Executor judecătoresc trimis în judecată de DNA. A încasat bani de la debitori și i-a folosit în interes personal

1
3006

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului DAMASCHIN MARIUS, la data faptei executor judecătoresc, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (152 acte materiale)

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

„În calitate de executor judecătoresc, în perioada 01 februarie 2015 – 10 octombrie 2019, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării procedurii de executare silită  în 152 de dosare de executare, ar fi cauzat un prejudiciu în valoare 1.332.818 lei în dauna mai multor creditori, care aveau de recuperat banii  respectivi. Concret, deși a  încasat cu titlu de debite recuperate suma totală de 1.332.818 lei consemnată la dispoziția sa și care era cuvenită creditorilor cu titlu de debite recuperate, inculpatul nu ar virat banii proveniți din executarea silită către mandatarul creditorilor, folosind banii în interes personal”.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii, respectiv sechestru pe imobile și terenuri deținute de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Pitești cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Inculpatul  DAMASCHIN MARIUS a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni similare.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Val 1 iulie, 2022 at 21:17 Răspunde

    Încă procurorii nu au aflat că el nu semna nimica și că angajații preluați in bloc de la „maestrul”Feraru puneau o stampila cu paeudo semnătura lui,că era toată ziua era la păcănele ,banii celor care participau la licitații erau returnați după demersuri juridice,iar d na Șarpe partenera stimabilului de viață ,și ea complice in dosare consideră aceste abuzuri contra unor oameni deja abuzați că fiind „afacere de familie”
    Nu este justiție ci s a pus cu cine nu trebuia …casa de avocatura Stănescu&Stanciulescu…

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.