Împrumuturi record pentru consum și case

0
1479

Creditele contractate de nemțeni au atins valori uriașe în a șaptea lună a anului. Sumele considerabile împrumutate de la bănci au fost cheltuite pe consum și locuințe.

În luna iulie, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR), populația și companiile din județ au contractat credite în monedă autohtonă în valoare de 40 de milioane de lei și au ajuns să fie datoare băncilor cu peste 1,98 de miliarde de lei. Firmele au împrumutat 13 milioane de lei, în timp ce populația a ridicat din bănci 27 de milioane de lei. Din această sumă, 16 milioane de lei au însumat creditele de consum și 11 milioane de lei, cele pentru achiziționarea de locuințe.

Potrivit BNR, în total, nemțenii aveau de rambursat băncilor credite în monedă autohtonă în valoare de 1,190 miliarde de lei, iar companiile – 790 de milioane de lei. Restanțele la creditele în lei s-au cifrat, la finele lunii iulie, la 42 de milioane de lei, în creștere cu 200.000 de lei față de iunie.

În privința împrumuturilor în valută, valoarea acestora, în iulie, a fost de 516 milioane de lei, din care 232 de milioane de lei erau contractate de firme și 283 de milioane de lei erau ale populației (117 milioane de lei – credite pentru consum, 164 de milioane de lei – pentru cumpărarea de locuințe). Restanțele la creditele în monedă străină s-au cifrat, în iulie, la 35,2 milioane de lei.

(Sursa foto: unavia.ro)

N.R.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.