Cabina de sablare pentru sablarea pieselor mici

0
1086

Cabinele de sablare sunt ideale pentru curatarea, debavurarea, finisarea cosmetica sau tratarea suprafetelor micilor componente metalice, cum ar fi elemente de fixare aerospatiale, suruburi, piulite, chiar si saibe.

 

 

 

 

 

 

Cabina de sablare pentru sablarea pieselor mici este renumita pentru eficacitatea sa; poate curata bine murdaria si resturile, in acelasi timp slefuind rugina, vopseaua si coroziunea de pe suprafetele metalice pentru a obtine cel mai bun finisaj posibil.

Folosirea unei cabine de sablare aduce foarte multe avantaje, printre care si indepartarea coroziunii. Sablare ajuta la indepartarea ruginii si a materialelor corozive de pe suprafata. Intre timp, constructiile corozive includ rugina, pete chimice, vopsea decolorata.

Cabina de sablare indeparteaza vopseaua veche, rugina si murdaria si este printre cele mai cautate dispozitive pentru astfel de actiuni. Cand un obiect are vopsea veche care il acopera, sablarea poate indeparta rapid vopseaua la o viteza mare. Acest lucru pregateste obiectul pentru un nou strat de vopsea cu un rezultat proaspat si neted.

Selectarea mediului pentru sablare abraziva este esentiala pentru succesul procesului, iar mediile au proprietati diferite, inclusiv rezistenta, duritate, densitate si forma. Cele mai multe medii abrazive sunt disponibile intr-o gama de dimensiuni de particule pentru a se potrivi finisajului de suprafata necesara. Oxidul de aluminiu, in special, este un mediu dur si durabil, care poate fi reciclat si reutilizat de multe ori. Aceste proprietati ofera oxidului de aluminiu un avantaj semnificativ fata de multe alte medii abrazive care trebuie aruncate dupa doar cateva utilizari.

Pregatirea suprafetelor pieselor mici pentru sablare!

Avantajul principal al sablarii abrazive este ca mediile utilizate sunt inerte, ceea ce inseamna ca nu reactioneaza chimic cu materialul de curatat. Metodele alternative care folosesc detergenti chimici prezinta riscul de potentiala reactie si deteriorare a materialului de baza. Aceste efecte nu sunt intotdeauna detectabile imediat, iar problemele pot deveni evidente mult timp dupa ce suprafata a fost acoperita. Suprafata trebuie apoi sa fie restransa si acoperita din nou, adaugand costul procesului.

Sablarea abraziva este un proces de tratare prin care un mediu abraziv este propulsat impotriva unei suprafete la presiune ridicata folosind duze de sablare alimentate de aer comprimat. Aceasta procedura indeparteaza suprafata de murdarie, resturi, acoperiri de suprafata si rugina, fara a deteriora materialul de dedesubt. Procesul este utilizat pe scara larga in industrie pentru o gama larga de aplicatii:

  • Pregatirea suprafetei inainte de acoperire, vopsire sau lipire
  • Indepartarea ruginii, a depunerilor sau a straturilor existente
  • Indepartarea bavurilor sau a profilarii marginilor de pe componentele prelucrate
  • Finisarea pieselor de precizie
  • Indepartarea mucegaiului din componentele din plastic
  • Gravurare pe sticla
  • Asigurarea unui finisaj mat cosmetic produselor de larg consum

Sablarea abraziva la cabina de sablare este cea mai eficienta si mai rentabila metoda de curatare a suprafetelor si de pregatire pentru acoperire. Are o serie de avantaje critice fata de curatarea chimica, inclusiv faptul ca poate fi efectuata intr-un mediu controlat. Sablarea abraziva, urmata de acoperirea suprafetei, asigura integritatea materialului de baza si reduce foarte mult nevoia de a fi supus unui exercitiu costisitor de recuratare si acoperire.

Articol sponsorizat

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.