Consiliul Județean Neamț, angajări pe bandă rulantă. Nu mai au loc în birouri. Milioane de euro se duc pe salarii. Bihorul obține performanță cu 60 de angajați
Consiliul Județean Neamț a devenit recrutor permanent de forță de muncă, ceea ce înseamnă că județul are nevoie continuă de mână de lucru în multele și diferitele compartimente și departamente ale instituției.
Spre exemplu, în martie, Compartimentului Învățământ și Tineret a avut nevoie de un consilier, iar în aprilie, Compartimentul auto al Direcției de Urbanism a fost necesară angajarea unui șofer. În mai, la Compartimentul Documentație Atestare Patrimoniu a fost încadrat un consilier, iar în iunie, un altul la Direcția Generală de Buget Finanțe (din trei candidați, doar unul s-a prezentat la concurs). Iar exemplele nu se opresc aici.
Sursele noastre spun că odată cu completarea schemei de personal, nici locuri în birouri nu ar mai fi, astfel că unora le-ar fi găsit loc prin alte clădiri aflate în apropiere. De altfel, tot sursele noastre afirmă că unii dintre bugetarii care prestează la alte instituții își caută locul la Consiliul Județean Neamț, unde salariile sunt mai mari.
Consiliul Județean Neamț este structurat în 11 compartimente, servicii și direcții, care, la rândul lor, au în componență alte compartimente și servicii, după ultima organigramă făcută publică.
Documentul arată că, la finele anului trecut, la Consiliul Județean Neamț erau ocupate 191 de posturi, din 218 de posturi aprobate (mai erau 27 de posturi vacante). Cele mai multe dintre posturi (39 ocupate, din 44 aprobate) erau la Direcția Juridică, Achiziții și Protocol și la Direcția Investiții, Proiecte și Infrastructură (37 de posturi, din 44 aprobate).
Evident că anul acesta, ușor, posturile vacante vor fi ocupate.
Milioane de euro în buzunarele angajaților din CJ Neamț
Așadar, județul Neamț este deservit de o armată de oameni foarte bine plătiti în raport cu serviciile pe care le oferă, de aici și poziția mult inferioară pe care județul Neamț o are în țară.
În cinci luni, Consiliul Județean Neamț a cheltuit o sumă imensă pentru a-și plăti angajații.
Datele publicate de Ministerul Finanțelor arată că, în perioada ianuarie – mai, numai cheltuielile cu salariile de bază ale angajaților s-au cifrat la 10,58 de milioane de lei (2,11 milioane de euro). Dacă adăugăm și sporurile pentru condițiile de muncă (16.744 lei), fondul pentru posturi ocupate prin cumul (287.702 lei), indemnizațiile plătite unor persoane din afara unității (535.872 de lei), drepturile de delegare (21.645 lei), indemnizațiile de hrană (236.205 lei), voucherele de vacanță (242.210 lei) și contribuția asiguratorie pentru muncă (261.624 de lei), cheltuielile totale cu salarizarea personalului instituției au însumat 12,19 milioane de lei (2,43 milioane de euro).
CJ Bihor funcționează cu 60 de angajați și bani puțini
O sumă exorbitantă dacă este să facem o comparație cu Consiliul Județean Bihor, un etalon al performanței în administrația publică din România, și nu doar cu această instituție.
Consiliul Județean Bihor poate funcționa foarte bine și poate obține rezultate remarcabile cu mai puțin de 100 de angajați, după cum arăta schema de personal de la finele anului trecut. În prezent, Consiliul Județean Bihor ar avea numai 60 de angajați.
În cele 5 luni trecute din acest an, instituția din Bihor a cheltuit cu salariile de bază ale angajaților (ATENȚIE!!!) 4,87 de milioane de lei, adică nici un milion de euro (mai exact, 974.000 de euro). Adăugând și alte sporuri (4.045 lei), indemnizațiile plătite unor persoane din afara unității (527.638 de lei), drepturile de delegare (9.040 lei), indemnizațiile de hrană (109.803 lei), alte drepturi salariale în bani (52.936 lei), voucherele de vacanță (105.590 lei), contribuția asiguratorie pentru muncă (124.953 lei), Consiliul Județean Bihor a contabilizat cheltuieli de 5,81 milioane de lei (1,16 milioane de euro), cu jumătate mai puțin decât cele înregistrate de CJ Neamț.
Profesioniști în administrație, nu cuib de pripășiți politic
Iar Bihorul nu este singurul județ dezvoltat care cheltuie mai puțin cu angajații decât Neamțul, dat fiind faptul că are și puțini salariați. Vorbim despre Consiliul Județean Sibiu (salarii de bază de 8 milioane de lei, adică 1,6 milioane de euro, în 5 luni), Consiliul Județean Brașov (salarii de bază de 9,96 milioane de lei, adică 1,99 milioane de euro), Consiliul Județean Mureș (9,36 milioane de lei, adică 1,87 milioane de euro) sau Consiliul Județean Alba (8,32 milioane de lei, adică 1,66 milioane de euro).
Sursa foto: romaniatv.net
N.R.
CITIȚI ȘI:
⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.
Este principalul angajator din județ. Doar ca serviciile către populație sunt f.f. slabe. Te plimba de la un birou l altul , lipsesc din birou ca să plimbe o hârtie, ca să plătești o taxa trebuie sa urci pana la et.4. Apropo , am fost trimis la et 3 să plătesc și acolo era scris pe ușa să merg la et.4 la alta camera. Asta e România falimentara !
Furturi mari și pomeni mici pentru voturi.
Minciuna că nu sunt bani la buget.
Nicio noutate.
Ei basca parcă numai la Neamț sunt bugetari care taie frunze la câini, toată țara e la fel!!!