Cine mai deschide fabrici în Neamț? Marii investitori străini au dat bir cu fugiții

0
2170

Primele 9 luni ale acestui an au fost dezastruoase pentru economia județului în privința investițiilor străine.

Dacă în județele dezvoltate, mari companii, cu renume pe plan mondial, deschid fabrici și crează sute de locuri de muncă (cea mai recentă, fabrica Grupului Prada de la Sibiu, cu peste 300 de joburi nou create), în Neamț un astfel de eveniment este iluzoriu.

Că investitorii străini, cei dispuși să injecteze zeci de milioane de euro în economia locală, fug de județul Neamț o spun datele centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Deși, paradoxal, aici găsesc printre cele mai mici salarii din țară, infrastructura rutieră este primul motiv care-i fac să se răzgândească rapid în privința dezvoltării unei afaceri în zonă.

Anul acesta, în perioada ianuarie – septembrie, în Neamț au fost înmatriculate 18 societăți comerciale cu participare străină la capitalul social, a cărui valoare a fost de numai 424,9 euro.

Cea mai bună lună pentru investiții străine a fost martie, când au fost înamtriculate 5 noi firme cu capital străin, cu o valoare de 363,8 euro. 

Nici firmele străine care fac deja afaceri în județ nu s-au înghesuit să investească în activitățile lor, cea mai mare investiție, în cele 9 luni, fiind de 42.700 de euro.

(Sursa foto: www.competition.org.za)

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.