GALERIE FOTO. Urs împușcat și tranșat de braconieri, la Tarcău

2
2685

Resturile unui urs împușcat de braconieri la finele săptămânii trecute au fost descoperite lângă pârâul Cheia, din comuna Tarcău. Blana, capul și intestinele au fost abandonate de braconieri, aceștia preferând să ia numai carnea (mușchii). Resturile au fost descoperite sâmbătă dimineață, chiar lângă apă, acolo unde ursul a și fost tranșat. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au găsit inclusiv intestinele animalului aruncate în pârâul Cheia.

În zonă ar fi fost găsit și glonțul cu care a fost împușcat animalul, glonț care a fost ridicat de anchetatorii.  Zona nu este una foarte circulată, iar accesul este permis pe un drum forestier.

Polițiștii au întocmit un dosar penal și încearcă să-i identifice pe autori. Este clar că aceștia cunosc foarte bine zona și, cel mai probabil, sunt vânători experimentați, pentru că nu oricine se încumetă să împuște urși.

Modul de operare este unul cunoscut, întâlnit în mai multe cazuri din țară. Însă aceste situații, de cele mai multe ori, sunt ținute ascunse de către autorități.

Braconierii nu au nevoie de trofee, ci doar de carnea animalului pe care, după ce-l împușcă, îl jupoaie și îi abandonează capul și blana.

Pârâul Cheia este un afluent de mal stâng al râului Tarcău, care se varsă în acesta între Cazaci și Brateș.

Cercetările sunt efectuate de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj și uz ilegal de armă.

Daniel MURARU

2 comments

  1. Buftea 7 septembrie, 2021 at 08:54 Răspunde

    Braconajul se practica cu sprijinul silvicultorilor de la toate Ocoalele Silvice Au construit observatoare ,momesc animăluțele cu hrană și îi impusca pentru niște bănuți.Nui destul că ne rad padurile acești sivicultori care nu mai ocrotesc vânatul și protejează pădurile,acum ei sunt exploatatori de pădure și braconieri

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.