Cum să avem grijă de părul nostru după ce am folosit o vopsea de păr permanentă

0
1861

Specialiștii Institutului ”Florida Academy” din Statele Unite ale Americii, recunosc că deși nu toate tipurile de păr sunt la fel, există câteva sfaturi de îngrijire a părului care sunt potrivite pentru toate tipurile de păr mai ales în cazul în care a fost vopsit în mod constant, cu o vopsea de păr permanentă. Folosirea de produse chimice înseamnă că trebuie să vă ajutați părul să strălucească și să crească  cât mai sănătos.                                                                                                 Dacă părul vopsit începe să pară uscat și fără mobilitate și strălucire, atunci cu siguranță este deteriorat. Atunci când folosiți vopsele de păr amoniacul și alte substanțe chimice sunt folosite pentru deschiderea cuticula, astfel încât vopseaua de păr să poată intra în ea. Chiar și așa, nu trebuie să vă faceți griji pentru că sfaturile primite de la specialiști sunt foarte ușor de aplicat.                                

           Folosiți apă călduță când vă spălați părul

           Deși apa fierbinte în timpul dușurilor pare cumva foarte relaxantă – pentru păr și pentru piele chiar, apa fierbinte nu este atât de benefică. Temperatura prea ridicată elimină uleiurile esențiale ale corpului, ceea ce face ca pielea și părul tău să devină mai uscate, predispuse la probleme. Unul dintre cele mai elementare sfaturi de bază pentru îngrijirea părului este să nu îl supui la temperaturi ridicate, drept urmare să folosești apă călduță. 

           Aplică șampon doar pe scalpul capului

           Mai puțin înseamnă mai mult atunci când înveți cum să menții un păr sănătos. De aceea, ar trebui să aplici șampon doar pe scalp, unde se concentrează producția de ulei de păr și celulele moarte ale pielii. Masează-ți scalpul un timp și apoi treci cu spuma făcută pe restul părului dar nu insista foarte mult pentru că vei pierde din hidratarea părului și o să se rupă mai ușor. 

            Folosește mască și balsam de păr

            Măștile de păr și balsamurile sunt unele dintre cele mai importante produse pentru orice tip de păr datorită faptului că ele funcționează neașteptat de bine. Dacă folosești mască de păr trebuie să urmezi instrucțiunile de folosire dar daca folosești balsam, atunci trebuie să îl aplici doar pe vârfurile părului tău. Dacă mergi mai sus de jumătatea lungimii  părului tău, o să facilitezi acumularea de ulei. Trebuie să îți păstrezi părul ușor, mătăsos și elastic. De asemenea, este o idee bună piepteni vârfurile cu un pieptăn larg în timp ce aplici balsamul.

            Folosiți spray-uri sau uleiuri de protecție termică

            Dacă folosești un spray cu protecție termică special conceput pentru temperaturile ridicate sau scăzute, încă din primele zile, o să simți diferență majoră în mobilitatea părului tău. Mai ales în zilele fierbinți de vară,  este 100% să țineți cont ce aceste rânduri.  

           Uscați părul natural, fără a utiliza un uscător de păr

            După cum am menționat și mai sus, temperatura ridicată nu este deloc indicată pentru firele firave ale părului tău. Lăsând părul să se usuce natural, la aer liber,  el o să rămână mătăsos pentru mai mult timp. Folosirea uscătorului sau a presei de păr pe termen lung poate provoca daune de lungă durată părului tău.

            Relaxează-ți părul după orice coafură în care el a stat prins și presat

            Sunt deosebit de frumoase coafurile cu părul prins în diverse forme dar, dacă părul stă prins foarte des, asta nu îi va oferi decât tensiune care o să ducă la ruperea ușoară. Dacă totuși locul de muncă vă impune să aveți părul mereu prins, atunci încercați să prindeți părul într-o coadă mai joasă și mai lejeră.  

           Mențineți în permanentă hidratarea părului

            La fel ca și pielea, părul tău este mult mai puternic și mai sănătos atunci când este hidratat cât trebuie. Folosiți măști pentru păr uscat, loțiuni, spray-uri sau uleiuri care sunt special concepute pentru hidratarea părului.  

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.