Cum să îți alegi bine bijuteriile pe care le vei purta la diverse ocazii

0
830

Accesorii la modă care pot completa în mod perfect orice ținută, bjuteriile trebuie să fie bine alese, astfel încât aspectul general al purtătorului să fie cel potrivit. Alegerea unor bijuterii care nu se potrivesc la stilul sau la ținuta pe care o are purtătorul va deveni evidentă și va afecta aspectul general al acestuia.

 

 

De aceea, este foarte importantă alegerea unor bijuterii care să îți ofere șansa de a fi tu, de a îți completa ținuta la modul perfect. 

Cum să alegi colierul sau lănțișorul potrivit?

Colierul sau lănțișorul fac parte din acele bijuterii care îți vor evidenția partea superioară a corpului, respectiv gâtul și bustul, și te vor face să arăți bine, în cazul în care îl vei alege în mod potrivit. În alegerea acestuia trebuie să ții seama, înainte de toate, ținuta pe care o vei avea, respectiv de decolteu, dar și de tipul de corp pe care îl ai. În cazul în care ești persoană cu un piept mare, cu sâni generoși, atunci poți alege modele de coliere plate, însă dacă pieptul tău nu este suficient de evident, poți face acest lucru cu coliere lungi sau cu lănțișoare cu pandantiv care vor accentua această zonă. 

Poți alege coliere realizate din pietre prețioase, din aur, argint, diamant, în funcție de ceea ce porți, dar și de perioada de timp pentru care îl vei purta. Pentru purtare permanentă poți alege un lănțișor din aur sau argint, pentru purtare ocazională poți alege coliere realizate din diverse pietre prețioase. 

Cum să alegi cerceii potriviți?

În alegerea cerceilor, trebuie să ții seama de aspectele legate de față, deoarece aceasta este partea corpului pe care o vor evidenția. Dacă ai o formă alungită a feței, atunci poți alege cercei lungi, iar dacă ai o față dreptunghiulară sau pătrată, poți alege cercei în formă de cerc, efectul acestora fiind de prelungire a feței. Ideal este să alegi forma cerceilor opusă cu forma pe care o are fața ta pentru a crea contrastul ideal. 

Nu uita să alegi cerceii de dimensiunea potrivită; persoanele mici, cu față mică, este ideal să aleagă cercei mici, iar cele mari, cercei mari. Poți alege cercei din pietre prețioase pentru ocazii deosebite, respectiv cercei din aur sau argint pentru purtare zilnică. 

În același fel, poți ține cont și de alegerea unei bratari adecvate, care să se potrivească cu restul accesoriilor pe care le ai, astfel încât ținuta ta să fie completată în mod natural, uniform.

Articol sponsorizat

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.