Au picat angajările de la „Carmen Saeculare”. „Proiectul a fost retras în urma publicării articolului din atacul.ro!”

2
2156

La ședința extraordinară de vineri, 25 august, a Consiliului Județean Neamț, pe ordinea de zi s-a aflat și un proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei și statului de funcții ale Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”. Aleșii județeni nu au mai apucat să analizeze și să voteze proiectul, pentru că a fost retras de pe ordinea de zi chiar înainte de ședință. Datele noastre arată că decizia a fost luată în urma articolului din atacul.ro, publicat joi, când arătam că instituția subordonată Consiliului Județean Neamț vrea să angajeze 9 dansatori și 5 mânuitori de păpuși. Adică un total de 14 angajați, care li se alăturau celor 43 existenți, astfel încât instituția ar fi urmat să aibă 57 de angajați.

Dorința de modificare, pe plus, a organigramei a ajuns și la decidenții de la București, prin intermediul articolului publicat de atacul.ro. Urmarea  a fost retragerea proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi.

„Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi ca urmare a articolului publicat de atacul.ro”, ne-a transmis un ales județean.

Austeritatea cu … cheltuială se ține

De altfel, informațiile pe care le avem arată că la baza dorinței de modificare a organigramei a Centrului „Carmen Saeculare” stăteau măsurile de austeritate anunțate de guvern. Una dintre acestea vizează comasările instituțiilor publice cu personalitate juridică, de subordonare locală, cu mai puțin de 50 de posturi ocupate. Este și cazul „Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, care are 43 de posturi ocupate, urmând, cel mai probabil, să intre în subordinea Teatrului Tineretului.

Dacă proiectul de vineri ar fi fost votat, instituția ar fi angajat personal pe cele 14 posturi, iar un total de peste 50 de posturi ocupate i-ar fi menținut personalitatea juridică.

Mai puține posturi

Intrarea sub „aripa” TT este, pentru unele personaje, o mare problemă, deoarece ar putea fi eliminate anumite posturi, inclusiv de conducere. Și cum actualul director al TT-ului, Gianina Cărbunariu, este un director greu de înlăturat, vor fi nevoiți să se mulțumească cu funcții mai mici sau chiar fără funcții.

Așa ar fi arătat organigrama de la Centrul „Carmen Saeculare” dacă aleșii județeni aprobau proiectul de hotărâre:

„Solicitări numeroase” pentru păpușari și dansatori

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” a vrut să înființeze un Atelier de teatru de păpuși și, totodată, să angajeze 5 persoane care să deservească noua structură și, de asemenea, să încadreze în muncă alte 9 persoane la Ansamblul „Floricică de la munte”.

Proiectul a fost inițiat de Ion Asaftei, președintele interimar al Consiliului Județean Neamț, „având în vedere solicitările numeroase și volumul foarte mare de activități organizate de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, potrivit referatului de aprobare a organigramei și a statului de funcții a centrului.

Din 43 de angajați, 13 sunt la „Financiar”

Dacă proiectul ar fi trecut de votul consilierilor, Organigrama Centrului „Carmen Saeculare” ar fi cuprins 57 de posturi, dintre care 4 de conducere (managerul, contabilul șef, un șef de birou și unul de serviciu), 13 la Compartimentul Financiar – contabil, resurse umane și 6 la Compartimentul Valorificarea și promovarea culturii județului. Restul posturilor sunt la Școala Populară de Artă, Ansamblul „Floricică de la munte” și, dacă ar fi fost aprobat, la noul Atelier de teatru de păpuși.

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” a cheltuit, în perioada ianuarie – iulie, peste 4,2 milioane de lei, din care 1,6 milioane de lei au fost numai cu salariile și drepturile aferente (salarii de bază – 1,34 milioane de lei, sporuri pentru condiții de muncă – 144.134 de lei, indemnizații de hrană – 69.640 lei, tichete de vacanță – 48.250 de lei).

Activitatea centrului este finanțată, în proporție covârșitoare, din subvenții (peste 3,9 milioane de lei, în perioada de referință) și foarte puțin din veniturile provenite din activitățile pe care le desfășoară (318.000 de lei, în 7 luni).

Sursa foto deschidere: Google Maps

N.R.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

 1. Constantin 28 august, 2023 at 14:45 Răspunde

  Este imposibil sa faci ceva bun pentru Carmen seculare si sa nu apara probleme.Nu s-a tinut cont ca proiectul a fost depus de un presedinte destept cu 3 facultati si in umilinta totala l-au pus sa-si retraga proiectul.Lui ia mers figura cu organigrama dar sa vedem cat tine.Faptul ca nu poate duce mai departe sarcinile trasate din Italia conteaza mult si normal ar fi ca la 71 de ani sa se ocupe de nepoti si de razesi.

 2. FLORIN 28 august, 2023 at 16:48 Răspunde

  Depopularea tarii continua accelerat,toti tinerii vor sa plece din cauza securistilor impostori si a specialilor care se pensioneaza la 40 de ani dupa o viata profesionala de hotii si incompetenta crasa care au adus aceasta tara in pragul disolutiei,din cauza impostorilor din politica, praf de coruptie,analfabeti ,santajabili si impotenti care au predat aceasta tara ”specialilor” ,din cauza unui aparat bugetar fara numar,mega incompetent si corupt cu salarii aberante,nejustificate si nesustenabile in conditiile in care datoria externa a ajuns la 51% din PIB,160 miliarde euro,toti furati de acesti impostori din politica,servicii si institutiile inutile si corupte gen MAI/CJ/Parchet/SRI/Prefectura/DIICOT/Tribunale,etc.

  Statul impostorilor Romanica,a ajuns la FALIMENT.
  Prostii indolenti si scuipatori de seminte,analfabeti institutionali, care au votat PNL/PSD,partide confiscate de securisti care au creat si intretinut acest stat de analfabeti,corupti si incompetenti vor plati TOATE furaciunile colosale .

  Cand esti PROST platesti.Si vor platii prostii EUROPEI cu varf si INDESAT.
  Specialii vor sta pe terase la 40 de ani cu pensii de mii de euro si vor rade de prosti.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.