IPJ Neamț în Epoca Incompetenței – Glaciațiunea Osoianu

0
2051

Întrebam, odinioară, MAI ce i-a recomandat pe actualii împuterniciți la conducerea IPJ Neamț, fiind confirmați, prin rocadă, pentru a doua oară consecutiv. Surprinderea noastră era cu atât mai mare cu cât până și ministerul s-a arătat nedumerit. N-am văzut și nu prea găsim în spatele lor, fie el Mihai Osoianu, fost șef de Serviciu Economic, sau la Leonard Bibirig, un stranier adus din alt județ, ecouri de polițist etalon.
Poate abilitățile de comunicator să fi determinat IGPR-ul să tocmească o imagine a Poliției Române terfelită până la nivelul cel mai de jos cu putință. Se pare că nici asta: singura ieșire în fața microfoanelor – pe model Vela – a fost un fiasco total pentru cel aflat cu atributul de Primat, fiind nevoie de intervenția prefectului ca să-l scoată din tirurile gata alimentate ale presei. De atunci, omul nostru s-a ascuns de mass media!
O loază la comandă va cântări performanța după propria persoană și ceea ce l-a urcat în copac, deasupra tuturor muritorilor de rând. Sporul de excelență – care ar trebui desființat definitiv – e un prilej numai bun să împartă (fără un minim control și responsabilizare) favoruri grupului de loiali. E un cerc de abonați pitiți în umbra unei împărțeli, care numai echilibru și echitate nu transpiră. Dacă în ianuarie au avut dispoziție de la IGPR să ne cheme la ședință, acum – în lipsa acesteia – s-au bucurat și ei să ne uite din lista invitaților. Nu de alta, dar afișam listele beneficiarilor!
Dincolo de excelențe, suntem afectați zilnic de incompetența unor indivizi chemați să managerieze o instituție, fără să aibă minime calități organizatorice. Pentru că nu pot, nu știu, devin nervoși și tot ei își varsă năduful pe oameni …

Despre șefi și despre morți, numai de bine!

După ce au stârnit un adevărat haos cu mutarea bagajelor de la sediul vechi la cel provizoriu, încercând să transforme polițiștii în hamali (și doar reacția noastră i-a împins să apeleze la echipe de muncitori pentru cărat mobilier și fișete), azi a izbucnit alta…
Managerii noștri, în inteligența lor, nu au prevăzut că sediul cu pricina nu are locuri suficiente de parcare și, deci, nu au arătat o minimă preocupare pentru acest aspect. Inevitabil, din prima zi au apărut scânteile: polițiștii au parcat pe unele spații de gazon, Primăria a reacționat, șefii au început să urle la ofițerul de serviciu și acesta, săracul, la toată lumea. Soluții? Vă descurcați …, nu ne interesează!
Pe lângă mașinile personale, intervine problema mașinilor de serviciu, rămase în celălalt capăt de oraș și care ar trebui aduse de acolo pentru activități, apoi duse înapoi. Evident, o propunere mai tâmpă ca aceea a grupării de polițiști navetiști – între sedii – în mașina de serviciu nu se putea. Sper că nu a izvorât de la structura de management împuternicită, deși dinspre acea direcție adie. Nu de alta, dar chiar ar fi prea de tot!
Un comandant care știe ce înseamnă intervenție la evenimente, echipă, ar fi înțeles din capul locului că mijloacele auto ale structurilor cele mai mult solicitate, SIC și SAS, trebuie să aibă mașinile la dispoziție, nu să alerge în alt capăt de oraș la garaj, în loc să meargă la fața locului.
Până una alta, există încă o inerție ce ține această Poliție pe linia de plutire, chiar dacă sistemele de valori sunt inversate și puse în fruntea mesei. E destul să vezi ce ministru ai, ori ”modelele” de la Capitală, ca să înțelegi care este tiparul pentru șefimea din provincie.
Altminteri, despre șefi și despre morți numai de bine! Dar să nu vă mire de ce nu avem ascendență pe pantă.
 
Vitalie Josanu, președinte SPR „Diamantul” Neamț
 
 
 
 
 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.