Cum înregistrezi un nume de domeniu și la ce trebuie să fii atent în alegerea acestuia?

0
1567

           A avea o afacere online nu mai pare un lucru complicat în prezent, în special astăzi când există atât de multe companii care ne pot asigura servicii web de calitate. Lumea online însă este astăzi mai complexa și mai competitivă ca oricând, astfel simpla lansare a unui site pe Internet, nu înseamnă o garanție a succesului. Astfel, decizia de a lansa un proiect online este una ce trebuie gândită și analizată până la cele mai mici detalii, pentru ca succesul este totuși un concept subiectiv ce nu va veni niciodată peste noapte, indiferent de potențialul pe care sfera online o are în prezent.

            Pentru a exista pe Internet, un site are nevoie de câteva servicii în prealabil, două dintre cele mai importante fiind cele de înregistrare domenii și cele de web hosting, ambele putând fi obținute foarte simplu astăzi de la www.namebox.ro. Iată așadar câteva lucruri importante de știut despre serviciile de înregistrare domenii și despre modul în care ar trebui să alegi o adresă web pentru site-ul tău.

            Serviciile de înregistrare domenii sunt cele care conferă identitate afacerii tale

            Un aspect pe care de foarte multe ori proaspeții web masteri nu îl au în vedere atunci când aleg un nume de domeniu pentru afacerea lor, este impactul pe care acesta îl are în ceea ce privește succesul afacerii. Un nume de domeniu nu reprezintă doar o simplă adresă web care îi va redirecționa pe utilizatori către site, ci este însăși identitatea unui site. Dacă aceasta nu inspiră încredere și seriozitate, s-ar putea ca magazinul tău online să pășească vreodată pe culmile succesului în online.

            Un nume de domeniu trebuie să fie scurt și reprezentativ

             Numele de domeniu lungi și complicate, care conțin diferite cifre sunt în general greu de scris și memorat, ceea ce îi poate ține la distanță pe utilizatori. Indiferent dacă este vorba despre un birou de arhitectură, un site prin care vinzi electrocasnice sau alimente, numele de domeniu ar trebui să fie întotdeauna unul cât mai scurt și eventual reprezentativ, astfel încât utilizatorilor să le fie cât mai simplu să îl scrie și să își amintească numele de domeniu asociat site-ului tău.

            Mare atenție la mărcile înregistrate!

             Înainte de a înregistra un nume de domeniu, este esențial să te asiguri că numele de domeniu pe care urmează să îl alegi, nu este deja înregistrat de către un alt administrator web. Dacă nu acorzi atenție acestui aspect, te poți alege cu diferite conflicte și procese de judecată, dacă anumite companii consideră că îți asociezi într-un fel imaginea cu a lor sau le aduci anumite prejudicii.

           Cum înregistrezi un nume de domeniu?

            Înregistrarea numelui de domeniu se face în cadrul companiilor specializate în servicii web, însă pasul cel mai complicat este reprezentat de alegerea propriu-zisă a unui nume de domeniu. Ceea ce numim astăzi Internet, este constituit din miliarde de site-uri, astfel că alegerea unui nume de domeniu s-ar putea să nu fie un lucru tocmai simplu. Din acest motiv, este recomandat să te asiguri că faci toate verificările necesare înainte de a înregistra un nume de domeniu.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.