VIDEO. Străzile orașului turistic Piatra-Neamț, „parfumate” cu zoaiele care se scurg din mașinile de gunoi

0
2569

La Piatra-Neamț, zoaiele din mașinile care colectează deșeurile menajere se scurg pe drumurile pe care circulă pe tot traseul lor până la destinație – groapa de gunoi, lăsând în urmă dâre urât mirositoare. Așa se întâmplă în fiecare zi în municipiul Piatra-Neamț, stațiune de interes turistic național, care pute la propriu. Și nu numai de la zoaiele scurse din mașinile de gunoi, ci și de la dejecțiile care se scurg în pârâul Cuejdi, problemă pentru care actuala administrație încă nu a găsit o soluție, deși la începutul mandatului, Andrei Carabelea era plin de promisiuni.

Angajații firmei de salubrizare, care preiau în fiecare zi gunoiul pietrenilor, nu reușesc să se descurce, iar vina nu este neapărat numai a lor. Așa cum se vede și în imaginile video, mașinile operatorului sunt atât de vechi că nu numai zoaiele și gunoiul curg din ele, ci, în curând, și tablele. Problema nu se rezolvă cu o mătură și o lopată, cu toate eforturile celor doi muncitori, care au plecat lăsând balta de zoaie în mijlocul drumului.

Asta ar trebui să atragă atenția șefilor din primărie, care au obligația să le pună în vedere celor de la Brantner să i-a măsuri în așa fel încât zoaiele din mașinile de gunoi să nu se mai scurgă pe străzile orașului. Prețul gunoiului a crescut nu cu mult timp în urmă, însă serviciile nu s-au îmbunătățit. Ba mai mult decât atât, situația pare să se înrăutățească de la o zi la alta.

În plus, pietrenii îi tot așteaptă pe „gospodarii” de la Salubritas să spele străzile cu șampon, așa cum ar trebui să facă, dar nu dau nici măcar cu o găleată cu apă.

Noroc cu ploaia care mai spală mizeria de pe străzile orașului, dar și containerele pentru gunoi, că altfel aerul ar fi irespirabil. Poate că cei de la Salubritas vor reuși să-și îndrepte atenția și spre zonele mai îndepărtate de centrul orașului, că și pietrenii care nu locuiesc în centru sunt plătitori de taxe și impozite. Ar trebui să le-o spună directorii numiți în funcții cu proptele politice, care, așa cum se vede, nu reușesc să țină orașul curat. Asta nu-i împiedică să  încaseze salarii nesimțite de mii și mii de lei.

D.M.

Citește și:

Milioane de euro pentru curățenia orașului Piatra-Neamț. Ce străzi vor fi spălate cu șampon

Societăți ale municipalității pietrene, c-un picior în groapă. Salarii babane la o firmă cu pierderi imense. Unii directori își văd și de propriile afaceri

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.