Black Friday mincinos și în Neamț! 9 magazine, prinse cu ilegalități. Vezi lista

0
1950

9 din 16 magazine prinse că încălcau legislația în domeniul protecției consumatorilor la nivel național, în privința reducerilor operate de Black Friday, erau din județul Neamț.  Cele 9 magazine care au fost prinse fentând clienții cu reduceri mincinoase sunt: Optical Investment Group SA Piatra-Neamț, Pet Product SA Piatra-Neamț, Flanco Retail SA Târgu-Neamț, Jysk România SA Roman, Jysk România SA Piatra-Neamț, DM Drogherie Markt SRL Roman, Robest Com SRL Piatra-Neamț, Studio Moderna SRL Piatra-Neamț și Ado Capricia SRL Piatra-Neamț

În verificările lor la aceste magazine, comisarii pentru protecția consumatorilor au constat că nu existau informații care să indice în mod clar și neechivoc data la care încetează oferta și faptul că aceasta se referă la stocul disponibil. De asemenea, prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al prețului redus creându-se premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea. Autoritățile au descoperit publicarea unor caracteristici nereale ale produselor oferite spre comercializare pe site, practici comerciale înșelătoare, dar și neconformitatea între informațiile afișate la diferite pagini ale aceluiași site și afișarea sintagmei „super calitate la super preț”,  fără a avea posibilitatea verificării avantajului specific al prețului sau al calității produselor.
Comisarii pentru protecția consumatorilor au aplicat sancțiuni în valoare de 154.000 de lei și luat măsura de încetare a practicii comerciale incorecte.

N.R.

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.