Movilă de la Apa Serv, sacrificat în numele prieteniei lui Arsene cu… Angheluță

2
266

În administrația județeană se petrec lucruri ciudate și nu ca la București, noaptea ca hoții, ci ziua, dar tot hoțește. O informație apărută timid în spațiul public nemțean anunța că Victor Movilă, directorul companiei județene Apa Serv SA, firma care asigură apa și servicii de canalizare nemțenilor, și-a dat demisia din funcție, iar în locul lui va fi numit, surpriză, Vlad Angheluță, fost prefect de Neamț și fost administrator public al județului, funcție din care și-a dat demisia în luna februarie a acestui an. Bineînțeles că oficial nimeni nu a spus absolut nimic despre mișcările de la Apa Serv, președintele județului, preocupat mai mult să se ”tragă” în poze pe șantierele patriei, considerând, probabil, că această informație nu este utilă cetățenilor. Nici cei care administrează site-ul companiei nu au făcut anunțul și nici modificările pe pagina oficială, astfel că la această oră pe pagina www.apaserv.eu Petru Movilă apare în continuare ca fiind directorul companiei.

Publicațiile locale care au oferit informația, au făcut-o cu teamă și fără a oferi amănunte. Altele nu au făcut-o deloc, lucru de înțeles dacă ne gândim la zecile de mii de euro de la Apa Serv care au intrat în conturile unora. Așadar, ca lucrurile să fie foarte clare și pe înțelesul tuturor: Movilă nu și-a dat demisia și nici nu-i trecea prin minte să ia o astfel de decizie. În urmă cu două zile a fost chemat de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, care i-a sugerat să renunțe la funcția de director general și să o accepte pe cea de director comercial. Movilă a fost de acord, iar a doua zi a făcut pasul, adică și-a înaintat demisia din funcția de director general, lăsând locul liber. În această mutare, surpriza nu a fost schimbarea lui Movilă, care oricum nu prea era iubit de pesediști, ci numele înlocuitorului – Vlad Angheluță. De loc din Târgu Neamț, Angheluță a intrat în politică la pachet cu Arsene și Harpa, actualul primar al orașului Târgu Neamț, prietenia acestora fiind de notorietate. Funcția de prefect a obținut-o cu ajutorul lui Arsene, tot acesta sprijinindu-l să ocupe și funcția de administrator public al Consiliului Județean Neamț. În februarie, Angheluță renunța la scaunul de administrator public în favoarea funcției de director al Direcției de Asistență Socială Târgu Neamț. Neoficial s-a spus că Angheluță a luat decizia ca urmare a neînțelegerilor cu Arsene, însă informația nu a fost confirmată de niciunul dintre cei doi. Cert este că, la acea vreme, Angheluță a declarat pentru atacul.ro că a părăsit Consiliul Județean pentru a se dedica muncii în domeniul asistenței sociale.

 

„Nu a fost o demisie, ci o încetare a contractului de muncă cu acordul ambelor părți. Decizia a fost luată ca urmare a unor discuții pe care le-am avut cu președintele Consiliului Județean Neamț, în sensul că sunt multe proiecte și la Târgu Neamț care trebuie realizate, în ceea ce privește asistența socială. Eu am o misiune și aici, la Târgu Neamț, de dus la bun sfârșit. Colaborarea e la fel de bună și cu domnul președinte și cu domnul Harpa, aici la nivel local”, declara Angheluță în februarie.

Așadar, Angheluță a lăsat funcția de administrator public de la județ pentru a se dedica proiectelor de la Târgu Neamț. Iată că, după nici opt luni, fostul prefect și-a terminat proiectele și misiunea la Târgu Neamț și începe o alta la Apa Serv SA, o companie județeană care-și plătește șefii regește. Concluzia nu poate fi decât una, și anume că Arsene s-a împăcat cu Angheluță, spre bucuria prietenilor comuni ai celor doi care luni de zile au încercat să-i aducă la masa păcii. Ce mai contează acum că Angheluță nu are deloc experiență în domeniul de activitate al companiei județene, atâta timp cât a redevenit amicul lui Arsene. 

Daniel MURARU

Citeste si:

„Nu a fost demisie, ci o încetare a contractului de muncă cu acordul ambelor părți”

La Apaserv SA, mai ceva ca-n Cascadorii Râsului: Un profesor de sport, numit director interimar

Jaf la Apaserv SA. Liberalul Căpraru a vândut companiei lapte praf la preț dublu

2 comments

  1. Un coiot 21 octombrie, 2017 at 14:27 Răspunde

    Specialisti, nene, tot unu si unu.Curelari, cauciucari, dogari, potcovari, morari, sumanari, nu conteaza. Daca ai diploma cumparata de la “Aparare” si esti din Targ, esti ok, meriti sa vii la oras.

  2. V.Vasile 24 octombrie, 2017 at 11:18 Răspunde

    Movila, chiar daca este sportiv cu acte, are coloana defecta
    Nicio pierdere ca nu mai este director general,oricum conducea ,,accidentat,,.
    Atata timp cat este,,tehnicul,, Pacala in firma, nicio grija ,,dragii mei nemteni,,.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.