Patru sfaturi pentru a folosi în mod eficient aparatul de aer condiționat

0
1055
Pe timp de caniculă, una dintre cele mai bune modalități de a vă răcori este să folosiți un ventilator pentru a face aerul să circule.
 
 
 
 
 
 
 

Ventilatoarele sunt instrumente excelente pentru a vă face camera să se simtă mai răcoroasă, deoarece atrag aerul rece din exterior și îl direcționează în interior. Un ventilator de cutie poate face același lucru atunci când ușile sunt deschise. Pentru a maximiza eficiența ventilatoarelor de tavan, rulați-le în sens invers acelor de ceasornic. Acest lucru va ajuta la împingerea aerului în jos și departe de tavan, permițând aparatului dvs. de aer condiționat să funcționeze cu 4 grade mai mult decât ar fi făcut-o altfel.

Pe lângă faptul că trebuie să păstrați încăperea mai răcoroasă, trebuie să evitați să permiteți ca aparatele sau instalațiile din casă să detecteze căldura de la termostat, ceea ce face ca aparatul de aer condiționat să lucreze mai mult decât ar trebui. Curățați în mod regulat orificiile de admisie a aerului și asigurați-vă că mobilierul și aparatele nu le blochează. Un alt bun obicei este să stingeți luminile în timpul zilei. De asemenea, puteți opta pentru iluminatul natural în timpul zilei în locul celui artificial, cum ar fi un televizor sau un laptop.

În cele din urmă, dacă doriți să mențineți temperatura la un nivel confortabil, ridicați temperatura termostatului. Acest lucru va împiedica pornirea aerului condiționat atunci când nu este nimeni acasă. Acest lucru va împiedica, de asemenea, ca facturile de energie să crească vertiginos. Urmând aceste patru sfaturi simple, puteți utiliza aparatul de aer condiționat mai eficient și puteți economisi bani pe facturile de energie. Așadar, cum vă folosiți la maximum aparatul de aer condiționat?

În funcție de temperatura din încăpere, este posibil să doriți să folosiți aparatul de aer condiționat pentru perioade mai lungi. Dacă temperatura camerei este prea ridicată, este posibil să doriți să dați mai încet aparatul de aer condiționat. Dar puteți folosi în schimb și ventilatoare de podea, deoarece acestea consumă mai puțină energie decât un aparat de aer condiționat. Prin reducerea volumului de lucru al aparatului de aer condiționat, puteți economisi bani pe facturile de electricitate și de încălzire. Și, deoarece veți fi acasă mai des, este mai ușor să răciți o cameră în acest fel.

Păstrați o temperatură confortabilă în casă. Folosirea aparatului de aer condiționat în timpul verii va face ca locuința dumneavoastră să fie mai rece decât ar fi fost altfel. Va trebui să vă asigurați că termostatul este setat la 25 de grade sau mai mult. Fiecare grad mai mare vă va economisi aproximativ 10 procente din costurile de răcire. Cu toate acestea, este posibil să nu puteți tolera această creștere, așa că setați temperatura în timpul nopții, când dormiți.

Păstrați aparatul de aer condiționat departe de lumina directă a soarelui. Dacă nu se află într-o zonă umbrită, acesta va trebui să lucreze de două ori mai mult. În mod similar, dacă aveți un aer condiționat de fereastră, va trebui să acordați o atenție deosebită locului în care primește cea mai mare parte a luminii solare și să vă asigurați că este orientat spre ferestre. Un a/c de fereastră nu va avea la fel de multe șanse să răcească aerul cum o poate face într-un mediu mai deschis, așa că asigurați-vă că este bine poziționat.

Dacă locuința dvs. se află în apropierea unei străzi aglomerate, setați termostatul la șapte sau zece grade mai mult decât în mod normal. Acest lucru va împiedica unitatea dvs. de aer condiționat să se suprasolicite prin răcirea unei case goale, ceea ce vă poate crește facturile de energie. În plus, mențineți un ventilator în funcțiune pentru a răci aerul dacă aveți animale de companie în casă. Acest lucru va reduce factura de electricitate și vă va economisi bani, mai ales atunci când cumpărați o casă nouă.

Articol sponsorizat

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.