Cum a rămas fără permis de conducere polițista DGA, reținută pentru 24 de ore de lucrătorii de la IJP Neamț

5
3180

Informația că Oana Gianina Golodin, polițistă în cadrul Serviciului Județean Antiocorupție (SJA) Neamț, a fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore de către lucrătorii de la Poliție Neamț a fost, astăzi, cap de afiș în presa locală și centrală. Oficial, Poliția afirmă că lucrătoarea anticorupție, care este cercetată de mai bine de 3 ani pentru divulgare de informații nedestinate publicității într-un dosar penal pe care procurorii nu mai reușesc să-l mai finalizeze, are acum o altă problemă. Tot penală! Este vorba despre un dosar întocmit pe numele ei pentru conducerea unui autovehicul, având dreptul de a conduce suspendat.

Conform datelor portalului instanțelor de judecată, Golodin a contestat un proces verbal de contravenție al IJP Neamț în baza căruia i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule o perioadă de 60 de zile.

Datele atacul.ro arată că polițista a fost surprinsă și filmată de un echipaj de poliție, în toamna anului 2022, undeva în zona orașului Bicaz, în timp ce a efectuat o depășire pe linia continuă. Măsura luată: suspendarea dreptului de a conduce pentru două luni. Golodin a formulat plângere contravențională, însă a depus-o la o instanță necompententă – Judecătoria Piatra-Neamț. Nu știm cine a greșit aici, Golodin sau agenții de poliție care au întocmit procesul, însă regula este ca în documentul întocmit de oamenii legii să fie menționată și instanța la care contravenientul poate să facă plângere contravențională. Cum fapta s-a petrecut în zona Bicaz, dosarul a fost declinat, în martie 2023, judecătoriei din această localitate. După patru termene de judecată, Judecătoria Bicaz s-a pronunțat, decizia luată fiind de respingere ca nefondată a plângerii contravenționale a polițistei anticorupție. Decizia nu a fost definitivă, Golodin având posibilitatea să o atace cu apel, în termen de 30 de zile de la comunicare.

Pe portalul Judecătoriei Bicaz nu apare informația că polițista ar fi făcut apel, aspect întărit și de faptul că dosarul nu este înregistrat la Tribunalul Neamț.

În aceste condiții, polițiștii afirmă că: „În perioada decembrie 2023- ianuarie 2024, persoana în cauză ar fi condus de mai multe ori autoturismul, deși avea permisul de conducere suspendat”.

Cu siguranță, în baza de date a Poliției Rutiere, Golodin figura, în perioada menționată, cu permisul de conducere suspendat. Acest lucru ar putea să însemne și faptul că polițista, care are domiciliul în București, nu a mai atacat decizia de la Bicaz, iar aceasta a rămas definitivă prin neapelare. Pare a fi cea mai plauzibilă variantă.

Oana Golodin a fost prinsă de polițiștii rutieri fără permis, cel mai probabil la pont, pentru că ea a fost oprită și verificată în dimineața zilei de 27 decembrie 2023, la ora 8, pe strada Alexandru cel Bun. Ei bine, pe această stradă (fostul sediu Bancorex) își au sediile Serviciul Județean Anticorupție Neamț și Poliția Rutieră Neamț. Cel mai probabil, polițista a fost oprită de echipaj când se ducea la serviciu. S-a constatat că fost comisă o infracțiune și s-a întocmit dosar penal.

Luni, 5 februarie, Oana Golodin a fost citată să se prezinte la sediul Poliției Neamț pentru a fi audiată. Cum nu s-a prezentat, oamenii legii au emis un mandat de aducere pe numele ei care a fost pus în aplicare la pachet cu măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Mâine, Golodin va fi prezentată procurorilor care vor decide dacă vor cere sau nu instanței arestarea preventivă a polițistei.

Fiind vizată într-un dosar penal, încă din august 2020, Oana Golodin este pusă la dispoziție, ceea ce înseamnă că  îndeplinește numai acele sarcini și atribuții de serviciu stabilite, în scris, de conducătorul unității.

D.MURARU

 

 

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

  1. Janel iosub 6 februarie, 2024 at 06:40 Răspunde

    Si cand te gândești ca aceștia sunt ofițerii DGA care ii spionează pe politistiPersonal am văzut-o într un bar de cartier de nenumărate ori venind după un (***). Am rămas surprins de comportamentul ei ca femeie! Ce sa mai vorbim ca era ofițer DGA!!! Fereasca Dumnezeu de asa angajați pe asemenea funcții!! Credeți ca șefii ei nu știau?! Eu cred ca da, insa fata prezenta calități (***)

  2. doru 6 februarie, 2024 at 14:35 Răspunde

    S-a mai spus documentat de zeci de ori ! Nu numai in Neamt este decaderea asta definitiva! La structurile SRI NEAMT, DIPI NEAMT, DIICOT NEAMT, DGA NEAMT, MAI – IPJ NEAMT, a se vedea situatia, s-a pierdut orice limita tehnica, de bun simt, de organizare si de comanda!! Influenta nefasta a politicului si-a pus amprenta asupra activitatii acestor organisme, aceeasi situatie indentica este la judetul SUCEAVA, Bacau, Vaslui, Botosani ! La o analiza temeinica a activitatii acestor institutii se constata repetarea abuzurilor, tergiversarea dosarelor, ca sa se apropie termenele de prescripstie. Se impune restructurarea din temelii a tuturor acestor institutii care sunt infestate de sefi, conducatori pusi politic si care raspund numai la comanda politica !

  3. FLORIN 6 februarie, 2024 at 21:58 Răspunde

    Toate aceste institutii de impostori,SRI/DIICOT/DGA/PARCHET/DNA sunt total esuate de smenuri,coruptie si incompetenta.Oamenii nu fac nimic in aceste institutii,doar auzi de ei cand ies la pensia speciala la 40 de ani…o bataie de joc nemaiauzita in lumea asta…
    La DGA nu a existat in ultimii 20 de ani o ancheta serioasa.Sunt ofiteri la DGA care au iesit la pensiea speciala de 40 de ani fara sa rezolve vreun caz de coruptie .NIMIC.ZERO BARAT.
    Sunt procurori la Parchet/Diicot care nu au rezolvat un caz in viata lor si ies la pensia ”speciala”de sute de milioane/luna la 40 de ani.Sunt pline terasele si cafenelele de acesti impostori paraziti.
    In cloaca de coruptie din institutiile Nemtene nu avem coruptie.Toate aceste structuri parazitare pe salarii colosale si pensii halucinante la 40 de ani sunt platite absolut DEGEABA.
    A vota partidele mafiote PSD/PNL/AUR care au distrus Justitia din aceasta tara,este o crima.

  4. Asterix 11 februarie, 2024 at 22:40 Răspunde

    Are dreptate Florin. Am vrut și eu să beau o bere, dar toate terasele și cafenelele sunt pline de procurori pensionați la 40 de ani. Așezați în șiruri lungi la mese, se leagănă voioși cu halbele în mână, intonând yodlere. Și la automatele de cafea de prin oraș făceau coadă sute de procurori în pensie. E invazie, pare o scenă dintr-un film SF. Partea bună e că excesele astea îi termină repede, n-apucă 50.

  5. Jules Verne 12 februarie, 2024 at 22:45 Răspunde

    De căpitan la 15 ani am auzit, dar de procuror puber nu prea. 40 de ani minus 25 de ani vechime minimă de pensionare înseamnă procuror cu vocea în schimbare.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.