Primăria Piatra-Neamț va construi parcul de aventură cu firma alpinistului Lăcătușu. Contractul a fost atribuit fără licitație

3
2237

După locul de joacă amplasat în incinta ștrandului din Piatra Neamț, pentru care primăria a plătit unei firme din Oradea, înființate în decembrie 2020, peste 90.000 de euro, municipalitatea va mai scoate din buget peste 50.000 de lei pentru a construi un parc de aventură. La sfârșitul lunii august, conducerea primăriei a anunțat că a fost semnat contractul cu firma care va executa construcția și că urmează să fie dat ordinul de începere a lucrărilor ce trebuie finalizate în termen de o lună. Valoarea contractului este de 57.915 lei, fără TVA. Firma care se va ocupa de acest proiect este Mountain SRL. Autoritatea contractantă a solicitat o singură ofertă, cea de la firma Mountain SRL, fără să aibă curiozitatea dacă pe piață există și alți furnizori de astfel de servicii și la ce preț. Firma are doi administratori (Constantin Lăcătușu și Mihai Baciu) și patru asociați (Constantin Lăcătușu – 25%, Irina Virgina Ochișor – 20%, Mihai Baciu-5% și Clubul Montan Român – 50%, unde președinte este tot Constantin Lăcătușu, nemțeanul cunoscut ca primul român care a urcat pe Everest).

Societatea are ca principal obiect de activitate „activități ale tur-operatorilor”. În ceea ce privește domeniul de activitate preponderent (raportat) în bilanț, acesta a fost „comerț cu amănuntul în magazine specializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 144.5905 lei, un profit de 6.125 lei și niciun angajat. A fost primul an cu profit după alți 9 ani când firma a mers în pierdere.

Marius Irimia, viceprimarul orașului Piatra-Neamț, cel care a gestionat proiectul locului de joacă din ștrand, ne-a declarat că nu a știut că firma este a alpinistului Lăcătușu.

„Din câte știu eu, societatea are experiență în acest domeniu. Am trecut prin ștrand și era domnul Lăcătușu cu încă două persoane, bănuiesc că angajați de-ai dumnealui”, a declarat Marius Irimia.

De cei 57915,80 lei fără TVA, firma Mountain SRL trebuie să construiască un parc de aventuri care „va fi compus din 2 trasee de aventură (pe grupe diferite de vârstă), 2 trasee de tiroliană, o zonă de slackline, 2 zone de leagăne și o zonă de cățărat pentru copii cu vârsta de maximum 6 ani”.

Parcul va fi ridicat pe spațiul verde situat vizavi de noul loc de joacă.

Sursa foto: comunicat Primăria Piatra-Neamț

D.MURARU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 comments

 1. Maria Sfetcu 6 septembrie, 2021 at 22:19 Răspunde

  Oare soțul madamei Irina Păcurariu a ajuns muritor de foame? Oare ce mai face investiția lui de la Lacul Roșu, aia din rezervație?
  Cât de penibil pare tot ce se întâmplă în orășelul ăsta prăfuit!
  O seară frumoasă tuturor

 2. Andrei Varga 8 septembrie, 2021 at 18:24 Răspunde

  Sper sa nu greșesc, dar una dintre acționare nu e sora lui Irina?
  Că pe numele de fată pe d-na Păcurariu o cheamă Ochișor, e fata lui Florin Ochișor, om de afaceri botoșănean .

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.