Cum o scaldă responsabilii din CJ Neamț care l-au lăsat pe Arsene să fugă în Italia cu tot cu numărul de telefon de serviciu

0
2218

În urmă nu cu mult timp, atacul.ro dezvăluia că Ionel Arsene, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, în prezent infractor fugar, condamnat în țară la 6 ani și 8 luni închisoare pentru corupție, încă mai folosește numărul de telefon de serviciu pe care l-a primit în 2016, când a fost instalat în funcție. Gestul coruptului este unul surprinzător, însă și mai surprinzător este cel al angajaților Consiliului Județean Neamț, care au tolerat această situație, respectiv să-l lase pe Arsene să folosească, în continuare, numărul de telefon de serviciu, deși acesta își pierduse calitatea de președinte ca urmare a condamnării pronunțate de Curtea de Apel Brașov.

Este bine știut că regula de bază, atât la stat cât și la privat, este ca, în momentul desfacerii contractului de muncă, angajații să returneze autoturismele de serviciu, telefoanele de serviciu sau alte bunuri folosite în acest sens, dar și cartela cu numărul de telefon de serviciu. Este o măsură legală și logică, pentru că nu poți să mai folosești numărul de telefon de serviciu după ce ai renunțat la jobul respectiv. Regula se aplică cu atât mai mult în cazul celor care au prestat/prestează la stat fie ca demnitari, fie ca simpli angajați, cu funcții sau nu.

Arsene a folosit numărul de telefon de serviciu primit în 2016 de la Consiliul Județean Neamț în calitatea pe care a avut-o, cea de președinte de CJ. Când a fost condamnat ar fi trebuit să predea cartela cu numărul de serviciu, pentru că nu mai avea această calitate. Cum nu a predat-o, cei de la Consiliul Județean Neamț ar fi trebuit să ceară operatorului de telefonie mobilă anularea numărului de telefon sau predarea acestuia noului președinte. Nu s-a întâmplat așa, situație în care infractorul folosește și acum numărul de telefon de serviciu pe care l-a primit de la CJ Neamț în urmă cu 7 ani.

La solicitarea atacul.ro, reprezentanții CJ Neamț au menționat că, începând cu data de 15 martie 2023, instituția nu a mai plătit costurile aferente numărului de telefon de serviciu al lui Arsene și că, pentru acest număr, contractul a fost încheiat în data de 28 iulie 2016.

Am solicitat și motivul care a stat la baza deciziei de a nu anula numărul de telefon de serviciu folosit de Arsene, ci doar înlocuit cu alt număr. Răspunsul primit, precum că numărul de telefon nu mai face parte din contractul de servicii de telefonie la nivelul Consiliului Județean Neamț, iar actualul șef de la CJ folosește un alt număr, nu a clarificat deloc situația. Mai mult o încurcă, pentru că modul în care au procedat nu este deloc firesc.

Informațiile atacul.ro arată că Ionel Arsene vorbește periodic la telefon cu persoane apropiate din Neamț și nu numai, folosind numărul de telefon de serviciu pe care l-a avut cât a fost în funcție.

D.MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.