Un salariat al Gărzii Forestiere și un pădurar, reținuți de DNA pentru luare și dare de mită

1
3483

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 19 iulie 2022, a inculpaților ADRIAN NICOLAE MINCU, consilier superior în cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, CLAUDIU ALEXANDRU CĂLIN DINDELEGAN, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Asociația “Salcâmul” Ciumești, județul Satu Mare, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: „În perioada martie – aprilie 2022, inculpatul Dindelegan Claudiu Alexandru Călin, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis și ar fi remis inculpatului Mincu Adrian Nicolae foloase necuvenite constând în achitarea unor servicii de cazare la o unitate hotelieră, în valoare de 2.250 lei. Foloasele respective ar fi fost primite de inculpatul Mincu Adrian Nicolae, în contextul efectuării unui control la Ocolul Silvic Asociația “Salcâmul” Ciumești, în legătură cu îndeplinirea unui act (verificările impuse în cadrul controlului) care intra în îndatoririle sale de serviciu.

De menționat este faptul că, activitatea de control a fost solicitată de o unitate de parchet cu ocazia instrumentării unei cauze penale. Inculpaților Mincu Adrian Nicolae și Dindelegan Claudiu Alexandru Călin li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 20 iulie 2022, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, potrivit DNA.

N.R.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Conducător auto 20 iulie, 2022 at 13:48 Răspunde

    Toți sivicultori trebuie să meargă la munca in Italia,după revoluție ăștia ne-au lăsat fără păduri și știu ce zic.trebuie disfiintata Regia Padurilor

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.