Curtea de Conturi a descins la Consiliul Județean Neamț. Auditorii verifică cum au fost cheltuiți banii

10
113

 

 

Doi auditori publici externi, din cadrul Camerei de Conturi Neamț, au poposit ieri la Consiliul Județean unde au demarat un amplu control privind modul în care cea mai importantă instituție din județ a cheltuit banul public. Din informațiile pe care le deținem, șefii Camerei de Conturi au trimis la Consiliul Județean Neamț doi dintre cei mai duri auditori financiari, cunoscuți pentru intransigența lor. Este vorba de două doamne ale căror nume nu le vom face publice. Dacă scopul „vizitei” auditorilor este cunoscut, nu la fel putem spune si despre durată. Deși, în mod normal, un astfel de control se desfășoară pe o anumită perioadă prestabilită, sursele noastre afirmă că este posibil ca auditorii să stea la CJ Neamț mai mult decât și-au propus, verificările urmând să fie mult mai complexe decât cele realizate până în prezent. Iar de verificat, Slavă Domnului, au ce! Pe lângă dezvăluirile făcute de publicația atacul.ro, auditorii Camerei de Conturi vor avea de clarificat și alte aspecte pe care, dacă nu le știu, le vom aduce noi la cunoștință. Nu ar trebui ratate contractele încheiate cu diverse firme de construcții sau firme „asfaltatoare”.  ”. De asemenea, nu ar fi rău dacă inspectorii Camerei de Conturi vor verifica și pe ce bază legală s-au dublat salariile angajaților de la CJ. Investițiile făcute de instituțiile subordonate CJ-ului ar trebui (Centrul pentru Cultură Carmen Saeculare, Complexul Muzeal Județean), de asemenea, verificate. Iar lista ar putea continua.

De exemplu, le sugerăm celor de la Camera de Conturi să verifice care a fost cadrul legal care a stat la baza achitării unei facturi telefonice în valoare de peste 10.000 de lei pentru o persoană cu funcție de conducere din instituție. Pe surse, se spune ca factura cu pricina ar fi căpătat „greutate” ca urmare a convorbirilor pe care posesorul numărului le-ar fi făcut în timpul unei vizite în străinătate, mai exact într-o țară de prin Asia. Persoana nu s-ar fi aflat în interes de serviciu însă, cu toate acestea, CJ-ul ar fi achitat contravaloarea convorbirilor. În ceea ce privește deplasarea, aceasta ar fi avut loc undeva în toamna anului trecut. De asemenea, nu ar fi rău dacă auditorii ar verifica și modul în care Consiliul Județean Neamț a cheltuit zeci de mii de lei cu publicitatea în presă. De văzut, în special, sumele care au fost alocate pentru publicarea unor articole pozitive cu ocazia vizitei în Neamț a unor demnitari. Și ne referim aici la ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, și premierul Sorin Grindeanu. Normal, de interes ar fi și diversele achiziții făcute de Consiliul Județean Neamț cu ocazia celor două evenimente. Suntem curioși să vedem ce părere au auditorii financiari despre achiziția mochetei pe care a călcat premierul Grindeanu când a fost la Piatra Neamț. 190 lei/mp: atât s-a plătit pe mocheta de lux, valoarea totală fiind de 19.000 lei pentru cei 100 mp. Nu ar fi rău să verifice atât calitatea mochetei, dar și cantitatea și, bineînțeles, documentele care au stat la baza achiziționării ei. Bannerul de 24 mp, dar și achiziția de perdele ar trebui să beneficieze de aceeași atenție. Ne așteptăm, de asemenea, ca verificările să vizeze organizarea Târgului de Crăciun, un eveniment mai mult decât controversat din punct de vedere financiar. Vorbim aici de căsuțe cumpărate la prețuri exorbitante, contracte cu dedicație pentru „prieteni”, colantare autobuze, demontare și transport căsuțe, promovare în presa centrală a evenimentului, realizare spot publicitar, etc. Nu în ultimul rând, îi anunțăm pe cei de la Camera de Conturi că, până la finalizarea controlului pe care-l fac la CJ, publicația atacul.ro le va aduce la cunoștință una dintre cele mai ordinare afaceri cu bani publici, care s-a desfășurat la o importantă instituție spitalicească din județ, aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț. Vorbim despre o investiție dubioasă, de sute de mii de lei, care a fost realizată de prietenii prietenilor președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Și, pentru aducere aminte, iată dezvăluirile pe care atacul.ro le-a făcut în ultimele săptămâni cu privire la modul în care sunt cheltuiți banii publici la Consiliul Județean Neamț. În speranța că dezvăluirile noastre au fost de folos, nu ne rămâne decât să urăm mult succes și putere de muncă celor doi auditori ai Curții de Conturi.

Daniel MURARU

 

Cătălin Botezatu și prietenele sale, bani buni de la bugetul județului Neamț

Minune! Poliția Neamț anchetează „șmecheriile” de la Târgul de Crăciun

La Târgul de Crăciun, jaf ca-n codru! Autoritățile și opoziția tac 

Cât a costat cântarea la Târgul de Crăciun? Smiley-9500 euro; Gheorghe Zamfir și Bere Gratis-13.000 euro

SURPRIZA DIN AFACEREA „ȘANDRAMAUA” PENTRU TÂRGUL DE CRĂCIUN: VIOREL CREȚU – NORD ARIN

Jecmăneală fără limite la o instituție a Consiliului Județean Neamț

CJ NEAMȚ, SAT FĂRĂ STĂPÂN? AMICUL CONSILIEREI BULAI, BANI BUNI ȘI DIN COLANTARE

CUM SE “SIFONEAZĂ” BANI LA CONSILIUL JUDEȚEAN? AMICUL CONSILIEREI LUI ARSENE, CONTRACTE GENEROASE

CINE OPREȘTE DEZMĂȚUL PE BANI PUBLICI LA CONSILIUL JUDEȚEAN? 16.996 EURO PENTRU DEMONTAREA CĂSUȚELOR

REVOLTĂTOR! CUM A CHELTUIT CONSILIUL JUDEȚEAN 100.000 DE EURO? ȘANDRAMALE LA PREȚ DE LUX

Consiliul Județean plătește bani grei pentru articole, felicitări și comunicate

Ode pe bani publici pentru stăpânul județului. Ghici cine papă cei mai mulți bani de la CJ?

10 comments

 1. valisor 20 aprilie, 2017 at 11:06 Răspunde

  Bravo, domnule Muraru! Asta e puterea Presei, care e pe bune și nu pe iosubisme. Meniul, oferit de atacul.ro, sigur e pe gustul, sper flămândelor, instituții restanțiere și, dacă eventual mai este de adăugat sare, ori piper, după gust, rețeta e dusă la perfecțiune cu “Pe lângă dezvăluirile făcute de publicația atacul.ro, auditorii Camerei de Conturi vor avea de clarificat și alte aspecte pe care, dacă nu le știu, le vom aduce noi la cunoștință.”.
  După Sărbătorile de Iarnă, din iarnă, ale lui Arsene, a venit vremea Sărbătorilor de Primăvară, din… nu sunt chiar așa de sigur, că ninge, ale Curții de Conturi. Totuși, deși azi e înnourat și ninge, spiritul meu se umple de optimism ca într-o luminată zi de primăvară.
  CU TOATĂ STIMA!

 2. Ionelcelmititel 20 aprilie, 2017 at 11:32 Răspunde

  Sa speram ca cei de la Curtea de Conturi nu vor trece cu vederea magariile pe care le-ati dezvaluit si ca vor face plingere penala. De asemenea, mai speram ca si DNA-ul si celalate autoritati, care au atributiuni in cazul acesta, sa se implice si, totodata, mai speram ca hotiile si smecheriile sa se opreasca. Sa inteleaga pentru totdeauna ce-i pusi/alesi sa gestioneze banul public, ca nu e BANUL LOR, CI E BANUL NOSTRU, AL TUTUROR! Noi nu vrem sa ne distram si sa pasim in gol din cauza gropilor, a mizeriei, a saraciei, vrem sa traim decent, pentru ca de distractie ne ocupam individual, fiecare dupa gustul sau! Nu vrem cine stie ce investitii aiuristice, ci vrem sa avem institutii care protejeaza banul public, il gestioneaza in mod eficient pentru ca acest judet sa poata, in cele din urma, sa se dezvolte! Felicitari pentru profesionalism!

 3. Mircea 20 aprilie, 2017 at 12:46 Răspunde

  Iti dai seama, “cei mai duri”¡!¡ De asta primariile din judetul Neamt cheltuie miliarde pe lucrari supraevaluate cu firme gen AquaParc, Stef Edil Cdp, Trust Ccdp si altele. Sa nu va mirati daca nu vor gasi nimic sau vor gasi sume derizorii ce vor fi recuperate repede

 4. ana maria 20 aprilie, 2017 at 14:24 Răspunde

  Veti fi foarte dezamăgiți! Depinde și ce plan de control are, dar Curtea de Conturi verifica, de obicei, salariile angajaților de rând. Și va constata că au încasat ilegal nu – ș ce primă, iar marile tunuri vor ramane neverificate. Tot pîrliții vor plăti. Și nu mă refer la Consiliul Judetean, ci așa, în general.

 5. Radu 20 aprilie, 2017 at 16:49 Răspunde

  Curtea de Conturi este acea institutie condusa de domnul Vacaroiu, marele PSD-ist? Voi de “corb la corb nu-si scoate ochii” nu ati auzit?

 6. Diasporu 20 aprilie, 2017 at 21:10 Răspunde

  In cazul asta as mere pe “cioara la cioara nu.si scoate ochii” , fara nici un iz de discriminare! La cum fura astia, nu sunt mai departe de ceilalti cu alba neagra! Insa, atentie! Ce dai aia primesti! Nu acum, nu peste un an, doi, dar cu siguranta, in aceasta viata. Astea sunt momentele in care ma bucur enorm, nespus, poate chiar exagerat, ca nu mai locuiesc acolo. Pot doar sa va compatimesc si, eventual, sa va spun “asa va trebuie!” Pe mine nu ma mai fura nimeni! Bafta!

  • valisor 21 aprilie, 2017 at 08:55 Răspunde

   Deci, dacă e cioara, atunci nu e ochiul, ci e șoseta.
   Mare adevăr spui, că în chiar viața asta și chiar cât de curând, cine învârte ș’ștocu-n durerea poporului, pasărea pe limba ei crapă. Dacă îți pare cumva că e mult până departe, să știi că se poate și ca, pe cât de repede poate să pice unul, pe tot atât de repede s-ar putea prăbuși și fenomenul. Până una-alta, spetește-te, acolo unde ești acuma, să agonisești cât mai mult pentru când va fi să ai la ce să te întorci, că mult tare mie nu-mi pare că mai este.
   Și fii sigur că, oriunde ai fi, sistemul te fură, numai că nu de unde n-ai, ca aici, ci cu cap, ca Ardiles din Las Fierbinți.
   S-auzim numai de bine!

 7. mihnea 20 aprilie, 2017 at 21:37 Răspunde

  Sunt curios daca vor verifica salariile nesimtite de la CJ. Sau Targul de Craciun, vizita premierului etc. Vor face astfel incat controlorii sa-i intrebe doar ceea ce le convine!

 8. Alex 17 mai, 2017 at 15:03 Răspunde

  Ce s-a mai intamplat cu auditul ?

  Admin.: Lucruri foarte interesante! O sa le fac publice, cel mai probabil, in cursul zilei de maine.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.