Conducerea Spitalului Roman, despre cadrele medicale din Piatra-Neamț: „După un an de relaxare, caută scuze și motive să își prelungească aceeași activitate”

0
2044

La o săptămână de la redeschiderea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț pentru pacienții non Covid-19, mulți bolnavi sunt transferați, în continuare, la Spitalul Municipal de Urgență Roman.

Nemulțumită de această situație, conducerea unității spitalicești din municipiul Roman acuză personalul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț că încearcă să caute scuze pentru a-și continua activitatea de … relaxare, deși spitalul este accesibil tuturor pacienților.

În sprijinul celor afirmate, conducerea Spitalului Roman a atașat și câteva bilete de trimitere scrise de cadre medicale din Piatra-Neamț, în care specifică clar „Bloc operator închis la Spital Piatra-Neamț. Către UPU Roman” sau „Se trimite la Spital Roman”.

Situația actuală în ceea ce privește adresabilitatea la Spitalul Municipal de Urgență Roman. În luna martie am împlinit un an de pandemie. Un an greu, obositor, un an în care angajații spitalului romașcan au fost eroii întregului județ. În această perioadă de pandemie, restricțiile sunt multe, panica oamenilor este în creștere astfel că la spitale ajung pacienți în stare foarte gravă, unii dintre ei, chiar în faze terminale ale bolilor. Timp de un an, toate cazurile non-covid au fost preluate de Spitalul Roman astfel că, au fost momente când Compartimentul de Primiri Urgente și saloanele păreau neîncăpătoare, când ATI-ul parcă părea că se micșorează și în sălile de operație se stătea la rând pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale. Deoarece, în ultima perioadă, cazurile de infecții cu virusul SARS-COV-2 au scăzut și cum spitalul județean este aproape gol, am așteptat cu nerăbdare marea deschidere. Am răsuflat ușurați săptămâna trecută când am primit vestea că Spitalul Județean Piatra Neamț își deschide porțile pentru pacienții non-covid. Să facem un rezumat al primei săptămâni?! Să începem cu vești bune … La CPU Roman, prezentările au scăzut… cu aproximativ 10%. Cam atât cu veștile frumoase … În privința internărilor, ale investigațiilor de specialitate și ale intervențiilor chirurgicale … Nu avem ce să declarăm …  Vă atașam doar câteva fotografii cu mesaje primite de la colegii noștri din Piatra Neamț care, după un an de relaxare, cauta scuze și motive să își prelungească aceeași activitate”. 

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.