La SGA Neamț, afacerile se fac în familie. Stația hidrometrică de la Baicu – Izvorul Alb, cumpărată de un angajat

2
2481

 

Chiar dacă nu este o instituție care să ofere salarii babane ca multe dintre cele din administrația publică, de exemplu, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț reprezintă un loc care oferă liniște și siguranță. Altfel nu se explică de ce copiii unor angajați, ieșiți la pensie din sistem, aleg să se angajeze tot aici. Este cazul postului de consilier juridic, rămas vacant după ce titularul a ieșit la pensie, de curând. Funcția a fost scoasă la concurs (cu anunț publicat într-un cotidian local și pe site-ul instituției), iar singurul concurent care s-a înscris este fiul angajatului proaspăt pensionar. Asta îi face pe unii să afirme că la SGA Neamț posturile sunt lăsate moștenire copiilor. Alții spun că, mai degrabă, în situația de față, concurenții nu s-au înghesuit pentru că salariile la SGA sunt destul de mici, iar oamenii vor bani mai mulți. Una peste alta, un lucru este sigur, și anume că fiul fostei juriste a obținut peste 7 la proba scrisă și mai are de susținut interviul în fața unei comisii din care face parte foști colegi ai mamei sale.

Că la SGA Neamț se lucrează în familie o demonstrează și modul în care fost vândută stația hidrometrică de la Baicu, Izvorul Alb – Bicaz, proprietatea instituției. Anul trecut, când atacul.ro a arătat în ce hal se află clădirea care adăpostește stația hidrometrică, oficialii de la SGA Neamț ne-au declarat că imobilul, construit în 1975, se află în procedura de casare, urmând să fie scos din funcțiune, iar ulterior la licitație.

Atacul.ro și-a oferit disponibilitatea și chiar i-a anunțat pe reprezentanții SGA Neamț să publice anunțul de vânzare gratuit și să mediatizeze subiectul, pentru ca la licitație să se prezinte cât mai mulți ofertanți.

Curios este că cei de la SGA Neamț au „omis” să ne anunțe când va avea loc licitația și au preferat să bage mâna în bugetul instituției pentru a publica anunțul de vânzare într-un ziar local care mai vinde câteva exemplare.  

Gestul celor de la SGA are și o explicație: respectiva clădire a fost cumpărată de un angajat al „Apelor Române”.

Licitația, la care a participat două persoane, a avut loc anul trecut, în noiembrie, iar prețul de pornire a fost de 4.550 de lei, fără TVA. N-a fost bătălie mare, oferta câștigătoare oprindu-se la 4.773 lei, fără TVA. Chiar dacă terenul din jurul clădirii este concesionat de la Primăria Bicaz, se poate spune că cel care a cumpărat-o a făcut o bună afacere, deoarece în zona Baicu, în apropiere de lac, terenurile sunt la mare căutare, iar prețurile sunt foarte piperate. Terenul concesionat de la primărie poate fi cumpărat, așa cum au făcut mulți alții.

Coincidența a făcut ca tocmai angajatul „Apelor Române” să dea peste anunțul publicat în ziarul pe care nu-l citește mai nimeni. Nu ne-ar mira ca cel de-al doilea ofertant să fie un amic al câștigătorului, pentru că, de regulă, asta este „procedura”.

Daniel MURARU

Citește și:

Stație hidrometrică lăsată în paragină de „Apele Române”

 

2 comments

 1. sabrinella 13 septembrie, 2021 at 16:16 Răspunde

  Doamna jurista SURDU ELENA este numele fostei juriste adusa de catre PAVALEANU IOAN fost director la SGA Neamt, cand s- marit schema de juristi la nivelul oraganigramei A.N.A.R.
  Ulterior venirii dumneaei la S.G.A. Neamt acum cativa ani ( nu multi) l-a adus pe primul fiu al sau iar PAVALEANU Ioan l-a plasat la biroul hidrologie din cadrul S.G.A.Neamt ;
  Ulterior dupa iesirea la pensie a ing. CONSTANTINIU AUREL de la biroul Inspectia apleor si plecarea lui STRATU TEODOR de la biroul Inspectia apelor, la biroul DISPECERAT, nu mai ramasese nici un inspector , dacat RUSU CRISTIAN DORU, transferat de la A.B.A.SIRET – Bacau, omul lui Marcoci Vlad si a lui Popescu Michi “combinatorul”..
  Insa colegii din cadrul S.G.A. Neamt stiau de circa un an ca SURDU ELENA face manevre cu ifose cu “ interimara “ de la A.B.A.SIRET – Bacau sa il aduca pe cel de al doilea fiu in locul ei!
  Si iata ca a venit momentul, Lucaveschi, ramanad singura la butoane i-a rezolvat cererea lui Surdu Elena care si ea la randul ei “ a raspuns pozitiv “ vorba lui Nea BACHUS – Stefan Mihailescu Braila, la unele amenzi date la direrite cazuri de furt de agregate minerale, la interventiile politice din Neamt!
  Situatia este dezastroasa la nivelul Administratiei Nationale “ Apele Romane “ unde desi au inceput cercetari penale pentru fel de fel de angajari la A.B.A SIRET, A.B.A.- PRUT BARLAD, , ARGES, TIMISOARA , A.B.A. MURES, anchetele merg greoi si nu se cauta elementele relevante pentru trimiterea in judecata a coruptilor.!
  Da !!! ANAR a devenit de mult o “ afacere de famiglie “ dar cand va crapa caruta trebuie contruita o “ aripa de cladire” la RACOVA pentru famiglia ca sa fie reunita !!!

 2. DPS 14 septembrie, 2021 at 08:06 Răspunde

  Deci unul din baietii doamnei juirste SURDU ELENA este la compartimentul Inspectia apelor din cadrul S.G.A. Neamt, transferat de la biroul Hidrologie al SGA Neamt si al doilea va fi la compartimentul juridic al S.G.A.Neamt; da asta este sistemul de “ famiglie” urmeaza generatia a treia !!!
  Pe vremea lui ex VAMANU Emil, s-a mai aplicat schema urmatoare de angajare: – o jurista a fost angajata direct la Sistemul Hidrotehnic Independent PASCANI din cadrul ADMINISTRATIEI BAZINALE DE APA SIRET si apoi la scurta vreme a fost detasata la SISTEMUL DE GOSPODARIRE A APELOR NEAMT, ca in final sa aterizeze unde credeti ???? da ati ghicit la sediul din BACAU a ADMINISTRATIEI BAZINALA DE APA “SIRET”. Jurista culmea era din orasul BUHUSI orasul natal a lui VAMANU emil !!!!
  Acelasi sistem de angajari a fost aplicat in cazul sotiei unui procuror
  ( economista) din Bacau , care a fost angajata numai pentru cateva zile la Sistemul Hidrotehnic PASCANI si transferata iute la sediul central din Bacau a ADMINISTRATIEI BAZINALE DE APA SIRET! Aici a stat numai cativa ani dupa care a plecat de la acesta administratie.!
  “Famiglia “ de la Administratia Nationala APELE ROMANE are radacini vechi si a distrus din interior institutia cu complicitatea directa a mafie politice ca re s-a implicat in “conducerea “ acestei institutii !!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.