Nesimțire! Câștiguri aproape duble pentru membrii CA-ului de la Troleibuzul. Cu cât le-au crescut indemnizațiile

4
3633

Celor cinci membri ai Consiliului de Administrație ai societății Troleibuzul, firma de transport a Consiliului Județean Neamț, li s-au mărit indemnizațiile lunare, sumele pe care urmează să le primească fiind aproape duble. Astfel, un membru al CA-ului are 5.000 de lei brut, adică peste 3.000 de lei în „mână”. Înainte de mărire, indemnizația era de 1.780 de lei net/lunar.

Decizia a fost luată de membrii Adunării Generale a Acționarilor (AGA) într-o ședință din 17 noiembrie, prezidată de consilierul PSD Radu Tudorel. În documentul postat pe site-ul firmei nu se face nicio precizare cu privire la motivele care au dus la stabilirea noii indemnizații la peste 3.000 de lei/net/lunar și nici nu este înscrisă vechea indemnizație, cea de 1.780 lei/net/lunar.

Este menționat sec: „Se aprobă indemnizația fixă lunară pentru membrii neexecutivi ai Consiliului de Administrație, în cuantum de 5.000 de lei brut”. Atât.

Mărirea indemnizației a venit la pachet cu numirea celor doi membri ai noului Consiliului de Administrație, respectiv Viorel Zamă și Vasile Oprița, oamenii PMP-ului. Firma este condusă, de câteva luni, de Cristi Sauciuc, președinte al PMP Piatra-Neamț. Cei doi au luat locul lui Gheorghe Stanciu și Carmen Nastasă, oamenii PSD-ului. Au rămas pe poziții Vasile Dominte, cumnatul lui Ionel Arsene, Valeriu Vasile Stăcescu, fost șef de cabinet al lui Arsene, pe când acesta era deputat, și Mariana Ungureanu, omul lui Ion Asaftei, angajată ca și consilier juridic la firma Matinal Prodcom SRL, care administrează „Hanul Răzeșilor”. În anul 2020, Mariana Ungureanu a câștigat 2.826 de lei de la Matinal Prodcom SRL, 22.380 lei din indemnizația de la SC Troleibuzul și 66.465 lei de la Consiliul Județean Neamț, unde l-a consiliat pe Ion Asaftei, fost vicepreședinte al CJ Neamț, adică pe șeful său și din privat, și de la stat. Ungureanu l-a consiliat pe Asaftei în perioada 25 noiembrie 2019 – 30 octombrie 2020, dată la care cel din urmă a rămas fără funcția de vicepreședinte al CJ Neamț.

Toți cei cinci vor pleca acasă după ședința lunară de Consiliu de Administrație, cu peste 3.000 de lei net, adică dublul salariului minim net pe economie, valabil până la 31 decembrie 2021.

Poate așa se explică și de ce membrii CA-ului nu au avut nicio reacție la afacerea făcută de noua conducere a Troleibuzul SA, la finele lunii octombrie, când a achiziționat lemn de foc la un preț supraevaluat, așa cum atacul.ro a scris AICI.

Începând cu data de 24 decembrie are o indemnizație mai mare și Cristina Izabela Sfermaș, secretarul tehnic al AGA, care va încasa 1.800 de lei brut/ședință. Ca și în cazul membrilor CA-ului, în hotărârea semnată de agamanul radu Tudorel nu se face nicio referire privind motivele care au dus la mărirea indemnizației și nici nu este menționat cuantumul vechii indemnizații. 

Daniel MURARU

Citește și:

Afaceri în vremuri de pandemie. Troleibuzul SA a cumpărat lemne pentru foc la prețuri de infarct

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. V.Vasile 3 ianuarie, 2022 at 07:51 Răspunde

    Cunoastem personajele , sinecuristi notorii , ghiocei cu coloana siliconata ai …parvenitului ,caractere murdare, personaje sinistre care calca in picioare orice principiu de bun simt doar sa-si asigure lor si odraslelor venituri nemeritate !

  2. Iuliana 3 ianuarie, 2022 at 11:36 Răspunde

    Mai exact, cu ce se ocupă ei? Lucreaza 8 h pe zi, la program? Au criterii de performanta atinse? Ce realizari au?
    Doamne ce prosti si dobitoci suntem noi pietrenii, romanii in general. Acceptam sa ne conduca o sleatca de papitoi dobitoci si inculti, sub scopul – dorintei binelui romanilor – !

    Vai si amar de noi!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.