La Publiserv, jaful continuă. Carabelea tace chitic, iar Ghineț, fostul patron de pompe funebre, o ține langa cu legalitatea

2
2717

 

Au trecut trei săptămâni de când publicația atacul.ro a dezvăluit procedura folosită de Publiserv SA, societatea Consiliului Local Piatra Neamț, de a monta bordurile pe șoseaua de centură, între Shoping City și sensul giratoriu de la ieșirea din oraș spre Bicaz, și nicio reacție din partea șefilor din primărie. Andrei Carabelea tace chitic, la fel cum tac și membrii Consiliului de Administrație, vreo cinci la număr, dar și cei doi agamani, consilierii Adrian Jucan și Alexandru Asandei. Acest comportament nu înseamnă decât că ceea ce se întâmplă la Publiserv SA, inclusiv afacerile cu iz penal, sunt acceptate de toți cei care ar trebui să le condamne, inclusiv public.

Fostul patron de pompe funebre, Marius Ghineț (FOTO), care acum este director general adjunct al Publiserv SA, consideră că firma a făcut o bună afacere subcontractând lucrările de montare a bordurilor, iar prețul plătit, de 88 lei, fără TVA/metru liniar, a fost unul foarte bun.

Ghineț nu este străin de jocurile care se fac în instituțiile unde se lucrează cu bani publici. Anul trecut, în mai, a fost director pentru câteva zile la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, numit pe filieră PNL. Ulterior, el declara unui reporter de la o televiziune centrală că spitalul reprezintă o miză pentru politic din cauza banilor și că unitatea medicală este o pușculiță. Ei bine, Ghineț știe cu siguranță că și Publiserv SA este tot o pușculiță pentru persoanele care controlează politic toate firmele subordonate Consiliului Local Piatra-Neamț. Cei care au sperat că lucrurile o să se schimbe după alegerea lui Carabelea ca primar s-au înșelat, pentru că situația este aceeași ca înainte de alegeri la toate firmele primăriei. Publiserv, care trăiește de pe urma comenzilor primite de la Primăria Piatra-Neamț, executând lucrări finanțate din banii pietrenilor, a fost jefuită în mod sistematic de toate echipele care au condus primăria în ultimii 20 de ani. Iar jaful continuă….

Revenind la afacerea „Bordura”, lucrurile sunt mai mult decât evidente, în sensul că prețul plătit de Publiserv pentru montarea a 2.200 de metri liniari de bordură este mai mare de 3-4 ori decât ofertele de pe piață.

Iar în acest sens stau mărturie și ofertele de pe internet, dar și contractele încheiate de alte entități publice pentru același tip de lucrări.

Publiserv a încheiat, în 19 august,  contractul cu firma A C Exact Office Consult SRL, unde asociat majoritar (60%) și administrator este Ionuț Marius Afemei, un personaj din anturajul Archip-Cozmanciuc.

Valoarea contractului încheiat a fost de 193.600 de lei, fără TVA, adică 230.384 lei, TVA inclusă.

Oficial, denumirea contractului este „amenajare cu borduri carosabile străzile din municipiul Piatra-Neamț, preț manoperă fără materiale, include și utilaje”, ceea ce înseamnă că Publiserv SA a pus la dispoziție materiale necesare (mortar, borduri etc), iar muncitorii firmei A C Exact Office Consult SRL nu au făcut decât să le monteze. Manopera: 88 lei/metru, fără TVA, sau 104,72 lei, TVA inclusă.

Pe aceeași platformă, respectiv sistemul electronic de achiziții publice, au fost încheiate, în aceeași perioadă, contracte similare de alte entități publice, însă la un preț mai mic.

În data de 9 septembrie, societatea Util Pub Prest Eco Serv PPL SRL, în care asociat unic este Consiliul Local Popești-Leordeni, a încheiat un contract cu o firmă pentru lucrări de montaj borduri pe o lungime de 800 de metri. Numai manopera a costat 35 de lei, adică cu mai puțin de jumătate față decât a achitat Publiserv pentru un serviciu similar. Și trebuie să ținem cont că și în cazul firmei din Ilfov a fost vorba despre un contract cu bani publici, ceea ce înseamnă că și aici a existat parandărăt.

Societatea Domeniul Public și Privat SA, unde Consiliul Onești este asociat majoritar, a plătit 28 de lei, fără TVA, pentru montarea unui metru liniar de bordură. Pentru 1.500 de metri de bordură montați, firma oneșteană a plătit 42.000 de lei. Vorbim numai de manoperă, ca și în cazul contractului încheiat de Publiserv cu firma lui Afemei. Firma Consiliului Local Piatra-Neamț a plătit 88 lei/montajul unui metru de borduri, iar firma din Onești 28 de lei pentru același serviciu. Vorbim de o diferență de fix 60 de lei, care, aplicată la cei 2.200 de metri liniari montați de firma lui Afemei, rezultă o sumă de peste 120.000 de lei. Cu acești bani, primăria ar fi putut să facă alte lucruri utile.

Că la mijloc a fost vorba despre o manevră ordinară o demonstrează și faptul că lucrarea de la Piatra-Neamț nu a fost executată de firma lui Afemei, ci de altele, care au luat lucrarea în subantrepriză. Asta înseamnă un câștig facil pentru o firmă de casă și o pierdere importantă la bugetul local. O gaură care se vede din avion și pe care Carabelea & Co se prefac că nu o văd. Și nici nu există autorități care să-i lumineze.

Daniel MURARU

Citește și:

Afacerea „Bordura”. Prețuri umflate pentru montajul bordurilor de pe ocolitoarea de la Piatra-Neamț. Contractul, câștigat de un apropiat al ex-prefectului Archip

 

2 comments

 1. Contele de Monte Cristo 21 septembrie, 2021 at 16:59 Răspunde

  Aici trebuie luat un pic la intrebari si Mihai Archip zis Misu fost capo di tuti capi la raposata garda financiara neamt unde a bagat emulul la puscaraie pe motiv de necedare tron de saf. Acesta este locotenentul lui don Gigi Jeg Pinalti si face si desface in numele acestuia iar micutul gestionar de sicrie nu misca in front si se multumeste cu ce pica pe acolo drept maruntis. CARA BELEA mimeaza ca este primar iar noi rabdam rabdam rabdam pana crapam……

 2. FLORIN 21 septembrie, 2021 at 17:53 Răspunde

  La Publiserv ne asteptam sa se intample acest lucru datorita mega-incompetentilor care lucreaza acolo.Aceasta ”companie” trebuia desfiintata din prima zi de cand a venit Carabelea la birou.Nu s-a intamplat.A fost semnalul continuarii politiciii de sifonare a banilor publici ca si pe vremea predecesorilor lui Carabelea.

  Dupa 1 an cu incompetentul Carabelea ca si Primar,inconjurat numai de hoti si prosti, care in campania electorala cersea voturile prin oras promitiand ”altceva”,situatia e urmatoarea:

  1.Centura ”proaspat” asfaltata e denivelata si au aparut gropi deja.O bataie de joc!Acest drum care se doreste a prelua traficul greu pe urmatorii 10 ani este deja compromis.Cum sa faci Carabelea incompetentule o asemenea lucrare cu Publiserv?
  2.90.000 euro cheltuiti pe 2 topogane si 3 scranciobe-o mega hotie
  3.Asfaltare la Valeni pentru 45 de familii-aproape 1 milion de euro din banii bugetului local in timp ce orasul este praf la infrastructura si are parcari pe pamant-alta mega hotie si un dispret absolut fata de cetatenii orasului Piatra Neamt
  4.Borduri pe centura puse la preturi de 3-5 ori mai mari decat pe piata-alta hotie
  5.Peticeala de pe bulevardul Decebal este o rusine pentru administratia acestui oras de care rad toti care trec prin zona.
  6.Bariera de pe Cozla este aruncata intr-o parte.Nici atat lucru acest incompetent de Primar nu a putut mentine.
  7.Lucrarile de pe Fermelor sunt facute de Moldocor,cea mai neserioasa firma din Neamt renumita pentru lucrarile de proasta calitate pe care le face-a se vedea lucrarile in bataie de joc de pe Cozla!
  8.”Modernizarea” iluminatului stradal la niste preturi aberante pentru niste rahaturi de becuri LED-probabil cea mai mare hotie de pana acum.
  9.Podurile de peste Bistrita stau sa cada iar el pune pancarde cu limitarea numarului de persoane ….antologic,de cascadorii rasului..iar el a dat 1 milion de euro pe asfaltari la Valeni,prioritatea ZERO a lui Carabelea.

  Si inca nu s-a terminat,urmeaza prapadul cu proiectele pe fonduri UE care vor fi un DEZASTRU,toti banii vor fi dati inapoi din cauza mizeriilor de firme care vor face aceste lucrari,firme alese doar dupa criteriul spagilor si nimic altceva.

  Concluzia:Carabelea este o marioneta,nu el este la”butoanele”Primariei.

  Cu acest personaj slab si incompetent,Carabelea,manipulat si manevrat de smecherii din PDL,inconjurat numai de hoti si sfatuit de prosti,orasul Piatra Neamt se va afunda si mai mult in datorii ,in saracie si mizerie.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.