Târgul de mașini de la Ștrand, evacuat

3
2510

Proprietarii mașinilor din spațiul special amenajat de pe strada Digului, în zona Ștrand, au primit somații să elibereze locurile pe care le ocupau autovehiculele scoase la vânzare până pe 13 septembrie. Ieri, 3 octombrie, în târg încă mai erau parcate câteva mașini, semn că proprietarii acestora nu au intrat în posesia înștiințărilor emise de Camera de Comerț și Industrie Neamț. Reprezentanții instituției le-au adus la cunoștința deținătorii autovehiculelor, prin afișe (FOTO) puse sub ștergătoare, că între Cameră și Primăria Piatra-Neamț, proprietara terenului, nu mai există „relații contractuale referitoare la închirierea terenului”, motiv pentru care au fost rugați să elibereze zona. Înștiințarea conține și o adresă a Primăriei Piatra-Neamț, semnată de primarul Carabelea, în care municipalitatea solicită eliberarea terenului în termen de 30 de zile de la data primirii adresei, respectiv 3 septembrie.

În zona ștrandului, pe cei 4.000 de metri pătrați ai municipalității, teren pus la dispoziție cu titlu gratuit Camerei de Comerț și Industrie Neamț, a funcționat aproape 10 ani un târg de mașini.

În adresa primăriei este menționat protocolul încheiat, în data de 30 martie 2012, între municipalitate și Camera de Comerț și Industrie Neamț, prin care prima punea la dispoziție celei de-a doua terenul de 4.000 de metri pătrați în vederea organizării unor manifestări expoziționale, târguri, saloane auto, zilele orașului etc. Contractul, valabil până în martie 2014, a tot fost prelungit până în acest an.

De-a lungul timpului, terenul a fost folosit pentru organizarea unor târguri, bâlciuri etc, activități care au adus bani frumoși la bugetul Camerei de Comerț și Industrie Neamț. Însă, cea mai mare parte a veniturilor a provenit din închirierea terenului celor care vindeau mașini.

Acum, zona este aproape pustie, terenul rămânând și fără gardul ce-l împrejmuia.

 

L-am contactat pe primarul Andrei Carabelea și l-am întrebat cine nu a a mai dorit prelungirea protocolului și dacă există vreun plan cu terenul de 4.000 de metri pătrați, proaspăt eliberat de mașinile scoase la vânzare. Nu a răspuns până la publicarea articolului.

Asta nu înseamnă că terenul nu are stabilită o destinație, mai ales că este nevoie acută de terenuri, iar municipalitatea nu mai are terenuri în proprietate. În ultimii ani, șefii primăriei, cu complicitatea consilierilor locali, au reușit să înstrăineze mari suprafețe de teren. Una dintre metodele des folosite a fost schimbul de terenuri. Așa se face că primăria a oferit terenuri în zone bune ale orașului și a acceptat, la schimb, altele situate în zone greu accesibile și cu o valoare nesemnificativă. S-a ajuns până acolo încât aproape tot Dealul Cârlomanu a fost înstrăinat, terenul fiind acum în proprietatea unor apropiați de-ai lui Gheorghe Ștefan, fostul primar al orașului. În anumite cercuri se vorbește că Pinalti a deținut și el câteva hectare de teren aici, prin intermediul unui bun prieten, teren pe care l-ar fi vândut recent. Numai că aceste afaceri nu sunt de interes pentru autoritățile care „luptă împotriva corupției”.

N.R.

 

 

3 comments

 1. FLORIN 5 octombrie, 2021 at 07:07 Răspunde

  O decizie foarte buna a lui Carabelea.
  Asteptam TOTUSI sa vedem daca aceasta decizie serveste interesele cetateanului sau ale mafiei PDL-iste care are planuri in zona.
  In continuare,asteptam desfiintarea bazei hipice confiscata de alti mafioti si redarea acelui teren cetatenilor acestui oras.
  Increderea in actualul primar este aprope ZERO dupa ce a incalcat aproape toate promisiunile electorale incepand cu bariera de pe Cozla si terminand cu aducerea mafiei PDL-iste la sifonarea bugetului acestui oras .
  Intre cele doua,a cheltuit iresponsabil banii de la buget pe asfaltari la Valeni de 1 milion euro,achizitii de masini lux,2 topogane si 3 scranciobe pe care a dat 100.000 euro, licitatii trucate pe banii de la UE privind iluminatul public.
  Daca va continua pe acest drum al sifonarii banilor de la UE/buget atunci trebuie demis prin acel referendum initiat de PSD.E clar ca omul nu isi intelege menirea si faptul ca trebuie sa slujeasca cetatenii acestui oras care ii platesc un salariu colosal si nu mafia PDL-ista.
  In secolul XXI ca sa ai mentalitatea ca prostii trebuie furati,este jenanta.
  Carabelea,ca primar primesti un salariu colosal,fa-ti treaba,de aia esti platit.
  Daca nu,da-ti demisia si intoarce-te la ADR.E simplu.

 2. Vladimir 6 octombrie, 2021 at 17:21 Răspunde

  Poate face schimb cu Apopii că o mai avea nevoie de ceva teren bun, nu? Daca tot se întinde procesul și e cu șanse de scăpare. Să prindă și nenea afaceristul un business pe ultima sută. Succes

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.