Viață de angajat la stat. Gavrilescu și Pădure, directorii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „ECO Neamț”

2
4433

 

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ECO Neamț” are doi șefi care îi conduc laborioasa activitate, și anume pe  Bogdan Gavrilescu (foto stânga) și Claudiu Pădure (foto dreapta), primul din poziția de director executiv, iar al doilea, din cea de director executiv adjunct

Pădure nu și-a mai modificat CV-ul depus la Drupo SA, unde a menționat că este director executiv al ADI ECO Neamț din 2019 și până în prezent.

La ADI Eco Neamț, Gavrilescu și Pădure au în subordine 8 (opt) angajați!

Gavrilescu, leafă de 2.000 de euro/lună

Potrivit declarației de avere, Bogdan Gavrilescu a încasat, anul trecut, un salariu de 122.207 lei net, ceea ce înseamnă că, în medie, lunar, a fost remunerat cu 10.183 de lei net, echivalentul a 2.036 de euro net/lună. 

VEZI declarație de avere 2024

Comparativ cu anul precedent, lui Gavrilescu i-a fost crescut salariu de la ADI „Eco Neamț” cu 18.600 de lei, în 2022, acesta încasând 103.600 de lei net, adică 8.633 de lei net/lună, în medie (1.726 de euro). 

VEZI declarație de avere 2023

Pe Pădure îl găsiți și la Drupo

Pădure îl ajunge din urmă pe Gavrilescu în privința retribuției, cu un salariu încasat, în 2023, de 117.543 de lei net, adică 9.795 de lei net, în medie, pe lună (aproape 2.000 de euro net/lună). 

VEZI declarație de avere 2024

Din poziția de angajat al ADI „Eco Neamț”, așa cum menționează în declarația de avere, Pădure a câștigat cu 28.943 de lei mai mult în 2023 față de 2022, cînd salariul acestuia s-a cifrat la 88.600 de lei net, ceea ce a însemnat, în medie, pe lună 7.383 de lei net (aproape 1.500 de euro net).

VEZI declarație de avere 2023

Pădure se laudă și cu poziția de membru al Consiliului de Administrație Drupo SA, compania Consiliului Județean Neamț, cu pierderi financiare uriașe, de la care a încasat, în 2023, 33.696 de lei net drept indemnizație (2.800 de lei net/lună, în medie), în creștere cu 624 de lei față de 2022.

Jonglerii politice 

Cele două funcții, de director executiv și director executiv adjunct, au fost împărțite pe criterii politice, PMP și PSD fiind partidele politice care și-au impus oamenii.

Gavrilescu vine din partea PMP, partid pe care îl conduce în calitate de președinte, în timp ce Pădure are susținere PSD. Nu este exclus ca, în viitorul apropiat, Pădure să-i ia locul lui Gavrilescu, partidul celui din urmă ratând intrarea în legislativul județean la alegerile locale din iunie. Iar cum PMP nu mai are ce negocia, Gavrilescu va „zbura”, cel mai probabil, din funcție când va fi unsă noua garnitură de consilieri județeni. Șeful PMP Neamț a obținut sinecura pe linie politică, în urma unei înțelegeri pe care a avut-o în vara anului 2021 cu infractorul Arsene. Acesta și PSD și-au asigurat voturile celor trei consilieri județeni PMP, oferind la schimb o funcție de vice la județ, pentru Dragoș Chitic, și una de director la ADI „ECO Neamț”, pentru Gavrilescu. Frumos, clasic, românesc. 

Populația județului le plătește salariile

În ceea ce privește ADI „ECO Neamț”, scopul acesteia este constituit de „realizarea proiectelor de management integrat al deșeurilor și furnizarea în comun a serviciilor prin gestiunea delegată a activităților ce compun serviciile, pe baza unor contracte de delegare a gestiunii atribuite conform procedurilor de licitație publică, unor operatori, conform legislației în vigoare și prevederilor contractelor de asociere”, potrivit statutului.

Asociația este finanțată din banii primăriilor județului, care sunt membre ale acesteia, iar cotizația anuală este stabilită în funcție de populația fiecărei primării și, potrivit statutului din 2023, „prin aplicarea unui coeficient de 1,80 lei/persoană pentru UAT Județul Neamț, 1,00 lei/persoană pentru UAT urbane municipii, 0,80 lei/persoană pentru UAT urbane orașe și 0,70 lei/persoană pentru UAT rurale”.

N.R.

Citește și:

Directorii de la ADI Econeamț și Rossal au scăpat de dosarul în care au fost cercetați pentru furt de motorină

Directorii de la ADI Econeamț și Rossal au scăpat de dosarul în care au fost cercetați pentru furt de motorină

ADI EcoNeamț confirmă existența problemelor în contractul de delegare a serviciilor de salubrizare din Zona 1. Cum vrea să-l rezilieze

Amenda de peste un milion de euro încasată de CJ Neamț de la Uniunea Europeană și misterul sutelor de containere și pubele depozitate în Dărmănești

Eșec de proporții pentru Dreapta Unită la alegeri. Alianța a ratat intrarea în Consiliul Județean Neamț. În loc să-și asume eșecul și să demisioneze, liderii reclamă presupuse nereguli

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. FLORIN 22 august, 2024 at 16:40 Răspunde

    Asa se fura banul public la Neamt. (***) si (***) care ocupa functii INVENTATE,fara nici o calificare,fara sa faca nimic,doar pentru simplu fapt ca au castigat niste procente in alegeri sau le primesc de la alti impostori de mai sus,pe motive de trafic de influenta,smenuri sau coruptie.
    Ase se fura zeci de milioane euro/an din bugetele CJ/Primarie,bani,care ar fi trebuit sa ajunga in investitii pentru a ridica calitatea vietii in acest oras/judet.
    Asa arata un stat esuat de coruptie si smenuri patronat de o clasa politica corupta si impotenta mintal care a indatorat degeaba aceasta tara cu sute de miliarde euro pentru a plati Gavrilesti si Paduresti..

  2. Satul de prosti 23 august, 2024 at 11:14 Răspunde

    Gavrilaș un chiar nu are nici o calificare…dar dacă as spune mai multe, ar zice el sau alții ca sunt invidios. Asa, mai bine ca se fura sau plătim nejustificat niște incompetenți.
    Slava Ukrain

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.