Deszăpezirea orașului Piatra-Neamț: Publiserv s-a vândut ieftin ca să nu piardă contractul

2
1451

Societatea Publiserv a câștigat contractul de deszăpezire a municipiului Piatra-Neamț, pentru această iarnă, însă va executa serviciile urmând să încaseze cu aproape un milion de lei mai puțin decât a preconizat primăria. Mai exact, unitatea administrativ teritorială a estimat că lucrările de deszăpezire vor costa 4.477.288 de lei, fără TVA, iar oferta câștigătoare a celor de la Publiserv a fost de 3.504.414 lei, fără TVA, cu 972.874 de lei mai puțin.

Pe sistemul electronic de achiziții publice, contractul apare ca având o valabilitate de 3 ani, însă Valentin Savin, directorul societății Publiserv, ne-a transmis că la mijloc este vorba despre o eroare, întrucât contractul este valabil doar pentru această iarnă.

Este cel puțin curios că s-a ajuns aici, mai ales că oferta celor de la Publiserv a fost singura depusă. Probabil, reprezentanților firmei Consiliului Local Piatra-Neamț le-a fost teamă să nu piardă contractul de deszăpezire și au venit cu o ofertă cu mult sub valoarea estimată a contractului. Au făcut asta crezând că există și alte societăți interesate de licitația pentru contractul de deszăpezire a orașului.

Cei 3.504.414 lei trebuie să ajungă pentru sezoanul rece, Publiserv urmând să curețe străzile de zăpadă, să acționeze cu material antiderapant etc. Există obligația să acționeze și pe trotuare, parcări publice cu plată, piațete etc, pentru curățarea zăpezii, a gheții și pentru combaterea poleiului. Conform prevederilor contractuale, zăpada rezultată în urma activității de deszăpezire va fi strânsă, încărcată și transportată. Publiserv va asigura, în aceeași bani, și materialul antiderapant: sare, clorură de calciu, nisip etc.

Surse din interiorul primăriei ne-au spus că există mari emoții în ceea ce privește acest contract, în special din pricina valorii mici a acestuia. Principalele temeri sunt legate de faptul că cei de la Publiserv, pentru a se încadra în preț, nu vor interveni când trebuie și cum trebuie. Dacă va fi sau nu așa, vom vedea în curând, după ce iarna își va intra în drepturi.

D.M.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Stefan 18 noiembrie, 2021 at 09:48 Răspunde

    Eu cred ca , in realitate, costurile pentru dezapezire nu depasesc 1.000.000 de lei.Daca punem si un profit de 30% , ajungem la cca 1.300.000 lei, nici jumatate din suma licitata!Calculul nu e chiar atat de greu de facut, tinand seama ca nu vor fi mai mult de 30-40 de zile de iarna “adevarata”…Dar, suntem un oras bogat, nu-i asa?!

  2. Ioan 20 noiembrie, 2021 at 18:40 Răspunde

    Se mizează pe faptul că va fi o iarnă „ușoară”, dacă nu vor deszăpezi doar străzile principale, nu știe nimeni cât material antiderapant se utilizează. Este greu de cuantificat serviciul de deszăpezire. În cel mai rău caz, primăria le va compensa diferența de cheltuieli pe alte căi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.