Ode pe bani publici pentru stăpânul județului. Ghici cine papă cei mai mulți bani de la CJ?

23
1298

 

Publicitatea pe bani publici a devenit, din păcate, o sursă principală de venit pentru presa de România, în special pentru cea locală. Cine-l cântă bine pe jupân primește bani de la buget, cel public evident, iar cine nu-l laudă nu are decât să-și reconsidere poziția și să facă în așa fel încât să-i intre în grații. Imaginea bună cu cheltuială se ține, clar! Trist este când imaginea se face din bani publici, adică din acei bani care se adună la buget, iar de acesta dispune, de regulă, așa cum vrea puternicul zilei. Consiliul Județean Neamț pompează sume mari în diverse publicații on-line și print. Fie că e vorba de o felicitare, de un comunicat, articol pozitiv, de un anunț, o convocare a unei ședințe ordinare sau extraordinare, totul se plătește. Cel ridicat în slăvi este, de cele mai multe ori, președintele consiliului județean. Dacă vorbim de Neamț, îl avem în rolul principal pe Ionel Arsene. Bănuiala noastră este că situația este aceeași și în alte județe. Și asta pentru că a devenit o obișnuință ca cei care manevrează banul public să plătească sume substanțiale, nu din buzunarele lor, pentru a-și face imagine. Dacă aceasta vine în perioada campaniei electorale este și mai bine. În primul rând, scutești partidul de o cheltuială, iar în al doilea rând, mai important de altfel, este acela că poți să faci publicitate candidaților partidului pe care îl conduci fără ca nimeni să bage de seamă. Campaniile din presă ale lui Gheorghe Ștefan, pe banii primăriei, sunt de notorietate, de altfel. Au fost, de asemenea, mulți președinți de consilii județene care au folosit banul public pentru a-și face imagine. Ideea este că mulți dintre noi s-ar fi așteptat ca această practică să înceteze. Dar de unde? În continuare, cei care ajung la putere cu sprijinul electoratului, uită ce au promis și fac aceleași greșeli ca și predecesorii lor.

Lider la încasări: o publicație on-line cu peste 18.000 lei

Consiliul Județean Neamț a cheltuit, de pe 1 iulie 2016 și până la sfârșitul anului, suma de 61.023 lei numai pe publicitate,  la care se adaugă suma de 12.579 lei, plătită în intervalul 1 ianuarie – 6 martie 2017. Nu știm dacă include sau nu TVA , pentru că în răspunsul Consiliului Județean nu se face această precizare. De acești bani au beneficiat 20 de publicații print și on-line. Cel puțin așa arată tabelul pe care ni l-a furnizat Consiliul Județean Neamț. Cea mai mare sumă a încasat-o, așa cum ușor se poate observa, publicația on-line ziarpiatraneamt.ro, care a facturat pe firma Ghici Computers SRL. În intervalul iulie – decembrie, ziarpiatranemat a făcut publicitate de 15.060 lei. Acestei sume i se adaugă cele încasate în ianuarie și februarie 2017, 2.400 lei, respectiv 714 lei. Așadar, cu un total de 18.174 lei, ziarpiatraneamt.ro este lider în topul celor mai bine plătite publicații din bugetul Consiliului Județean. Numai că, să vezi coincidență, 12.600 lei din suma amintită i-a fost facturată și achitată în luna decembrie 2016, adică în luna în care au avut loc alegerile parlamentare. Pe locul II, la capitolul încasat bani de la bugetul CJ, se află Mesagerul de Neamt. Vorbim de 15.600 lei, bani facturați în lunile noiembrie și decembrie, adică în luna de campanie electorală și cea în care au avut loc alegerile. De altfel, Mesagerul nu a mai încasat alți bani în afară de sumele menționate. Mesagerul de Neamț este o publicație care apare săptămânal (print), dar și on-line. Publicația Ceahlăul, care apare atât print, dar și on-line, a încasat 8.661 lei în perioada iulie – decembrie 2016, plus 2.700 lei în luna ianuarie 2017. În top urmează publicația on-line newsallert.ro, care a facturat pe SC Club Media SRL. Newsallert,ro a câștigat, în total, 8.520 lei. Deși are mai mulți vizitatori unici, publicația on-line vestea.ro (VST Dac Media SRL) a facturat pentru prestațiile făcute CJ-ului 2.640 lei (iulie – decembrie 2016), plus 1.200 lei în februarie. O altă publicație on-line, stiri-neamt.ro, care face încasări pe firma Royal Media Grup, a facturat 2.520 lei în iulie -decembrie 2016, plus 1.790 lei în ianuarie 2017. Așa cum se poate observa, cele mai multe comenzi către presă au fost făcute în lunile noiembrie și decembrie, când cheltuielile cu publicitatea au reprezentat jumătate din ceea ce s-a cheltuit de la 1 iulie 2016 și până la 6 martie 2017. În listă apar și alte publicații de care, sincer, puține persoane au auzit, iar sumele achitate acestora nu au fost foarte mari.

Surprinzător este că două publicații cunoscute din județul Neamț, cu o istorie pe măsură, respectiv Monitorul (Grupul de Presă Accent SRL) și Realitatea (Realitatea Media SRL), au încasat cei mai puțini bani. Vorbim de cotidiene (print și on-line) care sunt binecunoscute de către consumatorii de informație din județ. Cele două ziare dețin mai bine de 50% din ceea ce înseamnă presă print în Neamț, iar dacă Realitatea este cunoscută ca cel mai citit cotidian din zona urbană, Monitorul este cunoscut ca cel mai citit ziar din zona rurală. Cu toate acestea, cotidianul Realitatea a primit comenzi de la CJ, în intervalul 1 iulie 2016 – 31 decembrie 2016, de doar 918 lei, iar Monitorul de Neamț de 302 lei.

În aceste condiții, explicația celor de la Consiliul Județean, că publicațiile care primesc comenzi de la CJ sunt selectate atent, tirajul și accesările fiind cele care dictează, este una profund mincinoasă. Iar când spunem acest lucru ne referim și la faptul că reprezentanții Consiliului Județean Neamț nu ne-au furnizat nici un raport din care să reiasă care sunt publicațiile cele mai citite din județul Neamț, fie din punct de vedere al tirajului, fie al accesărilor pe internet.

 

„Achiziția de spațiu publicitar se realizează prin notă de comandă, direct către furnizorii de servicii mass-media, în funcție de necesititățile de informare pentru judetul Neamț, în limita valorii estimate totale a bugetului, conform ofertelor înregistrate la Consiliul Județean Neamt. La baza selecției publicațiilor stau tirajul (când vorbim de presa scrisă tipărită) și traficul înregistrat ( pentru publicațiile online), respectiv numărul de vizitatori unici, numărul de vizite pe zi, numărul interacțiunilor și a aprecierilor de care beneficiază publicația, dar și necesitatea de a informa întreaga  populatie a judetului în legătură cu activitatea Consiliului Județean Neamț”, se arată în adresa răspuns a Consiliului Județean Neamț.

 De comentat, mare lucru nu ar mai fi, ci doar de tras o concluzie: banul public este cheltuit după bunul plac al celui care îl manevrează, iar minciuna, atunci când trebuie să justifice cheltuirea lui, se află la rang de cinste.

Daniel MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

23 comments

  1. Diana 31 martie, 2017 at 14:33 Răspunde

    Ceea ce prezentati despre acest asa-zis jurnalist, care-si indexeaza numarul de vizitatori cu anumite programe informatice, este infim pe langa contractele pe care le are cu spitalul, Troleibuzul, Targu Neamt, CJ pe mentenanta IT si multe altele. Un ipocrit care scrie editoriale despre presa aservita si platita, cand el si farama de publicitate pe care o primeste o obtine prin tehnici mai putin ortodoxe, grosul veniturilor fiind din contracte aranjate. Arogandu-si calitatea de formator de opinie, in conditiile in care limba romana pare optionala, isi da cu parerea despre conflicte pe care si le imagineaza dand solutii utopice. Oricum nu intelege ce scrieti.

    Admin.: Cunoastem, doamna! Multumim! Suntem in plin proces de documentare.

  2. Valentin 31 martie, 2017 at 14:42 Răspunde

    Domnule Muraru, te cam roade invidia, bag sama, ca matale, in loc sa incasezi bani multi pe ode, scrii despre magariile lor si atunci normal ca nimeni nu te plateste. Eventual iti mai si ia! Era de asteptat ca nu degeaba latra unii, ci cu un scop, de a se imbogati sub acest slogan, al libertatii de exprimare, si, bineinteles, al corectitudinii. Trebuia sa mai specificati acolo si despre contractele de mentenanta la calculatoare pe care „palarie intr-un picior, chici ciuperca ce-i?” le-a cistigat cinstist, bineinteles, la multe dintre firmele statului. Ca ne mai interesam si noi, ne mai dam seama, ne mai prindem, ca doar nu suntem noi atit de prosti pe cit ne considera ei! Felicitari pentru articol!

    Admin.: Toate aspectele mentionate de dumneavoastra fac obiectul unei documentari. Va multumim!
    Cat despre platit, nu uitati ca au incercat sa ma mituiasca pentru a nu mai scrie despre magariile de la Consiliul Judetean. Nu toti jurnalistii sunt corupti…

    http://atacul.ro/2017/01/31/muraru-si-atacul-ro-nu-cedeaza-fata-incercarilor-de-mituire-si-amenintarilor/

  3. Valentin 31 martie, 2017 at 14:59 Răspunde

    De abia astept sa citesc si altele, alea pe care le aveti in documentare! Citesc ziarul d-voastra de ceva timp si am reusit sa-mi fac o impresie. O tin pentru mine ca sa nu zica lumea ca sunt platit sa va fac publicitate!!! Acum astept si represaliile impotriva dumneavoastra. Va fi amuzant cred, dar nu chiar asa de amuzant, fiind vorba de banii nostri!

  4. Vasile 31 martie, 2017 at 19:59 Răspunde

    D-le Muraru, sunteti documentat, aveti si curaj, partea proasta este ca (deocamdata)ursul trece, chiar daca latra cainii…
    Daca tot a fost desfiintat postul de city-manager la Primarie pe motive ECONOMICE, de ce nu si cel de la judet, unde a candidat singurica Oana Bulai?
    Despre cultul personalitatii, pot spune fara retinere ca a atins cote de neimaginat…. pe banii nostri ,,dragi nemteni,,.

  5. Tony Bendeac 1 aprilie, 2017 at 00:30 Răspunde

    Domnule Muraru, mi se pare ca-ti crapa ranza de invidie. Dar normal ca merita omul acesti bani (plus miliarde pe mentenante, hostiguri si alte bim-bom-guri) si inca de 10 ori pe atata… Ce crezi matale, ca e asa de usor de facut filme din astea indiene sau nord-coreene in care toata lumea plange ca Kim-Ir-Sen se frange si munceste pentru popor?
    Cand o sa reusesti si mataluta macar jumatate din performanta filmului de mai jos, atunci sa-ti permiti sa-l critici pe Robertino Buratino Iosubel…
    Incredibil pentru o instituție publică din România! La Consiliul Județean Neamț de multe ori se lucrează până după miezul nopții – http://www.ziarpiatraneamt.ro/incredibil-pentru-o-institutie-publica-din-romania-la-consiliul-judetean-neamt-de-multe-ori-se-lucreaza-pana-dupa-miezul-noptii
    Te rog sa lasi link-ul de mai sus ca deja l-a vazut si „s-a ras” tot judetul. Cred ca de aia a stat si ceasul presedintelui ca o fi avand un mecanism secret care atunci a calculat miliardele lui Iosubel de la Cejeu.

  6. Animalele X 1 aprilie, 2017 at 07:28 Răspunde

    Ba, sunteti nebuni? CJ-UL e societate comerciala? Pentru ce pana mea plateste publicitati? Politia unde e? Dna.ul si altii ca ei? Voi vedeti risipa? Bataia de joc? Astia au ziare sa.l pupe.n xxx pe arsene pe banii judetului? E strigator la cer! Pai astia ne servesc cu informatii platite? Atunci sa.i plateasca si politia pt accidentele despre care scriu, spitalul, pompierii… ce naiba sa mmai intelegi? Cumva ca presa e aservita puterii? Da nici chiar asa! Si noi sa ne plingem lor ca e de naspa la cj… sictir

  7. Preda 1 aprilie, 2017 at 18:36 Răspunde

    Domnule Muraru, felicitari pentru demersul dumneavoastra! Cei care afla acum pentru prima data de acest submediocru specimen poate isi aduc aminte cum o facea pe mironosita si virgina si scria despte ceilalti jurnalisti ca sunt ba paraziti, ba santajisti. „La munca, putorilor!” scria acest Iosuban despre cei care fac presa in Neamt. Si acum sa vada si poporul ca el este parazitul sef din presa nemteana, sluga penibila a presedintelui CJ dar si a altor politicieni.
    Sint convins ca aveti si alte informatii si veti documenta judicios, asa cum ati facut si in alte cazuri, dar permiteti-mi sa va dau si alte informatii sau capete de documentare, cu speranta ca va vor fi de folos:
    1.Ghici Computers este firma lui Iosub din tabelul de mai sus. E de urmarit cum a luat bani nu numai din zona PSD ci si din cea a PNL, adica Primaria, firme sau institutii subordonate Primariei.
    Acelasi individ este abonat de ani buni si la banii pentru ONG-uri, prin Asociatia Future. A primit bani pe proiecte discutabile si dubioase prezentate la licitatiile de la CJ si de la Primaria Piatra Neamt dar si pe asocieri directe, facute pe ochi frumosi. Pe aceeasi Asociatie a primit GRATIS si o centrala termica. Nu a respectat contractul initial, nu a investit nimic acolo, e tot cuibar de soareci dar i s-a prelungit contractul de catre primarul Chitic.
    Mai exista o firma Network Data Services unde asociati sunt prietenul lui Iosub, Balus Ciprian si sotia lui Iosub, Iosub Diana.
    2.Ar trebui verificat si ce alte firme mai are acest Iosub, pe ce interpusi trecute in documentele oficiale. Ar trebui aflat daca pe cele doua firme de mai sus, pe Future (poate si pe alte firme sau asociatii) ce bani a primit acest Iosub (sponsorizari, false contracte de publicitate, mentenanta sau hosting) de la: Primaria Piatra Neamt si firmele Primariei, de la Consiliul Judetean Neamt si firmele Consiliului Judetean. Din informatiile mele, sumele primite de la robinetele Primariei si a CJ au crescut exponential de cand aceste institutii sunt conduse de Dragos Chitic si de Ionel Arsene.
    3.Spatii comerciale cu chirii modice. Acelasi Iosub are inchiriat un spatiu de la Societatea Troleibuzul a Consiliului Judetean. Vedeti pe ce pret si de cate ori a scos banii din buzunar sa plateasca chiria derizorie si de cate ori au fost compensari sau daor au schimbat facturi.
    4.Primaria nu putea ramane mai prejos decat Consiliul Judetean asa ca a primit un spatiu si de aici (si-a pus si firma cu siteul lui oribil in care isi bate joc de limba romana, la etaj, langa Baia Publica – Consignatia Ana matex). organizat cineva vreo licitatie pentru acel spatiu sau l-a primit pe ochi frumosi pentru serviciile oficiale si neoficiale, ode de astea cum bine spuneti, facute politicienilor?
    5.Ce contracte (publicitate, consultanta, mentenanta, hosting) mai are Iosub prin firmele pe care le controleaza cu alte institutii si primarii din judetul Neamt? O multime si toate acestea au crescut si ca numar si ca suma de cand PSD a ajuns la guvernare. Cativa primari care nu au inteles mesajul sa-i cotizeze au fost criticati asa de exemplu in rest marea majoritate au inteles ca Iosub e Omul Imparatului, chiar si cei criticati altadata la comanda sau de aiurea, vezi cazul primarului de la Piatra Soimului. Vedeti ca tot Iosub se ocupa acum de siteul Primariei de la orasul Roznov si a obtinut acest contract dupa ce de cateva ori la rand l-a criticat pe primarul de acolo ca e vinovat ca ploua si apa inunda curtile unor tigani care isi construisera casele de capul lor. vedeti cum „si-a facut intrarea” in multe primarii si a primit contracte duble sau chiar mai mari fata de pretul pietei abia dupa ce din pozitia de analfabet care scrie articole i-a criticat pe primarii respectivi.
    Mai nou, acelasi prestator rapace se lauda ca ia acum contractele pe SEAP. Smecheria e simpla. Ori beneficiarul incarca solicitarea de oferta si Iosub are raspunsul pregatit si afacerea se perfecteaza in 5 minute, ori institutia incarca anuntul la 4 dupa-amiaza si a doua zi cand orice firma privata serioasa tocmai se pregateste sa vina cu o oferta aplicata, la 8 si 5 minute dimineata procedura de achizitie e castigata de Iosub.
    5.Va intreb cu de DNA, Politia si alte institutii nu au vazut pana acum aceasta retea infractionala organizata de Iosub cu sprijinul unor politicieni sau chiar a altora din presa? Nu e un secret ca acesta are relatii apropiate nu numai cu unii sefi din PSD ci si cu unii din PNL sau din alte partide. Ma refer la relatii dubioase de tip grup organizat, interlop. Decid impreuna pe cine sa atace ziarpiatraneamt dar si siteuri afiliate acestui grup iar oricine are alta atitudine este desfiiintat, criticat in mod injust. Acest Iosub a ajuns la nivelul in care are si postaci platiti la negru care au creat grupuri pe facebook care in aparenta nu au legatura cu el dar unde se manipuleaza la fel fiind atacati dupa un plan bine stabilit doar cei care nu accepta sa cedeze santajului lui Iosub.
    Domnule Muraru va mai felicit inca o data, sunteti unul dintre putinii ziaristi din Neamt care nu faceti de ras aceasta meserie. Poate voi mai reveni si cu alte detalii si poate o sa va trimit chiar si cateva documente.
    Succes!

  8. mihnea 1 aprilie, 2017 at 22:42 Răspunde

    Ma bucur ca lumea stie si incepe sa vorbeasca. Acest agramat (ca doar de asta il tine Arsene langa el) are impresia ca aranjeaza dezvaluiri la comanda, singura lui menire fiind (***cenzurat admin, fapta nu e dovedita). A avut de la cine invata – alt (***cenzurat admin), Harabagiu! E interesant de vazut cate sute de milioane a incasat de la Apaserv in ultimii ani (poate solicitati niste date)! Si e interesant de vazut si ce bani ia de la CJ prin Carmen Seculare (care a devenit firma de spalat bani iar acum are si editura!!!- probabil sa publice Arsene si Bulai carti) dar si de la firma CJ care se ocupa de gunoi la Girov. Pe (***cenzurat admin) ala de site primeste foarte multe mesaje care nu-i sunt pe plac sau il jignesc, pe care nu le publica. E suficient sa va uitati la el sa intelegeti ca respira ura si prostie. Lumea nici nu-i mai citeste ineptiile. Si cand il auzi cum vorbeste ca el nu traieste din bani publici…cand toata viata lui a (***cenzurat admin) sau a inventat subiecte pe care sa le vanda unora drept arme ale razbunarii.

  9. Vasile 2 aprilie, 2017 at 08:45 Răspunde

    F. bine oameni buni ca luati atitudine ! Poate se sesizeaza cine trebuie ,,din oficiu,, ca unii au depasit limitele(legale) bunului simt de f. mult timp !

  10. valisor 2 aprilie, 2017 at 09:59 Răspunde

    Oare asta… asta… va schimba ceva în atitudinea noastră, a nemțenilor? Ar putea oare să ne doară, oricât de ușoare ar fi, strigătoare la cer, călcăturile pe bătături, așa încât, ca adevărați demni de a ne numi „pandurii lui Ștefan cel Mare”, să punem mâna pe măciuci (nu „măciuci”)? că altfel, să mor io, nu se poate!
    De-alde de media dintr-ăștia, nu numai principal ziar-iști, ci și principal televizor-iști, mai sunt care să pută prin tot județul. Din nenorocire ei sunt cam mulți, din nefericire mulți dintre noi suntem cam proști, că nu ne prindem de cât sunt de parșivi atunci când mint că fac stânga împrejur de caracter și cică devin, din mizeriile care sunt, vertebratele în care pretind că se metamorfozează, iar noi ne lăsăm aburiți.
    Ar trebui, despre unii, privit în trecut și văzut cum au știut să profite de oportunități, de cele mai multe ori scuipând acolo unde mai înainte au lins, dar nu numai asta și, mai ales ce s-a concretizat în cum s-a materializat. Poate că ar fi bun, sau poate că ar fi cel mai bun, un întreg sezon de articole pe tema asta. Poate că așa, pricepând ceața de care nu poate să ne intre-n cap realitatea, din cele opt brațe, ale caracatiței, am vedea și am putea forța nota spre amputarea a cel puțin nouă.
    Părerea mea e că, la acest punct mereu în clocot, calea printr-un atacul.ro, susținut prin comentarii, ar rezolva ce-i mai malign la noi în casă. Am citit articolul și apreciez, dar am citit comentariile și m-am crucit. Sunt convins că, dacă ar avea ocazia, adică dacă ar avea teme pentru acasă, deci cu lucru la domiciliu, mulți sunt cei care, însumat, bat de departe ce poate ști un singur ziarist, oricât este el, Muraru, de informat. Și mulți ar fi cei care ar comenta. Și aș citi și eu comentariile. Și aș fi mai bine informat, deși nu prea contează, că eu cam sunt din turma cu belciugul în nas. Și, că asta monedă vreau să bat, ar citi și unii care n-ar mai citi degeaba, că nu poți la nesfârșit s-o tot dai cotită în fața celor mai evidente evidențe și de la indicii de-a gata coapte cu valoare de dovezi.
    Mulțumesc pentru articol și mulțumesc și celor care au comentat de m-am informat și așa din TOT ATACUL.RO!

  11. Oana 2 aprilie, 2017 at 15:49 Răspunde

    Astfel de mediocritati precum acest Iosub nu ar putea face presa (chiar si la nivelul abject si agramat promovat de site-ul zvonpiatraneamt.ro) daca nu ar fi sustinute de politicieni care au nevoie de slugi care sa faca ceea ce jurnalistii adevarati nu accepta (atacuri la persoana, subliecte umflate artificial prin care sunt atacati adversarii politici).
    IOSUB ESTE O INVENTIE A POLITICIENILOR NEMTENI AVIZI DE PUTERE CARE AVEAU NEVOIE DE O TROMPETA CARE SA ACCEPTE SA LE DIFUSEZE MESAJELE MIZERABILE. Si restul presei ar fi putut publica – chiar si in regim publicitar ca presa din asta traieste, din publicitate – mesajele corecte, dar unii politicieni aveau nevoie de unul care sa accepte sa arunce cu rahat. Asa l-au inventat pe Iosub si e de vazut pana la contractele de miliarde de azi ce bani negri a incasat si de la cine cand a inventat acest site care este de fapt un hardau de rahat.
    Uitati-va la el ca sa va dati seama ca nu si-a depasit niciodata nivelul de paznic la CPL-Pamex, de aici si prietenia lui cu Fiteraru. Arata ca un paznic neglijent, cu haine mai mari cu cateva numere. Cand vorbeste, fata lui tradeaza un om mic care vrea sa para interesant, se schimonoseste, foloseste cuvinte pretentioase carora nu le intelege sensul. Un impostor, un Dinu Paturica. Acest Iosub este cancerul presei si politicii de azi. Probabil ca in timp, monstruletul inventat de politicieni a ajuns sa-i aiba pe unii la mana, de asta nu mai pot scapa de el nici Arsene sau Chitic.
    Ar trebui dusi la detectorul de minciuni si Arsene si Chitic si primarii si directorii de la societatile Primariei sau CJ sa spuna ce santaj ordinar face de ani bun acest specimen.

  12. Adrian 2 aprilie, 2017 at 15:53 Răspunde

    Cum e sacul asa e si peticul. Gramaticul Curtii lui Arsene este Iosub. Ce e rau in asta? O fi fost vreun concurs si presedintele PSD a decis ca trebuie sa castige cel mai prost si mai slugarnic.
    Mai stiti vreun ziarist din Neamt care putea sa coboare atat de jos si sa faca o oda atat de gratoasa precum filmarea aia cu Fidel Castro care lucreaza si noaptea pentru binele poporului?

  13. Jan Valjan 2 aprilie, 2017 at 16:02 Răspunde

    Dar de ce ziceti oameni buni numai de legaturile lui Iosub Robert cu ARSENE si cu PSD si nimic despre relatiile lui cu PNL si CHITIC?
    va faceti ca uitati cum l-a sprijinit desantat pe Chitic Dragos in campanie si cum a lovit parsiv in ceilalti candidati, in Dragusanu si Harbuz? Toate lumea din acest oras il vede zilnic pe Iosub Robert in cardasie cu Barjoveanu Romel consilier local si prim-vicepresedinte la PNL, deci primul adjunct al primarului Chitic, si in comentariile de mai sus toti ziceti numai de Arsene si PSD. Nu ati vazut ca in site-urile lui Iosub si in cel al fratilor Barjoveanu, pe subiectele care trebuie sunt aceleasi atacuri. Un exemplu: cele doua siteuri sunt cele care au tocat si in Dragusanu si in Leoreanu si in altii. Au de multe ori aceleasi reclame din mediul privat, cum ar fi Mallul Shoping Center sau Katimed sau AVA STING, dar nu suntem prosti sa nu vedem legatura dintre aceste firme si interesele unora din PNL.
    Fara suparare dar Arsene sta mai putin in baruri si cafenele cu Iosub decat Barjoveanu Romel si alti PNL-isti. Toata ziua sunt la Casablanca si o fac pe interesatii, vorbesc tare de aude toata lumea pe cine urmeaza sa execute!!!!!

  14. BAETI DIN MARATEI 2 aprilie, 2017 at 18:30 Răspunde

    SUNTETI INVIDEOSI PE ROBERT CA ARE SUCCES. NESTE FRAERI COCLITI ASTA SINTETI TOTII CARE MANCATI RAHAT.

    SA MOARA DUJMANII MEI
    CA PE IOSUB SINT OFTICATI
    BAETII DIN MARATEI
    VA SPUN CA SUNTETI NISTE RATATI!!!!!

  15. Roxana 2 aprilie, 2017 at 22:42 Răspunde

    Are dreptate Jan. Maine ca in fiecare zi de luni, pe la 11-12, Robertino e in birou la domnul primar cu domnisoara consilier Geangalau si cu fratii Barjovanu. Iar Georgiana are misiune sa nu lase pe nimeni sa deranjeze.

  16. Matei 3 aprilie, 2017 at 08:32 Răspunde

    Eu cunosc prea putine detalii despre dedesubturile politicii din Neamt. Dar am citit si articolul si comentariile de mai sus si ma minunez. Daca presedintele Consiliului Judetean si Primarului Capitalei de judet se inhaiteaza cu un astfel de personaj mediocru, cu un agramat devenit important pentru ca isi supraevalueaza singur impactul unor articole scrise mai prost decat ar face-o un copil de clasa a 4-a, va dati seama care este nivelul acestor politicieni?
    „Minciuna sta cu regele la masa” este un vers scris acum mult-mult timp. La Neamt, „Iosub sta cu Chitic si cu Arsene la masa”. Trist, foarte trist pentru acest judet.
    Am vazut si oda aceea filmata, am citit si articolul lui Daniel Muraru. Ceva mai penibil decat acel clip nu am vazut in viata mea. Absolut gretos. Omul acesta isi spune ziarist? Politicienii il trateaza pe un ziarist? Ii dau interviuri si il invita la conferinte de presa? Inseamna ca isi bat joc de jurnalistii adevarati…

  17. Norocel 23 aprilie, 2017 at 07:29 Răspunde

    Cu tot respectul pentru comentatori, insa citind acest articol si mai apoi uitindu.ma pe ziarele online, prea multa publicitate oferita de agentii economici nu este. Doar cu mici exceptii. Apa serv, troleibuzul, locativ serv, audiente la cj si altele. Concluzia mea este ca nu doar unul, ci toti primesc bani de la firmele statului, ca doar aici se invirte banul si intra fara efort in tot felul de buzunare. In acest ziar am mai citit ca detinatorul ofera gratuit institutiilor posibilitatea de a publica anunturi si altele. Pina acum, n.am vazut nici un anunt de la nici o institutie. Ceea ce inseamna ca cei care manevreaza banul public vor sa.l cheltuie, probabil pentru a.si asigura linistea, mai un anunt, mai o nu stiu ce. Cred ca cel mai bine ar fi ca presa sa nu primeasca niciun ban de la stat. Exista ajutoare de stat, credite, bani nerambursabili… Sunt societati particulare, in mediul privat ar trebui sa joace. Dar e greu, ca acolo oamenii muncesc pt fiecare leut si nu.si permit sa arunce cu ei in x si y. Doar daca sunt incoltiti.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.