Arsene a „făcut” drumul expres Piatra Neamț-Bacău de două ori: în iunie și în decembrie 2015. Urmează a treia oară!

6
180

În urmă cu câteva zile, Ionel Arsene, președintele judecat pentru fapte de corupție al Consiliului Județean Neamț, anunța „marea victorie” a parlamentarilor PSD, cărora le-a fost adoptat amendamentul la bugetul de stat privind sumele de bani necesare elaborării studiilor pentru construirea drumului express Piatra Neamț-Bacău. În mesajul său, Arsene precizează că CNAIR va demara, în acest an, procesul de elaborare a documentelor privitoare la acest drum.

„După ani de zile în care toate administrațiile locale ce s-au perindat la conducerea județului au încercat fără niciun rezultat să convingă guvernele de necesitatea unui drum express Piatra-Neamț-Bacău, iată că, anul acesta am reușit să convingem Guvernul Dăncilă de utilitatea și oportunitatea acestui proiect!”, arată Arsene în mesajul său.

Inculpatul Ionel Arsene a omis să spună că realizarea studiilor nu garantează, sub nicio formă, începerea lucrărilor, iar drept mărturie în acest sens stau cele 7 milioane de euro cheltuite, la sfârșitul anilor 2000, pentru studiile Autostrăzii Moldova. Banii s-au cheltuit, iar acum statul încearcă să găsească resurse pentru a actualiza studiul vechi. În ultimul sfert de veac, mulți politicieni nemțeni, în special în preajma alegerilor, au promis realizarea acestui drum expres Piatra Neamț-Bacău. Inclusiv Ionel Arsene care, în cel puțin situații, a promis alegătorilor din Neamț o infastructură mai bună, cu referire clară la drumul expres Piatra Neamț – Bacău și Autostrada Moldova. În iunie 2015, când era vicepreședinte la Comisia Transporturi din Camera Deputaților, Ionel Arsene îi asigura pe nemțeni că județul Neamț va avea autostradă. Tot atunci, actualul președinte al CJ Neamț ne spunea că drumul expres Piatra Neamț – Bacău a fost cuprins în Master Planul prezentat, la acea vreme, de ministru pesedist al Transporturilor.

Câteva luni mai târziu, în decembrie 2015, la o distanță de doar o jumătate de an înaintea alegerilor locale din iunie 2016, Ionel Arsene le spune nemțenilor că „Autostrada Moldova – Transilvania poate deveni în sfârșit realitate”.

Amendamentele propuse de Arsene ar fi trebuit să le aducă locuitorilor din Neamț atât de mult dorita autostradă și drumul expres Piatra Neamț – Bacău, lucruri care, evident, nu s-au concretizat. Totul a rămas la stadiu de promisiune, iar acum Ionel Arsene se laudă din nou cu amendamente adoptate privind alocarea unor sume de bani pentru realizarea documentației pentru drumul expres care să lege orașul Piatra Neamț de Bacău. Promisiunea vine de fond electoral, în acest an   urmând să aibă loc alegeri europarlamentare și prezidențiale.

În ceea ce privește reabilitarea drumului Bicaz – Poiana Teiului, o altă promisiune aruncată electoratului, zilele acestea, de Arsene, inculpatul ar trebui să-și amintească faptul că a mai folosit o data această promisiune, în anul 2017. Tot atunci trebuiau să fie finalizate și lucrările de reabilitare a Axialului. Cel puțin așa se lăuda Ion Asaftei, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț și președinte ALDE Neamț. De altfel, cei doi dețin liste grele cu promisiuni. Cât privește drumul expres Piatra Neamț – Bacău, promisiunea a fost aruncată electoratului și de pedeliști, și de peneliști. Unul dintre politicienii care a promis în campanii electorale construirea acestui drum expres a fost deputatul PDL Mihaela Stoica. Iată cum suna o postare de pe site-ul domnuleprimar.ro din iulie 2009, cu privire la acest drum expres Piatra Neamț – Bacău.

Buna ziua,

Am citit in ziarul Ceahlaul ca domnul ministru Berceanu i-a raspuns doamnei senator Mihaela Stoica cum ca nu sunt bani pentu largirea drumului spre Bacau.
De ce nu faceti un proiect pentru bani europeni???
De ce tot asteptati de la Bucuresti???
Portugalia si-a facut toate drumurile cu bani europeni dupa ce a aderat.
Sau macar o cale ferata rapida pina la aeroportul din Bacau. Deci pina la aeroport, nu la gara din Bacau.
Se pot face o multime de proiecte, de ce sa-l asteptam pe Berceanu??????????????

Răspunsul primarului (Gheorghe Ștefan) a fost acesta:

 
21 Iulie 2009
Conducerile prefecturilor din Neamt si Bacau au inaintat ministerului Transporturilor un proiect ce vizeaza largirea DN 15, drum ce leaga cele doua resedinte de judet. Autoritatile din Neamt sunt interesate de evolutia lucrarilor de modernizare a aeroportului din Bacau si largirea DN 15 la 4 benzi, ca proiect prioritar, in perspectiva dezvoltarii turismului in zona de nord a Moldovei, fiind convinse ca dezvoltarea economica si sociala a judetului nostru se poate realiza, in primul rand, prin valorificarea potentialului turistic al judetului. Vom continua demersurile catre Compania National? de Autostrazi si Drumuri Nationale, avand in vedere ca DN 15 Bacau-Piatra Neamt poate fi modernizat numai din resurse bugetare strict guvernamentale, CNADN fiind subordonata ministerului de resort.
Serviciul Comunicare

 

Concluzia: Niciunei guvernări nu i-a păsat de drumul expres, ori de autostradă. Politicienii readuc în discuție, în preajma campaniilor electorale, cele două proiecte atât de necesare pentru dezvoltarea județului doar pentru a aduna capital electoral.

Daniel MURARU

Citeste si:

Minciunile anului. Asaftei: Axialul va fi refăcut până la finele lui 2017! Arsene: Podul de la Preluca va fi reparat!

Minciuni sfruntate! Anul trecut, pe vremea asta, Arsene promitea spital regional și autostradă

6 comments

 1. Alina 18 februarie, 2019 at 18:58 Răspunde

  Drumul cel mai sigur pe care v-a circula Dl Arsene, va fi cel de pe traseul PN-BC, destinatia finala Penitenciarul Bacau. Nimic nu ramine neplatit si v-a simti cu siguranta pe propria piele si domnia sa. A fost “turnat” bine de catre partenerii de alianta printre ei regasindu-se si primarita de la Dobreni. Ce nu stie dl Arsene(sau nu vrea sa stie) este ca,la rindul ei si pe Dna Primar Cretu o asteapta un denunt greu in legatura cu implicarea directa si personala, in jongleriile cu bani pu- blici. Norii negrii se aduna si pentru ea, in legatura cu niste achizitii, dovedite a fi cu “probleme” de catre controlul Cur- tii de Conturi in anul trecut. Promisiunile dlui Arsene se ac-tiveaza numai inainte de diverse alegeri, dupa aceea se trans- forma din “praf in ochi” in “praf pe toba”. Oamenii nu inteleg ca acesti “emisari” lucreaza doar in folosul lor personal si nu dau doi bani pe multime. Vom trai in scurt timp cu totii ace- leasi deceptii din ultimii 30 ani.

 2. mihnea1 18 februarie, 2019 at 20:23 Răspunde

  Sa spuneti mersi daca mai repara celalalt sens al podului de la Preluca. Pe el nu-l mai crede nici macar Iosub cand spune ca inca o promisiune este indeplinita. Ca sa intelegeti: undeva, pe o hartie din multele bibliorafturi care contin cifrele bugetului de stat apare o liniuta in dreptul careia scrie ca se finanteaza constructia drumului expres PN – Bacau. In primul rand sa vedem daca banii nu sunt deocamdata doar pentru studiul de fezabilitate. In al doilea rand, de la liniuta de pe foaia A4 pana la a ajunge sa termine lucrarile sunt ani lumina. Urmeaza studii peste studii, avize, exproprieri (prin hotarari ale consiliilor locale), licitatii interminabile, acte aditionale. Intr-un cuvant, nu vreti sa stiti ce inseamna. Minciuna este baza politicilor publice ale acestei grupari.

  • Alina 19 februarie, 2019 at 15:01 Răspunde

   Dle Valisor.Nu sint necunoscute caile hotilor in tara prostilor,chiar sint batatorite de tot mai multi”turisti de seama”.Cred ca tocmai din aceasta cauza am inceput si noi sa le vedem.Cit despre posibile investigatii ale acestor”trasee turistice”, in unele situatii mai avem de asteptat, insa nu mult timp.Nu pot fi”cumparate” de acesti “turisti” toate institutiile statului al caror scop este sa-i”ascunda” asemenea specimene care ne iau de fraieri.

 3. V.Vasile 19 februarie, 2019 at 11:15 Răspunde

  Daca acesti papagali care pana sa vina in politica, singura lor avere era negrul de fum de sub unghii, ar fi dovediti cat sunt de hoti si le-ar fi confiscate furaciunile inclusiv aplicarea confiscarilor extinse, ar fi bani pt. ceva investitii.
  Ce naiba, treceti la verificari si cine nu poate dovedi ,,acumularile,, sa plateasca De ce nu vreti sa nu o mai dati dupa cires ??!!!
  Apropo, cica o universitate ar fi eliberat cam 30 de diplome false de ingineri constructori, poate ar trebui extinse verificarile pt. ca am o nedumerire, cum poti sa obtii 2 licente in una si in 3 ani, adica inginer – economist ? Am incercat sa ma inscriu si eu la UUMV-Buc. da, nu am gasit…Am incercat si la UNAP -Securitate si aparare nationala insa era cu circuit inchis si cam lung cursul, 6 ani ?

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.