Ce averi au primarul și cei doi viceprimari de Piatra-Neamț

0
3333

Primarul de Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, și cei doi viceprimari ai municipiului, Alin Lehăduș și Marius Irimia, au în comun împrumuturile bancare, în unele cazuri uriașe, pe care le au la bănci sau stat, arată declarațiile de avere depuse de curând.

Dintre aceștia, cel mai avut, dar și cel mai dator este vicele Alin Lehăduș care, în ciuda vârstei, a adunat o avere considerabilă. Soția sa a venit cu un plus substanțial la bunurile deținute de familie.

La polul opus se află primarul Carabelea.

Primarul a câștigat 13.000 de lei/lună

Potrivit declarației de avere, primarul de Piatra-Neamț nu deține în proprietate nici locuință, nici terenuri, nici bijuterii sau obiecte de artă a căror valorea să fie mai mare de 5.000 de euro.

Soția sa a cumpărat, în 2020, un teren agricol de 7.615 metri pătrați, situat în Alexandru cel Bun, an în care Carabelea și-a cumpărat un autoturism Renault (fabricație 2020), dar a contractat și un credit din care mai are de rambursat 47.026 de lei. Anul trecut, niciunul nu a făcut nicio tranzacție și nici nu a mai contractat vreun împrumut.

Indemnizația de primar i-a adus primarului de Piatra-Neamț, anul trecut, 164.268 de lei, adică 13.689 de lei, în medie, pe lună.

Lehăduș, case, terenuri, dar și datorii

Averea strânsă de-a lungul timpului de vicele Alin Lehăduș, la care o adaugă și pe cea a soției, însumează 6 suprafețe de teren situate în intravilanul orașelor Bacău, Piatra-Neamț și comunei Alexandru cel Bun (4 terenuri sunt în proprietatea vicelui, unul, și cea mai mare suprafață – 790 mp, în Alexandru cel Bun, este în proprietatea soției, iar un teren se află în proprietatea amândurora), dintre care 4 cumpărate și două obținute prin donație.

Potrivit declarației de avere, vicele Lehăduș mai deține în proprietate și o casă de locuit, de 110 mp, cumpărată pe numele său, situată în Bacău, împreună cu soția a cumpărat, în Piatra-Neamț, un spațiu comercial/de producție, cu o suprafață de 117 mp, iar soția sa a investit, anul trecut, într-o casă situată la Viișoara (Neamț), cu o suprafață de 255 mp.

Lehăduș are și două credite la bănci, dintre care unul de 668.293 de lei, bani împrumutați în 2019, și unul de 75.100 de lei, contractat anul trecut.

Din indemnizația de vice, Lehăduș a câștigat, anul trecut, 84.455 de lei, iar soția sa, care este notar public, a venit cu un plus la bugetul familiei de 567.736 de lei. Din indemnizația de consilier local, vicele a mai adăugat la veniturile familiei încă 6.570 de lei.

Irimia nu și-a declarat venitul

Marius Irimia, cel de-al doilea viceprimar de Piatra-Neamț, deține, împreună cu soția, un teren de 12 mp, în intravilanul orașului Piatra-Neamț, un apartament de 107 mp, situat în Piatra-Neamț, și două mașini, un Volkswagen, din 2005, și un Mercedes-Benz, din 2010.

La capitolul datorii, Irimia trebuie să dea statului 246.228 de lei, iar anul trecut a contractat un credit de 51.847 de lei.

Marius Irimia a „sărit” peste venitul său, pe care nu l-a menționat în declarația de avere, deși este obligat de lege, în schimb, a înscris venitul soției, de 19.000 de lei, din dividende de la firma Gis Imagination SRL.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.