IPJ Neamț în Epoca Incompetenței – Glaciațiunea Osoianu (II)

8
3383

Generozitatea conducerii IPJ Neamț în a livra ”muniție” avertizorilor de integritate atinge cote pe care nici cei care insistă pe ”strălucitele” candidaturi nu visau vreodată să ajungă. Cert este că, măcar după aceste apariții publice, unele lucruri tind spre normalitate și se pare că a devenit singura modalitate de a-i determina să mai și gândească. E adevărat că experiența practică, foarte modestă, îi plasează în mare pană de idei.

Cel puțin, la o zi după reacția noastră, duminică dimineață curtea noului sediu IPJ Neamț s-a umplut de mașinile de serviciu ale structurilor operative. Așteptăm, de luni, să vedem și soluțiile pentru locurile de parcare, nu doar pentru polițiști, ci și pentru cetățenii care apelează la serviciile poliției.

Una peste alta, marea reparație a sediului IPJ Neamț a pornit dintr-un hazard. La o videoconferință, conducerea IGPR a anunțat șefii de IPJ-uri să elaboreze proiecte pe fonduri europene, dacă țin la funcțiile lor. Zis și făcut! A scuipat în palme Tablan cel fără de ORNISS și a zis să bifeze un proiect. La cât de prost și la nimereală a fost gândit nici nu credea că iese! Și a ieșit un ditamai proiectul de 6 milioane de euro ca să dea o bidinea de var pe interior, să schimbe tâmplăriile și să anvelopeze blocul termic. Gurile rele spun că doar cu 2 milioane de euro se putea construi un sediu nou, astfel încât chiar să nu mai ai birouri cu 3-4 polițiști (cât de neplăcut este să participi la o audiere cu încă doi cetățeni alături, fiecare cu problemele, durerile și intimitățile lui!).

Ei, acum Tablan a fost pus pe liber și a lăsat locul în ”familie” așa cum se exprima el la despărțire. Reorganizarea a fost lăsată pe mâinile lui Mihai Osoianu, ”Mihăiță”, cum îi ziceau ”dulăii” odată, fiind printre ei un soi de… băiat de mingi. Acest Mihăiță, ajuns mare șăf, decide mutarea, dar și desființarea efectivă a Centrului de Reținere și Arest Preventiv, care își avea locul la subsolul clădirii inspectoratului. Acest Centru a trecut prin reparații capitale acum 3-4 ani, astfel încât „beneficiarii” deja aveau parte de condiții mult mai bune decât polițiștii, în birourile de deasupra. Prin urmare, fiind singurul Centru de acest fel în județ, funcționarea acestuia era imperios necesară.

Acum, persoanele reținute sau arestate sunt instroduse la CRAP din județele Suceava, Bacău ori Harghita, în funcție de „noroc”. O gândire neghioabă a pus în mișcare un adevărat du-te-vino la sute de km distanță, pentru diverse activități procedurale. Lucrătorii CRAP vin de pe un drum și pleacă pe altul, cu un consum de resurse amețitor.

Desigur că varianta menținerii funcționării CRAP în condițiile existente – deja aduse la pretențiile și uzanțele actuale – era cea mai potrivită. La aceasta se mai adăuga și varianta refuncționalizării spațiului de arest de la Poliția Roman, cu costuri mult mai mici decât roitul zilnic timp de 3-4 ani (dacă ne uităm la reparațiile sediului IPJ Vaslui, poate și peste 8 ani).

Azi dimineață, ajung la sediul vechi ca să iau mașina de serviciu pentru a merge în misiune. La poartă stă de pază un coleg, în camera de gardă, în locul unui pat, era trântită la podea – într-un colț – o saltea jerpelită. Imi spune că îi vine extrem de greu să stea în mașină, având hernie de disc și simte nevoia să se întindă… la podea, ca un câine! Asta-i respectul cu care ne înconjoară actualii împuterniciți la conducerea IPJ Neamț! Dacă ar fi făcut vreodată – în toată cariera lor – pânde, ori măcar pază de noapte la secțiile de votare ar fi înțeles altfel minimele nevoi de respect, departe vorba despre confort! Și acest singur om de la poartă trebuie să păzească o curte de mașini a unui sediu golit dar și un depozit de arme, asta în condițiile în care nivelul de siguranță este la pământ odată cu organizarea șantierului de construcție.

Desigur, și aici exista varianta unei înțelegeri cu Garnizoana Militară din Piatra Neamț pentru plasarea armelor în paza santinelei, poate și alte variante pe care indivizi cocoțați în funcții cu venituri ce tind spre 10000 de lei trebuiau să fie capabili să le găsească.

În încheiere, pentru că cele 6 luni de „împuternicire” se apropie de final, atragem atenția conducerii IGPR să încerce să găsească o mână de oameni destoinici, raționali și capabili de o gospodărire corespunzătoare la IPJ Neamț. Poate evitând „familia” lăsată de Tablan în urmă. Și poate mai fac ceva sondaje prin jurul acestora, nu de alta dar ori serviciile competente si-au facut prost treaba ori n-au fost bagate în seamă.

Vitalie Josanu, președinte SPR „Diamantul” Neamț

Citește și:

IPJ Neamț în Epoca Incompetenței – Glaciațiunea Osoianu

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

  1. Laurentiu 5 iulie, 2021 at 08:54 Răspunde

    Imi dau seama ca astia de la sindicat alta treaba nu au decat sa scrie articole tendentioase… Face Tablan cererea de finantare, nu e bun, implementeaza Osoianu proiectul, iar nu e bun??? Baiii nebunilor, da daca pierd finantarea sa vedeti atunci circ si panarama, incompetenta crasa etc etc…… ALOOO gara, lasati telenovelele si puneti osul la treaba. Pe principiul daca se scrie de rau e clar ca deranjeaza cuibul de viespi si putori!!!
    La munca hahalerelor! Spor la treaba,
    Giosanulee si Cacanarau, valea in Rusia, (***)!

  2. Hanelore.@ 5 iulie, 2021 at 10:56 Răspunde

    Asta este rezultatul coruptiei generalizate din toate sistemele statului Roman; ori conducerea unei institutii se lasa ca mostenire ( si exemple sunt nenumarate in Tara!) din tata in fiu sau fiica sau ruda apropiata si se continua astfel modul incompetent si pretabil la ralatii de coruptie si obedienta fata de politicul local sau central sau se cauta o ” MOMAIE ” cu care poti sa faci ce vrei ca sa iti atingi scopurile !!
    ” MOMAIA” poate tergiversa unele cazuri grave de coruptie, furturi, interventii pentru avantaje persoonale si spagi etc. “ MOMAIA “ trebuie sa execute ordinele chiar daca sunt lipsite de orice judecata clara , de profesionalism , de viziune pentru aplicarea mai temeinica a LEGII!!!
    Pe cand crearea unei atmosfere de lucru si profesionalism, cinste, corectitudine, nu da bine la coruptia generalizata din sisteme, supara sefimea !!
    Lalaiala din timpul lui ” Paul de Neamt” a unui departament cheie S.I.C.E. a condus incontestabil la crearea unui colectiv slab pregatit profesional, condus de voiajori ca Panzariu, Iliescu, Scutaru , care au tolerat ani de zile formarea “ Mafiei Balastierelor” si ulterior dezvoltarea ei generalizata cu tot ce insemna traficul de agregate minerale ; forta de munca la negru, trafic de motorina, materiale de constructii, etc. S-a creeat o retea de “ avertizori ai controalelor” din care faceau parte inclusiv subofiteri, ofiteri ai MAI, care aveau grija de protejarea unor asemenea activitati !
    Desi au fost semnale multe in acest sen nu sau luat masurile la timp pentru distrugerea relatiilor de tip mafiot!!
    Insasi mutarea responsabilitatilor structurii S.I.C.E. de la Politia ROMAN, la sediul I.P.J.NEAMT spune totul despre competentele si corectitudinea anchetelor de criminalitate economica facute in timp la Politia ROMAN !!
    An de an au aparut in presa locala si centrala semnale de coruptie legate activitatea unor ofiteri si subofiteri din structura S.I.C.E. si nu numai! Daca au fost rezultate bune si foarte bune mare parte sau datorat semnaleleor trase de ziaristi, dar si de profesionalismul si competenta de solutionare a cauzelor unor lucraratori ai IPJ Neamt SICE !
    Se impun controale severe, urmate de masuri care sa conduca la o pregatire profesionala corespunzatoare menirii acestei institutii de stat, de indepartare totala a tuturor celor compromisi si care nu au chef sa se integreze in efortul de munca si corectitudine exemplara !

  3. Stefan 5 iulie, 2021 at 13:26 Răspunde

    De data asta , dl. Josanu are dreptate:cum naiba sa coste niste zugraveli 6 milioane de euro?!!!Pe de alta parte, nu inteleg de ce nu mai incap d-nii politisti in birouri?!Pe vremea „odiosului regretat”, cand Romania era, cica , stat politienesc, incapeau in sediul de langa stadion si Militaia, si Securitatea, inclusiv soldatii in termen!!!Acum, jandarmii si-au tras sediu prin centru (linga Arhive), politia are nu stiu cate sedii (pasapoarte, cazier, circulatie, etc) , de te impiedici de ei peste tot!Curtea de lamga stadion este destul de mare, au loc cu totii acolo daca este cazul!Nici nu era nevoie sa ocupe (cu nesimtire!) caminele si terenul de sport de la Liceul Cartianu!Parerea mea…

  4. Contele de Monte Cristo 5 iulie, 2021 at 14:19 Răspunde

    Buna ziua tuturor cititorilor steu- lui atacul.ro
    Ma vad nevoit sa intervin a doua oara in aceasta problema si sa-i explic unele lucruri domnului comisar de politie Josanu Vitalie presedinte al Sindicatului Diamantul Neamt ce apara interesele poporului muncitor din aceasta institutie.
    Va banuiam si va suspectam domnule comisar la un moment dat de (***) si se pare ca m-am inselat sunteti manat in lupta de niste interese obscure fiind probabil purtat in slavile iluziiilor de niste papusari care v-au promis marea si sarea dar in final o sa va arunce ca fiind total nefolositor si inutil. In penultima interventie a dvs va plangeati de lipsa locurilor de parcare dar ce s-ar fi intamplat daca institutia se muta la Telecom sau BCR cum se intentiona initial de unde se luau aceste locuri de parcare in aceste zone super – aglomerate. Plangeti de mila colegilor de la CRAP ca fac naveta ba spre Harghita ba spre Bacau ba spre Botosani etc samd la transportul persoanelor retinute fara sa aveti habar ca timp de cel putin 2 ani de zile s-au facut demersuri sa se rezolve aceasta problema domnule comisar presedinte absolut peste tot inclusiv la MAI. Arestul de la Roman nu s-a putut deschide fiind insalubru iar o minima investitie in el ar fi generat costuri de 300.000 – 400.000 de lei bani pe care MAI nu ii aproba sub nici o forma. Povestiti faptul ca doar cu 2 milioane de euro se poate construi un sediu nou vai domnule comisar presedinte dar habarnist mai sunteti va asigur eu ca daca ati citi cu atentie siteul atacul.ro ati putea observa ca preturile la imobiliare in judetul Neamt au luat-o razna si cu 2 milioane de euro nu puteti cumpara nici terenul necesar unei astfel de constructii care intre noi fie vorba ar necesita minimum 3 hectare di maximum 5 hectare. Deci domnule comisar presedinte va asigur ca daca ati incerca sa va documentati – adica sa cititi in cazul dvs de doctor nefiind chiar greu – ati constata cu surprindere ca o astfel de investitie – constructie noua necesita minim 9 milioane de euro si maxim 15 milioane de euro bani pe care MAI nu ii are avand dificultati mult mai mari la unitatile centrale in acest domeniu.
    Preferati domnule comisar presedinte sa va spalati rufele in public nu este rau ca beneficiarii serviciilor institutiei sa fie informati obiectiv dar nu credeti ca ar trebui sa incepeti cu dvs cu (***) cu unele persoane ce fac obiectul muncii dvs vocabular etc samd. Incercati sa atrageti in jocul dvs murdar si alte persoane si slava Domnului de frustati institutia nu duce lipsa dar va asigur ca cei pe care atat dvs cat si altii ii injurati si ii spurcati li se iarta din pacate – daca le au – iar daca nu le au cu atat mai bine.
    Va doresc domnule comisar presedinte toate cele bune in lupta dvs de doborare a ” mafiei” din institutie si va asigur ca nu o sa va mai fac hatarul de a va baga in seama deoarece sunteti nesemnificativ pentru lumea aceasta atat dvs cat si acolitii dvs.

  5. Vladimir 5 iulie, 2021 at 16:46 Răspunde

    Buna ziua si de la mine cititorilor siteului atacul, care de cate ori da opinia lui Josanu sau Canarau, care sunt sindicalisti, ca altfel ar sta cum stau toti ca strutii, sar osoienii, tablanii, bibirigii și restu sa spuna ca astia doi sunt nebuni si interesati. Nu zic ba dar politia asta are doar rafuieli interne? Imediat sar golanii in atac. La munca cam pe cand? Banii va plac să-i incasati pe card lunar? Mai bine citeati atacul sa invatati ceva meserie ca sunteti la pamant.
    bucurati-va ca aveti unde sa va imprastiati mizeriile sub anonimat. In locul d’lui Muraru nu va publicam nici un comentariu. Da-va dreacu de analfabeti flamanzi.

  6. Todor.@ 5 iulie, 2021 at 18:51 Răspunde

    ” Multimim TUDOR GHEORGHE ” – PAPUSARUL
    Păpuşarul a hotărât:
    Tu – acolo. El – aici.
    Lăsaţi liberi hoţii mari,
    Arestaţi hoţii cei mici!
    Puneţi şefi oameni pătaţi,
    Şantajabili, mai ales!
    Fac ce vrem, când vrem,
    Și putem să-i schimbăm des.
    Fiţi atenţi la procurori.
    Căutaţi veleitari,
    Caractere de nimic,
    Oameni mici ce se vor mari.
    N-am nevoie de deştepţi!
    Mediocri cât mai mulţi!
    Proştii care-i promovăm
    Sunt mai buni decât cei culţi.
    Ei nu-ntreabă, nu gândesc,
    Fac ce vrem şi e de-ajuns.
    N-are sens să-i bănuim
    C-ar avea vreun gând ascuns.
    Cei mai buni sunt cei lipsiţi
    De cultură şi talent.
    Guralivii cu tupeu
    Să meargă în Parlament.
    Cumpăraţi, că nu sunt scumpi,
    Câţiva ziarişti de top
    Care spun că e senin
    Când afară e potop.
    În Guvern, incompetenţi
    E de ajuns să fie trei,
    Dar bătuţi în cap de tot,
    Să putem conta pe ei.
    Secretari de stat – mai mulţi.
    Pe-ăştia am să-i aleg chiar eu.
    Mă pricep la proşti cu ştaif
    Mai bine ca Dumnezeu.
    Şeful statului… lăsaţi
    Să-l aleagă cum or vrea
    Cei pe care-i tot minţim
    C-o bere şi-o acadea.
    Şi când s-or fi aşezat
    Lucrurile cum le vrem,
    Ştergem tot ce-a fost mai bun
    Şi-ncepem să guvernăm.
    sursa: TOT DEGEABA – Concert integral partea 2 –

  7. I.l. Caragiale 5 iulie, 2021 at 20:14 Răspunde

    – Ar trebui să îți fie rușine să vorbesti așa, despre colegii tăi și despre munca lor, dar știu că nu îți este;
    – Esti un (***);
    – Nu esti (***)
    – Mie îmi este rușine că sunt coleg cu tine!

    (Ps. Am scris cu liniuțe, e mai simplu și poate (***)

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.