Vânzările imobiliare, în creștere spectaculoasă. Prețurile caselor, de infarct. Mai ieftin e în Costa Brava

0
1769

În Neamț, vânzările imobiliare au înregistrat creșteri considerabile în luna august, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în special în cazul locuințelor, spațiilor comerciale și terenurilor agricole. Dacă în iulie, Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară înregistra 733 de vânzări de imobile, în august, numărul vânzărilor a ajuns la 1.197 de operațiuni, din care 252 de vânzări de locuințe și spații comerciale, o creștere cu peste 63% de la o lună la alta.

Vânzările de case au înregistrat creșteri de peste 62% de la o lună la alta, iar tranzacțiile cu terenuri agricole (în număr de 214, în august) au fost mai mari cu peste 75%, în timp ce terenurile cu și fără construcții (708 operațiuni, în a opta lună) au înregistrat plusuri cu 56 de procente.

Prețuri exorbitante

Județul Neamț poate rivaliza, în privința prețurilor locuințelor, cu stațiuni din Spania, precum Costa Brava, de la malul Mării Mediterane, sau cu orașe din Landul Bavaria, Germania, unde prețurile locuințelor sunt, în unele cazuri, chiar mai mici.

Spre exemplu, în Piatra-Neamț, un apartament cu 3 camere ajunge să coste 130.000 de euro, în timp ce în Nurnberg, Bavaria (Germania), un astfel de imobil poate fi cumpărat cu 125.000 de euro.

O vilă cu 5 camere, piscină și alte dotări în Costa Brava (Spania) costă 280.000 de euro, iar în Girov, una cu 6 camere, 450.000 de euro. 

Sursa foto: www.damlex-realty.com

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.