„Situația este foarte gravă, deoarece „țarul de la Kremlin” vine cu fapte, în timp ce occidentalii vin cu declarații sforăitoare și inutile”

1
1289
Ceea ce se va întâmpla azi la Geneva va confirma o nouă victorie diplomatică a lui Putin. Dacă, în urmă cu ceva ani, dictatorul roșu, colorat în alb, cerșea întrevederi cu SUA și NATO, acum pune condiții inacceptabile, lăsând impresia că este pregătit de război. Nu cred că el este pregătit pentru o confruntare militară de proporții, dar nu prea are de ales. Pornit pe calea autoritarismului și a reacțiilor dure, nu poate da înapoi, pentru că orice semn de slăbiciune din partea sa ar încuraja opoziția internă, care l-ar putea doborî. Curajul lui Putin este alimentat din interior, dar și din exterior.
Pe plan intern, el s-a transformat dintr-un dictator roșu, urmaș al foștilor lideri sovietici, în autocratul alb, care este, de fapt, continuatorul țarilor ruși și vrea să refacă vechiul imperiu pravoslavnic. Pentru rusul de rând, sărac și incult, Putin este un fel de salvator al bisericii ortodoxe ruse și al țării. Inteligent și cinic, fostul kaghebist știe să folosească cu abilitate oportunitățile ivite și oferite cu toptanul de SUA și democrațiile occidentale.
SUA se clatină sub povara unor libertăți transformate în privilegii pentru populația de culoare și de condamnare a întemeietorilor statului american, iar Putin este implicat la fel ca și în alegerea președintelui țării.
Peste ocean, UE pare mai preocupată de extinderea privilegiile comunităților LBGTQ și a restricțiilor împotriva populației normale, de apărarea unor libertăți care încalcă dreptul la viață al oamenilor, de protejarea unor demonstrații săptămânale care aduc daune materiale permanente.
În timp ce democrațiile occidentale sunt tot mai haotice, regimurile autoritare sunt mai puternice din cauza unei ordini interne stabilite cu bocancul.
Omul ignorant și needucat admiră aceste regimuri, pentru că el nu are nevoie de libertate și nici nu știe ce să facă cu ea, se mulțumește cu tainul zilnic și suta de votcă. Putin a jucat tare în Belarus, și-a băgat cizmele în Kazahstan, a declarat că nu acceptă revoluții în spațiul ex-sovietic, dar și a demonstrat acest lucru. Situația este foarte gravă, deoarece „țarul de la Kremlin” vine cu fapte, în timp ce occidentalii vin cu declarații sforăitoare și inutile.
Situația seamănă izbitor de mult cu cea dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial, de data aceasta, cu Putin în locul lui Hitler. Încă o cedare din partea Occidentului și soarta Ucrainei este hotărâtă și de ce nu, a întregului sistem democratic mondial!
Dă Doamne să mă înșel și SUA și aliații săi să aibă o atitudine hotărâtă!

 

 

 
Prof. Vălu Năstăselu
 
 
 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.