Salariile nemțenilor, cele mai proaste din regiune

0
1769

Angajații nemțeni au fost cel mai prost plătiți din Regiunea Nord-Est, în luna iunie a acestui an, potrivit indicatorilor economico-sociali prelucrați de Institutul Național de Statistică.

Din calculul salariului mediu net pe județ a fost excluse forţele armate şi personalul asimilat (Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii etc).

În a șasea lună a anului, județul Neamț figura cu un salariu mediu net în valoare de 3.037 de lei/angajat, în creștere cu doar 29 de lei (0,95%) comparativ cu luna precedent.

Chiar și cu această ușoară creștere, câștigul salarial mediu net din județul Neamț nu a reușit să ajungă la nivelul celor plătite în județele vecine, fiind cel mai scăzut din Regiunea Nord-Est (pe locul 6) și printre cele mai slabe din țară (pe locul 37, raportat la salariile nete ale celorlalte județe).

În Regiunea Nord-Est, cel mai mare salariu mediu net a fost înregistrat în Iași (3.996 de lei/salariat – locul 6 în țară), urmat de câștigul net din Bacău (3.582 de lei/angajat), apoi, de cel din Vaslui (3.293 de lei/persoană).

Locul al IV-lea, în iunie, a fost ocupat de Botoșani, cu un câștig mediu net de 3.214 lei/persoană, locul al V-lea, de Suceava, cu 3.090 lei/angajat și locul al VI-lea, adică ultimul, a fost adjudecat de județul Neamț, cu 3.037 de lei/angajat.

În țară, cele mai mici trei salarii medii nete fost înregistrate în Harghita (2.838 de lei/angajat), Teleorman (2.910 lei) și Vrancea (2.945 de lei).

Cele mai mari trei câștiguri medii nete au fost în București (5.182 de lei/angajat), Cluj (4.712 de lei/persoană) și Timiș (4.424 de lei).

(Sursa foto: www.7est.ro)

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.