Afacerile firmei lui Ginel Jr. cu statul au explodat. Primăriile Piatra-Neamț și Gârcina, printre clienți

1
10906

La doar puțin peste 21 de ani, Eugen Ginel Vlasie, fiul mult mai cunoscutului Gheorghe Ghe. Vlasie (judecat în patru dosare penale pentru diverse fapte, inclusiv de corupție), cumătrul lui Ionel Arsene, infractorul care a condus Consiliul Județean Neamț, face afaceri la care mulți întreprinzători nici nu îndrăznesc să viseze. Ginel Jr. poate fi un bun exemplu pentru zecile de mii de tineri români care aleg să părăsească, anual, țara în căutarea unui trai mai bun. Fiul lui Ginel demonstrează că se poate și în România să te realizezi chiar și la o vârstă fragedă, iar dacă te-ai născut într-o zodie norocoasă, poți să-ți dezvolți firma într-un ritm amețitor și în doar câteva luni să ai afaceri de zeci de milioane de euro cu statul. Succesul tânărului Vlasie poate atrage inclusiv invidia celor mai puternici și cinstiți oameni de afaceri români, puțini fiind în stare să atingă performanța firmei gestionate de Ginel Jr., și anume să încheie contracte pe bandă rulantă cu entități de stat.

Străzi Concept SRL și clienții de top

Societatea coordonată cu atâta pricepere de Ginel Jr. se numește Străzi Concept SRL și are o istorie interesantă. Eugel Vlasie Ginel, care a împlinit 21 de ani în primăvara acestui an, a devenit asociat unic și administratorul firmei  în septembrie anul trecut, exact în luna în care societatea și-a schimbat sediul din județul Bacău în județul Neamț. Din iulie acest an, Ginel Jr. nu mai este administrator, această calitate fiindu-i atribuită lui Neculae Cadare, un apropiat de-al familiei Vlasie.

Firma are ca principal obiect de activitate „fabricarea betonului”, însă cele mai multe contracte încheiate vizează lucrări de construcții/reparații de drumuri. Printre clienții firmei Străzi Concept SRL se află și câteva primării din județul Neamț, în topul contractelor fiind primăriile din Piatra-Neamț și Gârcina.

Repară și modernizează străzile Neamțului

În ianuarie 2023, asocierea de firme Străzi Concept SRL, Termo Plus SRL, Browse Construct SRL (a fostului consilier județean PSD Dragoș Andoni) și Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL (fostă Aqua Parc), cea din urmă controlată de Ginel, după cum afirmă procurorii DNA, a câștigat contractul pentru reparația străzii Calistrat Hogaș (foto) din Piatra-Neamț. Oferta câștigătoare a fost de 2.440.203 lei (fără TVA), fiind mai bună decât cea a firmei Trust CCDP SRL, societatea lui Daniel Niță, care, în ultimii ani, a câștigat mai multe contracte în asociere cu fosta Aqua Parc SRL.

În iunie 2023, firma lui Ginel Jr., în asociere cu SC Invest Plus SRL (o abonată la contractele cu Primăria Piatra-Neamț) a câștigat un nou contract cu primăria condusă de liberalul Andrei Carabelea, oferta fiind mai bună decât cea a firmei Danlin XXL, care, ca și Trust CCDP SRL, a prins multe contracte împreună cu Aqua Parc SRL. Astfel, „cuplul” Străzi Concept – Invest Plus a semnat un contract în valoare de 2.276.346 lei, fără TVA, pentru modernizarea/asfaltarea străzii Veteranilor. Foarte interesant este că valoarea totală estimată a contractului a fost de 2.276.349 lei, iar cea câștigătoare de 2.276.346 lei, adică cu 3 lei mai mică. Danlin XXL și-a retras oferta.

Afaceri la Gârcina și Brusturi

Firma lui Ginel Jr. (foto) a prins contracte frumoase și cu Primăria Gârcina, condusă de PMP-istul Mihai Gontaru.

În asociere cu firmele Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi, Invest Plus și Alido Proiect, firma lui Ginel Jr. a câștigat, în luna mai, licitația în valoare de peste 11 milioane de lei, pentru reabilitarea/asfaltarea mai multor drumuri din Gârcina cu finanțare prin „Anghel Saligny”. Oferta câștigătoare a fost și singura depusă. Valoarea estimată a contractului a fost de 11.426.577 lei, iar oferta câștigătoare de 11.397.617 lei.

La începutul acestei luni, Străzi Concept SRL, în asociere cu Invest Plus SRL și Structocad SRL, a câștigat un alt contract cu Primăria Gîrcina, în valoare de 2.241.711 lei, fără TVA, pentru construirea de piste de biciclete. Pentru acest contract au fost depuse trei oferte.

Străzi Concept SRL, în asociere cu Antrepriza Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL, a câștigat, în urmă cu două săptămâni, un contract în valoare de 3,74 milioane de lei cu Primăria Brusturi (modernizarea unor drumuri comunale).

Centură ocolitoare la Bacău, străzi modernizate la Vrancea

Tot în urmă cu două săptămâni, cele două firme au câștigat un alt contract cu Primăria Dărmănești, din județul Bacău, în valoare de 3,48 milioane de lei, tot pentru modernizarea de drumuri.

În luna mai, asocierea formată din firmele Străzi Concept SRL, Antrepriza Construcții Drumuri și Autostrăzi și Geo Mike SRL au câștigat, cu aceeași Primăria Dărmănești – Bacău, un contract de 16,4 milioane de lei pentru centura ocolitoare a orașului.

Anul trecut, în septembrie, firma Străzi Concept SRL a încheiat un contract în valoare de peste 600.000 de lei pentru modernizarea unor drumuri din comuna nemțeană Mărgineni.

Însă, cel mai mare contract încheiat de firma care, în prezent, este a lui Ginel Jr., datează din anul 2019, când Străzi Concept SRL a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Vrancea, în valoarea de peste 24 de milioane de lei, pentru modernizarea a 14 kilometri de drum județean.

Afacerile firmei deținută, în prezent, de fiul lui Ginel au explodat anul trecut, când a avut o cifră de afaceri de 17,49 milioane de lei, un profit de 326.729 lei și 23 de angajați. În anul 2021, firma a avut o cifră de afaceri de 8,3 milioane de lei, un profit de 158.791 lei și 9 angajați. De menționat că nu numai cifra de afaceri a crescut, ci și datoriile firmei – de la 526.839 lei în 2021, la 10.833.616 lei în 2022.

Cum a ajuns Străzi Concept SRL în portofoliul lui Ginel Jr.

Eugen Ginel Vlasie a preluat societatea Străzi Concept SRL de la asociatul unic SIDER FIER SRL, anul trecut în luna septembrie. Sider Fier SRL, în care Ginel Jr. a avut calitatea de asociat până în toamna anului trecut, a intrat în insolvență, datoriile pe care le avea la acea dată fiind de ordinul zecilor de milioane de lei. Conform publicației supervizor.ro, țeapa pe care firma Sider Fier a tras-o statului se ridică la 11,5 milioane de lei, cu stopaj la sursă de cel puțin 2,27 milioane de lei. Jurnaliștii de la Supervizor.ro sunt de părere că ANAF-ul ar trebuie să facă verificări cu privire la cesiunea societăților Străzi Concept SRL și Marcason Impex SRL. În mai 2022, Sider Fier SRL a vândut/cesionat societatea Marcason Impex SRL Onești lui Neculae Cadare, un personaj apropiat de Ginel Senior.

Societatea Sider Fier a fost înființată în 2004, cu numele iniţial Flori& Vali Trans SRL.

D.MURARU

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

 1. FLORIN 30 august, 2023 at 09:32 Răspunde

  Firma de (***) Aqua Park/Mavgo aflata in topul CNAIR ca fiind una din cele mai (***) si (***) firme din Romania si-a gasit la Piatra Neamt ”fraieri” care si-au asumat sa piarda milioane de euro fonduri europene doar pentru a-i da acestei firme PSD-iste praf de (***),fara (***) si fara (***) de a face lucrari de constructie aceasta lucrare importanta din Planul de Mobilitate, bulevardul Decebal.
  Le-a trebuit 3 luni sa dea jos un pod BANAL de 30 m. In alte 3 luni au”reusit”sa toarne niste beton si sa puna cateva grinzi facute de DanlinXXL.In rest,nu au facut nimic altceva la aproape 1 an de la semnarea contractului.
  NIMIC.ZERO.
  Tot acest culoar de mobilitate pe Decebal este compromis iar banii de la UE vor fi pierduti in mare parte.
  TOATA lumea stia ca asa se va intampla din momentul in care s-au anuntat ”castigatorii”.
  Am mari dubii in ce priveste calitatea lucrarilor la podul de la Pietricica iar daca as fi in locul primarului Carabelea nu as dormi bine noaptea stiind ca MAVGO a facut acel pod.
  Faptul ca aceasta firma de (***) MAVGO/PSD a castigat aceasta lucrare in conditiile in care ORICINE stia ca este (***) si (***) reprezinta o mare bila neagra pentru Primarie si cei care au facut caietul de sarcini .
  Licitatia in sine pare a fi fost cu”dedicatie”pentru aceste 2 firme (***) MAVGO/Moldocor .Cum se va explica faptul ca am pierdut bani europeni angajand aceste 2 firme sa faca aceasta lucrare?
  Cum?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.