Doi administratori ai unui centru pentru persoane vârstnice, reținuți de DNA pentru abuz în serviciu

1
2257

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 26 și 27 octombrie, a doi inculpați, administratori ai unei societăți comerciale ce deține un centru rezidențial pentru persoane vârstnice situat în orașul Voluntari, județul Ilfov, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: „În perioada 29 – 31 august 2023, cei doi inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi prezentat mai multe documente false (extras Revisal, Contract de catering, Contract privind prestarea de servicii medicale, etc) inspectorilor sociali desemnați să efectueze un control la un centru rezidențial pentru persoane vârstnice deținut de societatea administrată de cele două persoane, pentru a atesta îndeplinirea criteriilor și a standardelor minime care au stat la baza obținerii licenței de funcționare a centrului respectiv. Acționând în această manieră, cei doi inculpați i-ar fi determinat pe inspectorii sociali să ateste, fără vinovăție, îndeplinirea condițiilor de acordare a acreditării/licențierii furnizorilor de servicii sociale și a serviciilor furnizate de aceștia. În realitate, serviciile medicale ar fi fost inexistente, mâncarea oferită beneficiarilor (insuficientă, necorespunzătoare din punct de vedere nutritiv, neadaptată afecțiunilor acestora) ar fi fost achiziționată gata preparată din magazin (mici cu cartofi prăjiți, pui cu cartofi prăjiți, etc.) sau ar fi fost ”încropită” de angajații centrului din ce aveau la dispoziție, iar tratamentul medical, ce nu se administra cu regularitate, ar fi fost administrat beneficiarilor de persoane care nu ar fi avut pregătire medicală. De menționat este faptul că, pe perioada vizitei inspectorilor sociali, unii beneficiari care nu ar fi îndeplinit condițiile de admisibilitate în centru, aspect supus controlului, ar fi fost scoși din centru, fiind cazați pentru o noapte într-un hotel, ulterior fiind ”plimbați” cu un autovehicul sau ținuți în parcarea unui hipermarket până la finalizarea evaluării. După ce, la data de 11 octombrie 2023, inspectorii sociali ar fi suspendat activitatea centrului ca urmare a deficiențelor constatate, inculpații ar fi mutat beneficiarii într-o altă locație în care și-ar fi continuat activitatea, deși pentru acest serviciu nu ar fi existat licență, raportând autorităților că beneficiarii ar fi fost preluați de familii”.

La data de 27 octombrie 2023, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Anterior, în cursul zilei de 26 octombrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 3 locații, situate pe raza județului Ilfov.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

 1. FLORIN 27 octombrie, 2023 at 17:28 Răspunde

  Ca sa vedeti cu ce anchete de 2 bani se ocupa parazitii inutili de la DNA, platiti degeaba cu salarii ABERANT DE MARI si pensii speciale la 40 de ani,HALUCINANTE.
  Aceasta institutie,DNA, este total esuata de nemunca,coruptie si incompetenta ”livrand”numai gogomanii de anchete la nivelul ”politiei locale” si dovedeste inca odata ca este in cardasie cu aceasta clasa politica de hoti si impostori care le-au dat asemenea puteri si privilegii ca sa nu-i bage la puscarie de corupti ce sunt.
  Noi avem coruptie catastrofala la ANAF/Judecatorii/PARCHET/MAI/DIICOT/SRI iar ei se ocupa cu anchete de umplutura,cu nimicuri ca sa treaca timpul, pana aflam ca a mai iesit unu la pensie ”rupt de munca”….la 40 de ani.
  Toate astea se intampla din cauza unui popor de prosti ignoranti si indiferenti,ne-educati si fara pretenti,care vor munci pana la 70 de ani ca sa plateasca acesti paraziti”speciali”pensionati de la 40 de ani care nu au facut NIMIC in toata activitatea lor”profesionala”.
  Neaparat prostilor sa votati hotii si impostorii din PSD/PNL.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.