Angajate nevaccinate de la Primăria Ruginoasa conduc campania de informare a vaccinării împotriva Covid-19

0
1377

În comuna Ruginoasa, acolo unde, pe 16 iulie, urmează să ajungă caravana de vaccinare împotriva Covid-19, reprezentanții administrației publice locale au demarat, recent, o campanie de informare a populației, acțiunea fiind derulată de două persoane care sunt angajate ale primăriei. Este vorba despre consiliera personală a primarului și asistenta socială, angajate care s-au declarat a fi împotriva vaccinării, spun persoane din anturajul lor. În aceste condiții, unii cetățeni se întreabă ce rezultat va avea această campanie dacă ea este condusă de persoane care nu cred în eficiența vaccinului împotriva Covid-19.

„În comuna Ruginoasa a început o mare campanie din poartă în poartă pentru vaccinare. Nu este rău, numai că această campania este dusă de consiliera personală a primarului și asistenta socială, ambele persoane fiind total împotriva vaccinării. Ne întrebăm, așa cum e normal, cum poate un om să convingă pe cineva să se vaccineze dacă ei nu sunt de-acord cu acest lucru”, ne-a spus un locuitor al comunei.

Contactat telefonic, primarul Grigoraș Miluc a ținut să menționeze că cele două persoane nu fac campanie pro-vaccinare, ci una de informare.

„Nu este o campanie pentru a-i convinge pe cetățeni să se vaccineze, ci este o campanie de informare. Sătenii comunei sunt informați că, pe data de 16 iulie, urmează să vină în localitatea noastră caravana de vaccinare împotriva Covid-19. Informăm și vrem să știm câte persoane sunt dispuse să se vaccineze, pentru că nu vine în fiecare zi această caravană la Ruginoasa. Este o campanie de conștientizare și informare. Le spunem oamenilor că se pot vaccina și vrem să știm câți doresc să se vaccineze să informăm, la rândul nostru, DSP-ul”, a declarat primarul Miluc.

Întrebat dacă cele două angajate implicate în această campanie sunt vaccinate, primarul de Ruginoasa a spus că nu știe, pentru că nu le-a întrebat.

Ne întrebăm ce răspunsuri ar putea oferi cele două angajate, care sunt împotriva vaccinării, așa cum spun cunoscuții lor, atunci când cetățenii le întreabă dacă este bine sau nu să se vaccineze.

Pe de altă parte, este greu de crezut că primarul nu știe dacă a sa consilieră personală este sau nu vaccinată împotriva Covid-19.

D.M.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.