ACTUALIZARE. Profesorul de sport care și-a abuzat sexual elevele a fost arestat preventiv

1
5689

Ștefan Burlacu, profesorul de sport, în vârstă de 29 de ani, reținut ieri sub acuzația de abuz sexual și folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost luată în urmă cu mai puțin de o oră de magistrații Judecătoriei Piatra-Neamț. Profesorul, care predă la Liceul Roznov, la Școala Slobozia-Roznov, dar și la Școala Gimnazială din Rediu, a fost reținut ieri de polițiști, sub acuzația de agresiune sexuală. Individul, care preda la clasele V-VIII, este acuzat de anchetatori că a agresat sexual mai multe fetițe, cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, pe care le pipăia în toaletă sau în vestiar. Până în prezent au fost identificate cinci victime, respectiv fetițe cu vârste până în 12 ani. Culmea este că apucăturile individului erau cunoscute și de unii profesori, dar și de anumiți părinți, însă nici unii, nici alții nu au luat atitudine. În plus, se pare că tânărul obișnuia să le trimită elevelor și mesaje cu tentă sexuală pe rețelele de socializare.

Ancheta a demarat după ce o fetiță de 10 ani, care învață la școala din Rediu, le-a povestit părinților despre comportamentul profului de sport. Oamenii au anunțat Poliția, iar de aici, ancheta care a dus la reținerea tânărului cadru didactic pentru o perioadă de 24 de ore. În timpul investigațiilor au fost identificate mai multe fetițe care au avut parte de același tratament din partea profesorului, fiind agresate sexual în WC sau vestiar.

În cursul zilei de astăzi, individul va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Profesorul Mihai Obreja, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Neamț, a declarat că are cunoștință despre acest caz, ministrul fiind informat încă de săptămâna trecută, însă nu se poate pronunța până când anchetatorii nu finalizează investigația.

Sursa foto: guardian.ng

D.M.

1 comment

 1. Andrei Varga 5 iulie, 2021 at 15:53 Răspunde

  Am ajuns zile grele în educație și învățământ dragilor .
  Cat de neom nu mai zic și profesor sa fii, incât să îți bați joc de niste copii?
  E plina tara de nemernici care distrug suflete nevinovate .
  Nu de mult se întâmplase pe la chimie parcă așa ceva,cu proful de matematică.
  Bata-i bunul Dumnezeu drăguțul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.