Fostul șef al DGA, probleme mari cu averea

1
2459

 

Într-o țară măcinată de corupție, așa cum este România, un fost șef al unei structuri anticorupție nu-și poate justifica averea dobândită. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională de Integritate (ANI), iar persoana vizată este Cătălin Alexandru Ioniță, fost director general al Direcției Generale Anticorupție – Ministerul Afacerilor Interne.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.157.736 Lei între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu familia de către IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN, fost Director General al Direcției Generale Anticorupție – Ministerul Afacerilor Interne, în perioada exercitării funcției publice.

Astfel, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, potrivit ANI.

N.R.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. FLORIN 27 septembrie, 2023 at 15:05 Răspunde

    Avem si explicatia de ce nu sunt anchete importante si anchete finalizate de coruptii gogomani de la DGA cea mai inutila INSTITUTIE din Romania ,platita absolut degeaba,alaturi de SRI/DNA/PARCHET/DIICOT,alti corupti incompetenti care sunt in descompunere si putrefactie din cauza smenarilor,prostilor si a mega incompetentilor care ”lucreaza”acolo pana la 40 de ani ca dupa aia ies la pensia ”speciala”..”meritata” bineinteles,platita de prostii care muncesc pana la 70 de ani..
    FALIMENTUL tarii cu acesti hoti si impostori se apropie,jale va fi in aceasta tara.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.