Primărița din Poiana Teiului, realizare de excepție. Cât și cui plătește pentru administrarea paginii de Facebook a primăriei

2
5106

Ana Ancuța, primărița comunei Poiana Teiului, a reușit, probabil după îndelungate și obositoare căutări, să găsească pe cineva care să se ocupe de administrarea paginii de Facebook a primăriei. Ce-i drept, activitatea este una extrem de dificilă și necesită mână de lucru calificată, așa că nu oricine s-ar putea descurca. Cine ar putea să administreze/întrețină/optimizeze/dezvolte o pagină de socializare dacă nu  specialiștii în Facebook? Pentru că gestionarea unei pagini de socializare înseamnă muncă, profesionalism și talent, care trebuie plătite. În cazul Primăriei Poiana Teiului, administrarea paginii de Facebook costă 24.000 de lei/an, fără TVA, respectiv 4.886 euro. Contractul a fost încheiat de primărie în data de 24 februarie 2023, prin intermediul sistemului electronic de achiziții publice, cu firma Ghici Computers SRL din Piatra-Neamț, care mai are încheiate astfel de contracte  și cu alte entități publice

Primăria a publicat anunțul în sistem la ora 9.31, iar ofertantul a răspuns la ora 9.59. Răspunsul primăriei la răspunsul ofertantului a fost înregistrat la ora 10.01,  după 2 minute. Adică, de la publicarea anunțului și până au bătut palma au trecut fix 30 de minute. 

Conform descrierii contractului, Ghici Computers SRL va presta, în schimbul celor 24.000 de lei (2.000 lei/lună, fără TVA), servicii de „Întreținere, Optimizare, Dezvoltare pagină/site de socializare cu adresabilitate maximum 3.000 persoane/lună. Actualizări conținut, gestionare campanii, sondaje, liste utilizatori. Optimizare pentru rezultate căutări, interacțiune, adresabilitate. Dezvoltare influență pagină prin canale de socializare asociate și creșterea vizibilității și vitezei de informare a publicului țintă”.

Obligațiile părților au fost prevăzute în contractul încheiat în 27 februarie. 

Din data de 1 martie și până în prezent, pe pagina de Facebook „Primăria Poiana Teiului” au fost postate 11 mesaje, dintre care cinci sunt felicitări ale primăriței Ana Ancuța. Pe 6 martie a fost postat un mesaj însoțit de o fotografie în care primărița apare alături de mai mulți copii, având o chitară în mână. În data de 20 martie a fost postat un anunț de la Delgaz, în data de 28 martie, informații de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. În data de 1 mai, pagina primăriei anunța că au început lucrările de refacere a podului Zahorna, un proiect al DRDP Iași, nu al primăriei, pe 10 mai a fost postat un mesaj preluat de pe portal.afir.info, iar pe 15 mai a fost mediatizat mesajul primăriței către cetățeni ca urmare a poluării râului Bistrița. Aceasta este activitatea de pe pagina de Facebook a Primăriei Poiana Teiului, începând cu 1 martie și până în prezent. 

Am sesizat, însă, că pe pagina primăriei nu a apărut absolut nicio informație despre descinderile mascaților din data de 3 mai, de la sediul primăriei, de la locuința primăriței, a contabilei și a unui patron care face afaceri cu primăria. Fiind vorba despre o pagină administrată cu bani publici, ar fi chiar păcat ca cetățenii să nu afle că mascații au închis primăria pentru a ridica maldăre de dosare necesare continuării cercetărilor într-un dosar penal.

D.MURARU

Citește și:

Tichie de mărgăritar. Apa Serv SA plătește zeci de mii de lei pentru administrarea paginii de Facebook

Descindere cu mascați la Primăria Poiana Teiului. Anchetatorii fac percheziții și acasă la primăriță, dar și la locuința contabilei

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Stanescu 19 mai, 2023 at 17:20 Răspunde

    Astept cu interes ziua in care acest (***) va fi vizitat de DNA. Precis va parasi domiciliul impreuna cu procurorii si va fi plecat o perioada lunga…

  2. RI (tunat) 25 mai, 2023 at 21:25 Răspunde

    Subsemnatul IR (***) (zis și Anon(***) Piatra Neamț) formulez următorul
    AUTODENUNȚ
    prin care recunosc că am încheiat astfel de contracte fictive (SEO facebook) cu CJ Neamț, cu Apaserv Piatra Neamț, cu alte entități sau primării controlate de decidenți PSD cu sprijinul și susținerea tovarășului Arsene Ionel, președinte de nădejde al CJ Neamț.
    Aceste contracte mascau si reprezentau răsplata pentru susținerea necondiționată pe care o acord unor personaje cu preocupări penale în sensul că scriu articole laudative pentru acestea și critice/tendențioase la adresa adversarilor politici sau a unor jurnaliști care nu înțeleg să-mi lase clienții în pace.
    Aceste contracte sunt în general, fiecare pe suma de 10.000 euro, doar în unele cazuri am acceptat jumătate, doar 5000 euro. Activitatea fictivă trecută în contracte se derula pentru 1-3 luni, ca în caz că se putea, să încheiem noi contracte.
    Mai dați-mi niște foi de hârtie, că mai scriu…

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.