Societăți ale municipalității pietrene, c-un picior în groapă. Salarii babane la o firmă cu pierderi imense. Unii directori își văd și de propriile afaceri
Societățile aflate în subordinea Consiliului Local Piatra-Neamț, șase la număr, nu au avut un an 2022 spectaculos din punct de vedere financiar, două dintre ele înregistrând chiar pierderi substanțiale. În această situație s-au aflat Locativ Serv SRL și Parking SA. Prima administrează spații aflate în proprietatea municipalității, iar cea de-a doua gestionează parcările de reședință din orașul Piatra-Neamț. Chiar și în acest context, al pierderilor considerabile, directorii încasează lefuri nesimțite.
Parking, în groapă. Moroșanu, plătit cu 12.000 de lei/lună
Firma Parking SA a încheiat anul 2022 cu o pierdere uriașă, de 461.033 lei, la o cifră de afaceri de 1.930.712 lei și 11 angajați. Cu toate aceasta, lefa directorului Ionuț Moroșanu a crescut, atenție!, cu peste 40% față de anul 2021. Anul trecut, Moroșanu a câștigat ca director al acestei firme 144.360 de lei, adică puțin peste 12.000 de lei/lună. O leafă mai mult decât bună, mai ales dacă o raportăm la cea din 2021, când Moroșanu a câștigat 101.853 lei. În 2021 pierderile au fost de doar 119.805 lei, față de 461.033 lei, anul trecut. Leafa lui Moroșanu reprezintă aproape o treime din pierderile societății.
A doua firmă a CL Piatra-Neamț care a ieșit pe un minus considerabil, Locativ Serv SRL, a fost condusă tot de Valdimir Togan, director de câțiva ani. Pierderile în valoare de 283.960 lei (la o cifră de afaceri de 1.629.152 lei și 21 de angajați) au fost înregistrate într-o schemă cu trei directori în conducere – un general, un adjunct și un economic. Rezultatul financiar dezastruos a fost recompensat cu lefuri pe măsură, Togan încasând anul trecut salarii în valoare totală de 84.139 lei, adică puțin peste 7.000 de lei/lună.
Directorul Publiserv SA, afaceri cu servicii funerare
Societatea Publiserv SA, cunoscută pietrenilor în special pentru lucrările de asfaltare din oraș, multe dintre ele date și subcontractare firmelor „prietene”, a înregistrat un profit de doar 66.394 lei la o cifră de afaceri de peste 15 milioane de lei (93 de angajați). Marius Ghineț, directorul general interimar, a câștigat pentru munca depusă la Publiserv 87.813 lei (7.300 de lei/lunar).
În paralel, Ghineț se ocupă și de afacerea familiei – gestionând firma de servicii funerare – Servicii Funerare Neamț SRL. Societatea a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 419.650 lei, un profit de 37.314 lei, toate acestea cu numai 4 angajați. Este evident că raportat la cifra de afaceri și la numărul de angajați, firma de servicii a fost mai profitabilă decât Publiserv. În ultima declarație de interese, Marius Ghineț nu a menționat și calitatea de administrator și asociat unic al acestei firme. Contactat de atacul.ro, Ghineț a precizat că nu a menționat calitatea în firmă deoarece a devenit administrator și asociat unic la începutul acestui an, când a preluat firma de la soția sa, angajată de 2-3 ani la Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț. Numai că firma nu este trecută nici în declarația de interese a soției. Ghineț a mai spus că va verifica și va face completările aferente, dacă va fi cazul. Directorul Publiserv SA mai figurează ca administrator și asociat în alte două firme, tot de servicii funerare, firme care și-au întrerupt temporar activitatea.
Sursa: listafirme.ro
Directorul Salubritas, leafă de infarct
Salubritas SA, societatea Consiliului Local Piatra-Neamț, este cea care prestează activități de curățenie „măturat manual trotuare și carosabil, descărcat coșuri stradale, întreținere trotuare, carosabil, spații verzi, locuri de joacă, curățat rigole prin răzuire, măturat mecanizat carosabil, spălat și stropit stradal, întreținere curățenie spații verzi, deszăpezire manuală și mecanizat, împrăștiere material antiderapant manual și mecanizat, colectarea deșeurilor rezultate și transportul acestora la depozitul ecologic”.
Activitățile de salubrizare sunt realizate în baza unor contracte încheiate cu municipalitatea și sunt finanțate de la bugetul local, adică banii pietrenilor. Conform contractului, Salubritas are obligații precise, inclusiv spălatul cu detergent a străzilor din oraș. În teorie, pentru că, în realitate, lucrurile stau cu totul altffel, orașul Piatra-Neamț, la capitolul curățenie, fiind în mare suferință. Asta nu l-a împiedicat pe directorul Alexandru Rareș să încaseze salarii în suma totală de 144.000 de lei, adică fix 12.000 de lei, aproape egală cu leafa colegului de partid (PMP) de la Parking SA.
Salubritas a avut, anul trecut, un profit de 42.797 de lei, la o cifră de afaceri de 7,1 milioane de lei și 66 de angajați.
CMI Urban și Perla Invest, pe plus
Compania Municipală de Investiții Urban, care administrează mai multe spații, cel mai important fiind Piața Centrală, se află încă sub supravegherea unui administrator judiciar. Anul trecut firma a înregistrat, la o cifră de afaceri de 5,8 milioane de lei, un profit de 6.839 lei.
Cel mai mare profit dintre toate societățile Consiliului Local Piatra-Neamț l-a înregistrat Perla Invest SRL, cea care administrează Telegondola. Profitul a fost de 929.631 lei, la o cifră de afaceri de 4 milioane de lei (26 angajați). Și această societate încă se află sub supravegherea și administrarea unui lichidator judicar.
N.R.
⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.
Dar la Apa Serv? Concursuri la care participă în mod ciudat cate un singur candidat și câștigă miraculos? Priviți pe site la noutăți – știri.
Oare cat de priceput este un cârciumar de la Hotel Ceahlăul care câștigă un post gras la producție și contorizare consumuri de apa? Da, da, dl Muraru, poate vă interesați . Don Ciuhat ex director adjunct de la Grand Hotel Ceahlăul este noul șef de la contorizare. Nici măcar inginer nu este dar…..Vedem că merge cu Skoda Octavia a conducerii . Totul va fi bine . Poate.