Decorațiuni pentru gradină care te pot ajută să creezi o atmosferă ideală

0
1544

        Indiferent de mărime, grădina dumneavoastră merită să primească o amprentă de personalitate, cu câteva decorațiuni pentru grădină și unele proiecte distractive. Crearea unui nou aspect al grădinii dumneavoastră nu trebuie sa implice neapărat costuri uriașe sau prea mult stres. În schimb, unele idei mici dar practic, pot schimba totul.

         Fie că vă aranjați pridvorul din față, vă ridicați curtea din spate sau pur și simplu adăugați câteva finisaje la spațiul dvs. exterior, avem inspirația, decorațiunile pentru grădină și ideile de decorare pe care le căutați.

  1. Investește în plante și ghivece cu flori

       Deși amenajarea unei grădini nu înseamnă neapărat 100% decorare, este sigur ca plusul de frumusețe este adăugat de acest aspect. Când vine vorba de flori și plante, acordați o deosebită importanță pentru că verdeața potrivită pune bazele oricărui stil ambiental, în orice spațiu exterior. Desigur că puteți face tot felul de alte lucruri, cum ar fi faptul că puteți crea o vibrație cu șiruri de lumini și luminițe, cu lămpi solare pe potecă sau chiar vreun gard dar,  rezultatele vor fi mult mai remarcabile dacă investești mai întâi în câteva plante cățărătoare (cum sunt trandafirii japonezi) și unele flori  în ghiveci.

      Unul dintre principalele motive pentru care oamenii nu reușesc să își amenajeze spațiile exterioare este necunoștința sau confuzia cu privire la ce să planteze sau cum să facă asta. Din fericire, există o multitudine de metode și chiar multe resurse care vă pot ajuta să învățați sau să alegeți cele mai bune plante pentru climatul din zonă, pentru stilul și bugetul dumneavoastră. Consultați orice almanah online, furați idei de la familie sau de la vecinii dvs., întrebați un vânzător autentic de flori, sau angajați un grădinar care să vă ajute.

            Fie că creați un gard, o boltă de trandafiri  sau un mic loc plin de bujori, flori de piatră sau  orice alte flori, fie că plantați ierburi aromatice în ghivece să îmbinați utilul cu plăcutul, sau pur și simplu puneți în valoare câteva floricele colorate în ghivece, depinde numai de dumneavoastră. Ceea ce o să conteze deosebit de mult este că o să faceți un oarecare efort distractiv, pentru a vă transforma spațiul cu plante și flori colorate.

  1. Construiți o mică alee sau o potecă

            Proiectele de tip handmade, cunoscute și sub numele de proiecte de bricolaj, sunt o modalitate distractivă, creativă și foarte ieftină prin care puteți adăuga viziuni unice grădinii dumneavoastră. Iată aici câteva exemple, care vă pot ajuta să vă transformați locul dumneavoastră exterior de relaxare.

            O metodă prin care puteți duce frumusețea grădinii la un alt nivel, este să adăugați o cărare de grădină, un proiect realizat chiar de dumneavoastră,  care să vă conducă oaspeții spre locul de relaxare. O potecă de grădină este ca un trotuar de trecere și este un bun proiect de bricolaj perfect, chiar și pentru începători. Puteți să vă inspirați din această listă cu idei creative pentru aleea grădinii:

  • O alee ușor de făcut, simplă, pietriș și din plăci de piatră sau chiar din pietre găsite la râu. (puteți vopsi pietrele în diverse culori)
  • Bucăți/plăci de granit care sunt foarte durabile, așezate peste iarbă într-o formă creată de dvs.
  • Pătrate minimaliste din beton așezate peste gazon.
  • Un patent elegant de dale de piatră rustice.
  1. Articole folositoare și decorațiuni pentru grădină

De exemplu, o fântână clasică arteziană este o piesă clasică pentru orice decor exterior dar, la magazinele cu articole și decorațiuni pentru grădină, puteți găsi de la pitici de grădină până la diverse păsări sau chiar arici. Pe lângă elementele de decor, alegeți unele articole folositoare pentru colțișorul dumneavoastră de relaxare, cum ar fi un hamac, o măsuță, o umbrelă, sau orice credeți că vă este folositor, astfel încât să vă bucurați din plin de curtea sau grădina dvs.

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.