Josnic! Lider de sindicat executat de mafia din Poliția Română, lăsat la greu de colegi

4
5700

Ioan Cănărău, președintele sindicatului Europol – Neamț, traversează una dintre cele mai grele perioade din viața sa de polițist, fiind ținta unor acțiuni concertate din partea superiorilor săi care îl vor musai afară din sistem, iar dacă se poate și cu „tinichele” după el.

Polițistul, cu o activitate sindicală de peste zece ani, timp în care a reușit, prin acțiunile sale din stradă, să convingă șefii că polițiștii merită salarii mai bune, dar și condiții de muncă mai bune, face obiectul unor cercetări prealabile ce au țintă clară: excluderea din Poliție.

Asistăm, așadar, la o execuție publică a celui care și-a dedicat mare parte din timpul său luptei cu sistemul, iar cei care s-au bucurat de roadele muncii lui sindicale și au fost sprijiniți de către acesta în rezolvarea problemelor cu angajatorul se uită de pe margine cum Cănărău este mazilit la ordinul șefilor din Poliție.

Liderul de sindicat se vede și acum, când are nevoie de susținerea colegilor, singur în fața sistemului ticăloșit care coordonează de ani activitatea Poliției Române.

A luptat de atâtea ori singur, simbolic legat în lanțuri, în fața sediilor IGPR, Guvernului, Ministerului de Interne, Poliției Neamț, o face și acum, când e pus la zid de cei care s-au săturat de guralivul Cănărău.

Execuția sindicalistului se află în plină procedură, traseul fiind clasic, cu punct de plecare cercetarea disciplinară. Nu că ar fi prima cu care se confruntă, însă de această dată, coordonatorii acțiunii sunt hotărâți să nu se lase până când Ioan Cănărău nu va fi dat afară din Poliție.

Printre lucrurile care i se reproșează se află și acela că ar fi acordat, în activitatea sa de lucrător de ordine publică, foarte puține amenzi și multe avertismente verbale. Probabil se va ajunge și la asta, ca un polițist să fie dat afară din cauză că a dat prea puține amenzi.

Este evident că sindicalistul Cănărău i-a supărat rău pe șefii din Poliția Română. Acțiunea sa de a amplasa un banner în fața sediului Poliției Neamț, cu mesajele „Jos mafia din IGPR”, „Jos mafia din Ministerul Afacerilor Interne”,  i-a enervat pe capii Poliției care au cerut ca sindicalistul să fie pedepsit. Iar „cozile de topor” s-au executat.

Trist este că Ioan Cănărău a fost lăsat singur de colegii care se tem că, dacă vor fi solidari acestuia, vor rămâne fără serviciu, context în care nu-și vor mai putea întreține familiile.

Miroase a lașitate, și nu este o surpriză, pentru că asta s-a văzut clar de-a lungul anilor, când puțini au fost cei care au avut curaj să-și ceară drepturile și să condamne nedreptățile din sistem. Ce nu înțeleg ei este că, după execuția lui Cănărău, care le-a fost de multe ori alături și le-a sărit de multe ori în ajutor, pot urma alții în orice moment. Va crea un precedent periculos, iar frica și lașitatea va cuprinde și mai mult oamenii din sistem.

Odată mazilit Cănărău, lor nu o să aibă cine să le mai sară în ajutor.

Ioan Cănărău povestește ultima umilință la care a fost supus de către sistemul ticăloșit.  Liderul de sindicat spune că a fost nevoit să ceară instanței de judecată să i se emită un mandat de aducere, pentru că șeful Poliției Roman a refuzat să-i dea liber pentru a merge la un proces.

De asemenea, polițistul reclamă că același ofițer nu i-a permis să facă un schimb de tură cu un alt coleg, pentru a-și duce tatăl bolnav la medic. Indiferent cât de mult ar fi urât de șefi, un astfel de comportament din partea lor este inuman.

L-au simțit fără sprijin și îl umilesc, încearcă să-l dea un exemplu celorlalți care mai au curajul să se ridice și să arate cu degetul neregulile din sistem. Însă, mai marii Poliției Române să stea liniștiți, pentru că în Poliția Română nu sunt mulți polițiști ca sindicalistul Cănărău. Pentru că, cei mai mulți dintre ei nu au bărbăția să reclame abuzurile și nedreptățile.

Postarea integrală a lui Ioan Cănărău:

„Până aici s-a ajuns!

Prea de tot, prea departe!

Am fost nevoit să solicit unei instanțe de judecată să emită mandat de aducere pe numele meu din cauza faptului că locțiitorul șefului Poliției Roman, comisar șef de poliție Băetanu Valentin, a refuzat să respecte legea și să aprobe schimbarea unei zile libere sau unei ture cu alt coleg, pentru a putea fi prezent în sala de judecată.

Ba mai mult, și-a transformat abuzurile într-o luptă îndreptată și împotriva familiei mele dovedindu-se a fi o persoană fără scrupule, fără bun simț, fără nicio fărâmă de bunătate.

Dacă părinții domniei sale trăiesc să le dea Dumnezeu multă sănătate, dacă nu mai sunt Dumnezeu să-i ierte.

Pe ai mei părinți eu îi iubesc enorm de mult și oricând problemele lor vor prima față de orice altceva, inclusiv față de ambițiile imbecile ale unui șef cu o inteligență „împuternicită”.

Tatăl meu suferă de cancer și este încadrat în grad de handicap accentuat pentru că are afecțiuni grave locomotorii.

Astăzi a fost planificat la medicul de familie pentru tratament oncologic, consult și rețete lunare.

I-am solicitat domnului comisar șef de poliție să aprobe schimbarea unui liber pentru a-mi putea duce părintele la tratament. A refuzat.

Am cerut aprobarea unui schimb de ture cu o colegă, din schimbul 1, în schimbul doi. Dimineață a trimis-o acasă pe colega mea, țipând că nu trebuia să vină în locul meu. Asta în timp ce alt polițist a cerut o schimbare în planificarea serviciilor pentru că s-a rătăcit pe la o petrecere.

Nu cred că aș putea defini comportamentul ofițerului de poliție fără să folosesc cuvinte urâte, așa că las pe alții să-l înjure.

Bineînțeles că mi-am ajutat părintele, l-am dus la medic și mai apoi m-am prezentat la instanța de judecată, cu riscul de a fi cercetat disciplinar pentru vreo vină închipuită găsită de ofițerul de poliție cu mintea-n … cuie.

Într-un final am i-am solicitat șefului IPJ Neamț acordarea unei învoiri. Răspunsul îl voi afla probabil la paștele cailor.

Dacă zic „stimate domn”, îmi dă subconștientul cu paru-n cap.

Tovarașe Băetanu Valentin, dacă vă țin mușchii de manager atotputernic, atoateștiutor și bravnic luptător, vă sfătuiesc să luptăm drept, cinstit, fără atacuri la persoană, ca niște polițiști adevărați.

Oamenii lași, așa ca dumneavoastră, îmi provoacă scârbă.

„Sindicatul Europol Neamt

Catre Tribunalul Neamt,

Sectia a II-a de Cont. Adm. si Fiscal

Domnule Presedinte,

Subsemnatul Cănărău Ioan, domiciliat în Com. …., sat. …, strada …., cnp …, în calitate de președinte al Sindicatului Europol Neamț, reclamant în dosarul 3041/103/2022, întrucât conducerea Poliției Mun. Roman refuză să aprobe schimbarea unei zile libere pentru a putea fi prezent la termenul din data de 11.07.2022, încalcând astfel dreptul la aparare și la acces liber la justiție, precum și prevederile Legii 62/2011, legea dialogului social, rog instanța de judecată să emită mandat de aducere și să dispună să fiu adus la termenul precizat.

Am funcția de agent de siguranță la Poliția Mun. Roman.

Înn ziua de 11.07.2022 am fost planificat schimbul 1, între orele 06.00-14.00. Pentru a mă putea prezenta, în calitate de lider de sindicat, la termenul din data de 11.07.2022 am solicitat conducerii instituției mutarea zilei libere din data de 25.07 2022 în data de 11.07.2022. Conducerea Poliței Mun. Roman a refuzat fără niciun temei legal.

Conform Constituției României și a legislației în domeniu dreptul de a avea acces liber la justiție și dreptul la apărare sunt drepturi sacre care nu pot fi încălcate. Mai ales că Legea Dialogului Social, 62/2011, spune foarte clar că este interzis instituțiilor publice să intervină în vreun mod în activitatea organizațiilor sindicale și că, Condiționarea sau constrângerea, în orice mod, având ca scop limitarea exercitării atribuțiilor funcției membrilor aleși în organele de conducere ale organizațiilor sindicale constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă”.

Cu stima, Cănărău Ioan, președinte.

D.MURARU

 

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. koss 12 iulie, 2022 at 13:32 Răspunde

    Daca are putere , va merge mai departe daca nu , va claca…In ceasul de pe urma ar trebui sa -si aminteasca de filozofia lui Petre Tutea , vis a vis de * increderea si ajutorul dat altora *…Citez din memorie …am facut 13 ani de puscarie , pentru un popor de idioti…Extrapoland , cred ca * zbaterea * lui Canarau , pentru pulimea din politie , nu merita !!! Sic cogito !!!

  2. Lancea de argint 12 iulie, 2022 at 16:12 Răspunde

    (***) asta este un (***) și sluga familiei (***) de foarte multi ani. A făcut absolut tot ce i s-a cerut de către clanul (***) fara sa crâcnească macar pentru a fi ajutat că și el sa parvină. Este de o lașitate strigătoare la cer dictator cu cei mai mici și umil cu cei mai mari că el. Împreună cu (***) formează un cuplu comic de executanți docili a ordinelor șefului care trebuie mulțumită de la municipiul Roman până la București la sindicalistul palincar Bode din fruntea MAI. Totul până într-o zi …..

  3. Titi 15 iulie, 2022 at 22:52 Răspunde

    Care politie? 80% din ofiteri si agenti sunt civili cu grade pe umar peste noapte…….nu mai exista aceasta profesie in esenta sa. Sunt angajate niste tipe pe post de agent si dupa un an direct ofițer…..legea junglei!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.