Directorii de la ADI Econeamț și Rossal au scăpat de dosarul în care au fost cercetați pentru furt de motorină

5
405

 

Claudiu Pădure (foto), actualul director al ADI Eco Neamț, și Ionel Ciocan, directorul Rossal SRL, au scăpat de emoții în dosarul în care au fost au fost acuzați că au sustras motorină din depozitul de deșeuri de la Girov, în perioada în care primul era șeful Serviciului Public de Administrare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Neamț (SPASMID), structură aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț. Anchetatorii nu au avut nevoie decât de 1 an și 7 luni ca să se pronunțe în acest caz „complex”, soluționat, în cele din urmă, cu… clasare. Soluția, care poate fi atacată în termen de 20 de zile de la comunicare (8 octombrie), a fost dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, procurorul de caz însușindu-și propunerea polițistului care a lucrat în dosar.

„Din analiza materialului probator administrat, apreciez că starea de fapt și cazul de clasare au fost corect reținute de către organul de cercetare penală și pe cale de consecință ne însușim argumentele propuse de acesta prin referat. Suplimentar se impune precizarea că lipsește latura subiectivă a infracțiunii de delapidare, respectiv intenția, întrucât reprezentanții celor două instituții nu au acționat în scopul însușirii, folosirii sau traficării cantității de 2.000 litri de motorină în interesul lor ori pentru altul, ci în scopul bunei funcționări al SPASMID”, se arată în ordonanța procurorului.

Ca urmare a celor constatare s-a dispus: „clasarea cauzei întrucât fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”

Cu alte cuvinte, concluzia trasă de anchetatori este aceea că motorina pe care o transporta cu o mașină Claudiu Pădure, pe 21 februarie 2018, la firma Rossal Roman, reprezenta o înapoiere a unei datorii, firma romașcană împrumutând combustibilul SPASMID-ul pentru că rămăsese fără combustibil.

„Practic, am înapoiat o cantitate de motorină împrumutată de la o societate din Roman – Rossal. Cu ceva timp în urmă, am împrumutat o cantitate de combustibil de la ei, fiindcă am rămas fără motorină. Eram în plină procedură de achiziție publică a unei cantități de motorină pentru anul 2018 și am împrumutat 2000 de litri, iar în cursul zilei de ieri am înapoiat motorina. Pe drum am fost oprit de un echipaj de poliție care m-a legitimat. A fost o confuzie, practic am creat niște suspiciuni. Combustibilul era transportat într-un recipient special, mașina era a firmei”, declara, pentru atacul.ro, Claudiu Pădure, a doua zi după ce a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție.

Polițiștii afirmau, la vremea respectivă, că Pădure nu deținea documente justificative pentru combustibilul transportat, în momentul în care a fost oprit în trafic.

Întrebat de ce a apelat la ajutorul firmei Rossal, firmă controlată prin interpuși de consilierul județean PSD Eduard Corduneanu, și nu a cerut sprijinul Consiliului Județean Neamț, Pădure a răspuns:

„Noi avem personalitate juridică și având în vedere că eram în plină procedură de achiziție publică, când nu mai poți face nicio achiziție, iar Rossal este cel mai mare furnizor al nostru de deșeuri din zonă și colaborăm foarte bine cu ei, am apelat la ei să ne ajute. Împrumutul l-am făcut în două tranșe, o dată în ianuarie, o dată în luna februarie. Am documente, procese verbale de predare-primire. A fost doar o confuzie, o să se lămurească pentru că am pus la dispoziția polițiștilor toate documentele pe care le-am avut”

Daniel MURARU

Citeste si:

Șeful Serviciului de Administrare a Deșeurilor, prins de polițiști cu o tonă de motorină fără acte. Pădure spune că înapoia combustibilul împrumutat de la…Rossal

 

5 comments

 1. Florin 25 octombrie, 2019 at 09:40 Răspunde

  tiberiu
  februarie 25, 2018 at 4:10 pm
  asta nu pateste nimic , o sa vedeti,sunt oamnei capabili care ar putea fi in functia lui, care ar servi cinstit si onest acest judet, (***) asta de om a ajuns aici pentru ca stie sa fie un (***), sa nu creada el ca nu stie nimeni cate a mai facut el la gropa de gunoi si in ce scopuri foloseste masina de servici, aia e pentru toate plimbarile lui sau este de folosit in interes de servici strict???
  SAU

  murgulet
  februarie 23, 2018 at 3:16 pm
  Cu siguranta domnule Florin, va iesi basma curata acest ‘domn al gunoaielor”, undeva intr_un articol scria despre acest domn Padure ca se ingroapa in hartii ori de cate ori are de dat explicatii, nu el gunoi degeaba, recicleaza tot.

 2. janel iosub 25 octombrie, 2019 at 11:21 Răspunde

  Specific CODRILOR VLASIEI, BATISTA PE TAMBAL, CA DOAR SLUGILE SENATOAREI EMILIA ARCAN NU TREBUIE SA FACA PUSCARIE, CA DE, POMPEAZA IN PSD SI ULTIMA SUDOARE!!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.