Cumnatul președintelui CJ Neamț: în 3 ani, de la niciun venit la câștiguri fabuloase

2
3416

Instalarea lui Ionel Arsene în fruntea Consiliului Județean Neamț a coincis cu o creștere fulminantă a nivelului de trai pentru unul dintre cumnații săi, Mihai Dominte. Acesta a ajuns, în numai 3 ani, să câștige sume de ordinul zecilor de mii de euro și să învârtă afaceri de milioane de lei. Pornind, în 2016,  de la niciun venit ca și câștig, Dominte arată celor care se plâng că e greu de trăit în România, că sunt incapabili să se descurce.

Demn de cărțile despre „succesuri”, Dominte a ajuns să câștige numai din indemnizațiile de ședință de la societățile Troleibuzul SA și Apa Serv SA, unde este membru în consiliile de administrație, mai mult decât a câștigat soția sa, care lucrează la Ocolul Silvic Văratec. Troleibuzul și Apa Serv sunt companii județene aflate în subordinea Consiliului Județean Neamț, condus de Arsene – cumnatul.

De altfel, Mihai Dominte (FOTO) a lucrat o perioadă și la Drupo SA, o altă firmă a CJ-ului, și a fost și membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).

În prezent, deține doar calitatea de membru al CA la Apa Serv și Troleibuzul, cele două indemnizații asigurându-i un câștig lunar mediu de 4.600 de lei net. Banii îi încasează pentru „efortul” de a participa la ședințele CA-ului, de regulă, câte una pe lună.

Pe lângă cei aproape 1.000 de euro/lună care-i intră în buzunar, pentru că „transpiră” întru prosperitatea societăților aflate în subordinea instituției conduse de către cumnatul său, Dominte suplimentează bugetul familiei și cu bani din afaceri.

În 2020, de la o firmă al cărui administrator și asociat unic este, a încasat 180.880 de lei.

În anul 2017, dacă este să dăm crezare celor înscrise de Mihai Dominte în declarația de avere publicată în contextul proțăpirii lui ca membru în Consiliul de Administrație al Apa Serv SA, cumnatul lui Arsene nu avea niciun venit. Soția era cea care ducea greul în casă.

Declarația de avere a lui Mihai Dominte (august 2017):

Din acel moment, însă, lucrurile au început să meargă ca unse, astfel încât Dominte a ajuns să câștige sume la care, probabil, nici nu visa în 2017, când completa prima declarație de avere. În plus, una dintre firmele sale a început să fie profitabilă, având inclusiv contracte cu bani publici.

În ultima declarație de avere, cea depusă în vara anului trecut, Mihai Dominte a menționat că a câștigat 32.879 lei – indemnizația de CA de la Apa Serv, 22.380 lei – indemnizația de la Troleibuzul SA și 180.880 lei în calitate de administrator și dividende de la firma Moldo Minerale SRL Grumăzești. Societatea, care are ca principal obiect de activitate „comerț cu ridicata al materialului lemnos și a materialelor de construcție și echipamentelor sanitare”, a avut o evoluție excepțională, care ar atrage cu siguranță invidia multor antreprenori.

Declarația de avere a lui Mihai Dominte (iunie 2021):

După ce timp de trei ani, 2016, 2017 și 2018, cifra de afaceri a fost zero, în 2019, Moldo Minerale SRL a înregistrat prima cifră de afaceri și primul profit: 492.955 de lei lei, respectiv 313.512 lei , cu numai 2 angajați. În anul 2020, firma a avut o cifră de afaceri de șapte ori mai mare, un profit de 785.496 lei și 26 de angajați.

Moldo Minerale SRL a câștigat 144.775 lei, fără TVA, de pe urma unui contract încheiat, în decembrie 2020, cu Primăria Țibucani. Societatea lui Dominte a amenajat o parcare cu o suprafață de 539 mp, încasând 268,6 lei/mp, fără TVA.  

Sursa foto: Youtube

Daniel MURARU

Citește și:

Nesimțire! Câștiguri aproape duble pentru membrii CA-ului de la Troleibuzul. Cu cât le-au crescut indemnizațiile

DOCUMENT! Revoltător! Instalator la Apa Serv SA, cu 18 ani vechime, leafă de 1.400 de lei. Membru CA, indemnizație de 2.000 de lei

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Nadia 18 ianuarie, 2022 at 17:46 Răspunde

    Îl trădează ceafa ca e intelectual marca Șosetă.Îmi imaginez că pune la punct strategii complexe care sa crească prestigiul si profitul companiilor la care este membru CA. Ca si Andruscă de altfel.

  2. V.Vasile 18 ianuarie, 2022 at 20:15 Răspunde

    Oameni buni , poza si CALIGRAFIA il ajuta, ce aveti , e timid, el e cu faptele ca vorbele le are cu majuscule….? Domnule Muraru, haideti ca puteti , publicati mai in amanunt CV-ul acestui nastrusnic personaj . Dupa cum are privirea umeda, pt. ApaServ e bun, e pe meserie, la Troleibuzu*e mai greu , daca nu-l duce cineva, pana la sedinta nu nimereste , singur, se trezeste prin Bacau si plange… Mai …puscasi, tudorei , franari si alti aruncatori de ciocane, va este bine, cu institoarele de bord, si alte ,,specialiste.. la cafele, prin sediul ala care neutralizeaza clostridium difficile ? Apa-i scumpa , nu , pt. ca prostimea plateste ,,dragii mei nemteni,, asa ca ,AVETI CE MERITATI !

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.