Județul Neamț, pe harta investițiilor în energie eoliană

0
1318

Județul Neamț apare pe harta investitorilor în energie eoliană, cu 23 de proiecte, pentru care Transelectrica, operatorul sistemului energetic național, a acordat avize tehnice de racordare. În acest context, Neamț se alătură județelor Constanța, Buzău, Galați, Vaslui și Botoșani, care sunt ținta unor proiecte eoliene de anvergură, potrivit presei centrale.

În acest moment, județul Neamț are zero capacități eoliene funcționale. 

România a devenit atractivă pentru investitorii în energia eoliană, fiind printre favorite. Un studiu a dovedit faptul că regiunea Dobrogea este pe locul doi în Europa, după Scoția, la potențialul de producție a energiei eoliene. 

Potrivit unui studiu realizat anul în acest an: „România a atins, în 2020, obiectivul de 24% din consumul de energie total provenit din surse regenerabile. Pentru 2030, noul obiectiv stabilit de guvernul român este de 30,7%, realizabil prin adăugarea a 7GW în capacitate regenerabilă.În ceea ce privește consumul de energie, conform datelor Eurostat, în 2019, puțin peste 24% din consumul de energie a provenit din surse regenerabile de energie, plasând România pe  locul 10 în UE și peste nivelul mediu al Uniunii. În 2020, producția de energie electrică din România provenea în proporție de 12,4% energie eoliană, 3,4% din panouri solare fotovoltaice și 27,6% din hidroenergie. În total, producția de energie regenerabilă (eoliană, fotovoltaică și biomasă) a reprezentat 16% din total”.

N.R.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.