În premieră, soluții de stocare a energiei produsă acasă de panourile fotovoltaice

0
1047

  • Soluția asigură energia necesară atunci când nu este soare și când alimentarea din rețea este întreruptă;
  • Garanția sistemului este de 10 ani;

E.ON Energie România oferă, începând cu această lună, pentru clienții rezidențiali care au calitatea de prosumatori o soluție de stocare, prin baterii, a energiei produsă de panourile fotovoltaice pentru consumul propriu. Sistemul propus de companie este unul hybrid, on-grid sau off-grid, și are o garanție de 10 ani acordată de producător. El are capacitatea de a livra energie atunci când producția panourilor solare este mică sau deloc și poate prelua consumul de energie electrică al casei atunci când alimentarea din rețea este întreruptă. Această inițiativă vine să completeze portofoliul de soluții de producere a energiei fotovoltaice și totodată să răspundă interesului crescut al clienților de a deveni prosumatori.

Pentru cei care doresc să devină prosumatori este important să știe că E.ON este alături de ei pe parcursul întregului proces, compania ocupându-se de evaluarea locului de consum, de întocmirea proiectului tehnic, obținerea avizelor necesare, instalarea sistemul centralei fotovoltaice, precum și după finalizarea procesului, de realizarea mentenanței sistemului și verificarea instalației electrice.

În ultima perioadă, clienții rezidențiali au accesat toată gama de putere disponibilă: 3 kW, 4 kW, 5 kW, 6kW, 8kW, 10 kW, 12 kW, 15 kW, atât în sistem monofazic cât și trifazic. Prețurile încep de la circa 24.000 lei pentru sistemul monofazic 3 kW, fără opțiune de stocare, și ajunge la circa 44.000 lei cu sistem de stocare a energiei cu baterii de 5 kW. Un alt avantaj este că pot să aleagă să achite proiectul integral sau în rate lunare fixe pe o perioadă de 1, 3, 5 sau 7 ani.

Primul pas  pentru cei care doresc să devină mici producători de energie este să acceseze eon.ro și să solicite o ofertă, acesta fiind disponibilă acum în zece județe din țară (Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Timiș, Arad, Cluj și Mureș). Compania intenționează să extindă oferta în încă zece județe pe parcursul anului viitor.

Pentru companiile și instituțiile care sunt interesate să devină prosumatori, oferta de soluții de generare fotovoltaică a E.ON cuprinde centrale solare on-grid cu puteri între 33 și 100 KW și este disponibilă la nivel național.

Portofoliul de prosumatori al companiei s-a dezvoltat rapid în ultima perioadă, atât pe segmentul rezidențial cât și pe cel non-rezidențial, ajungând la momentul actual la circa 240 de proiecte de generare fotovoltaică. În cadrul acestor proiecte compania va instala în total 40.000 de panouri fotovoltaice care vor produce anual aproximativ 16.500 MWh de energie regenerabilă și vor contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 4.200 tone pe an.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.