Consilierii lui Piti de la minister, niște peneliști fripturiști. Șefa de cabinet a lucrat ca director de marketing la o firmă de comerț cu trei angajați

2
2032

Cât au fost în opoziție, liberalii i-au criticat pe social democrați pentru modul în care au împărțit sinecuri oamenilor de partid. Au vuit rețelele de socializare după ce s-a aflat că „puii de pesediști” și-au găsit posturi călduțe la stat. Neveste și copii de miniștri, prieteni, prietene sau simpli membri de partid, cu susținerea șefilor, au aterizat în funcții bine remunerate de stat. Guvernul PSD a fost schimbat cu Guvernul PNL, însă obiceiurile pesediștilor au fost însușite de liberali, promovarea fripturiștilor fiind unul dintre ele. Lăsând la o parte faptul că și acum, în anumite funcții bune încă mai lucrează mulți dintre piloșii PSD, semn că transpartinicul funcționează, liberalii au venit cu „echipa” lor. Pe lângă cazurile de notorietate, care au făcut valuri la nivel național, există și altele, încă necunoscute publicului. Chiar dacă nu vorbim despre nume sonore, faptul că găsim în funcții importante oameni care nu au nicio experiență sau pregătire în domeniul în care activează, arată că liberalii dau pe meritocrație la fel de mult ca și pesediștii. Situația, chiar dacă nu la același nivel, poate fi întâlnită și în curtea USR-Plus, unde bătălia pe sinecuri este la ea acasă.

În cazul liberalilor, un exemplu elocvent îl întâlnim la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, un bun studiu de caz fiind cel al secretarului de stat Vasile Panaite, zis și Piti, fost prefect de Neamț, fost primar de Dragomirești, fost membru al mai multor partide. Panaite a ocupat funcția cu susținere politică din partea PNL, având sprijin de la președintele autosuspendat al organizației de la Neamț, Mugurel Cozmanciuc. Fără să fi lucrat vreodată în domeniu, Panaite este secretar de stat la „Ape”. Și dacă nu a avut niciodată treabă cu această activitate, era de așteptat să găsim măcar pe lista sa de consilieri oameni pricepuți, cu expertiză în domeniu. Însă, din informațiile pe care le deținem, niciun personaj din cele cinci, câte lucrează la cabinetul lui Panaite, nu are experiență în domeniul „Apelor”. Mai mult decât atât, printre ei sunt și persoane care nu aveau un loc de muncă când au fost încadrați pe posturi. Dar aveau o calitate, aceea de membru PNL și cărător de geantă a vreunui mahăr liberal.

Peneliștii din umbra lui Piti

La solicitarea atacul.ro, Biroul de presă al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a pus la dispoziție lista consilierilor lui Vasile Panaite. Cum niciunul nu este din județul Neamț rezultă că, cel mai probabil, lui Panaite i s-a impus lista de consilieri de la centru, din zona de vârf a partidului.

Mihaela Judele este director de cabinet și încasează o leafă de 10.063 lei/lună. În declarația de avere, completată în decembrie 2020, la o lună după instalarea în funcție a lui Panaite, Mihaela Judele menționează că a lucrat ca director de marketing la AAA Partners SRL București, o firmă ce are ca principal obiect de activitate „comerț cu ridicat nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun”. În 2019, firma a avut o pierdere de 125.908 lei, cu 3 angajați și datorii de aproape 2 milioane de lei. În anul 2020, cu un singur angajat, firma a obținut un profit de 78.628 lei și datorii de aproape 2,3 milioane de lei.

La aceeași firmă lucrează și soțul Mihaelei, ca director general. Cu alte cuvinte, în 2019, firma avea 3 angajați, iar doi dintre ei erau director general și director de marketing. Probabil, acest aspect, respectiv calitatea de director de marketing la o firmă de comerț cu 3 angajați, a cântărit serios atunci când Mihaela Judele a fost angajată într-o funcție atât de importantă la stat, respectiv director cabinet secretar de stat.

Claudiu Judele, soțul șefei cabinetului secretarului de stat Panaite, este membru al PNL Sector 6, iar la alegerile locale de anul trecut a fost pe lista PNL la Consiliul Local Sector 6, fără a prinde însă mandatul.

Printre cei care lucrează în funcția de consilier la cabinetul secretarului de stat Panaite este și Sandu Mihăiță.

Personajul nu apare pe site-ul Ministerului Mediului cu declarația de avere/interese, în schimb i-am găsit declarație de avere, din noiembrie 2020, de pe site-ul Ministerului Muncii. Din acest document aflăm că Mihăiță Sandu este șef al organizației de tineret PNL din Sectorul 5. La acea dată, Mihăiță era director de cabinet al unui secretar de stat de la Ministerul Muncii, iar în 2019 figurează că a câștigat 15.357 lei de la Camera Deputaților, 34.518 lei de la Asociația C4C, 4.704 lei – bursă și 43.472 lei – dividende de la o firmă, cu obiect de activitate „consultanță în domeniul relațiilor publice și al comunicării ”, care a avut o cifră de afaceri de 55.006.

Mihăiță Sandu este încadrat consilier la cabinetul lui Vasile Panaite cu normă de muncă de 4 h/zi și încasează 4.119 lei/lună. 

Cosmin Nicolae Costache este încadrat tot pe funcția de consilier, cu o normă de 8 ore/zi și o leafă de 8.648 lei/lună. Ca și în cazul lui Sandu, declarația lui Costache lipsește de pe site.

Nici Costache nu are vreo treabă cu ceea ce înseamnă „Ape, Mediu sau Păduri”, în schimb are cu partidul care trebuie, fiind membru în organizația PNL Târgu Jiu și un apropiat al primarului Romanescu, liberal fruntaș și el. Costache, care este și membru în CA-ul unei companii a CL Târgu Jiu, n-a declarat niciun venit salarial pentru anul 2020, ceea ce înseamnă că sinecura de la București i-a picat mănușă.

George Viorel Buda este al treilea consilier al lui Panaite și lucrează doar 6 ore pe zi la minister, încasând pentru asta 6.921 de lei/lună. Din declarația de avere a lui Buda, care este publicată pe site-ul ministerului, reiese că acesta, în anul 2019, lucra ca director tehnic la o firmă de construcții și era director comercial la o firmă de distribuție.

Consilier este și Claudiu Lupașcu, care nu apare cu declarația de avere pe site-ul ministerului. Personajul este încadrat cu normă de muncă de 6 ore/zi, încasând 6.811 lei/lună. Promovarea lui Lupașcu a fost făcută, cel mai probabil, tot pe linie PNL.

Daniel MURARU

 

2 comments

 1. FLORIN 16 iunie, 2021 at 17:16 Răspunde

  Smenuri tipice ale acestui turnator dovedit la Securitate care presupun ca in continuare ”lucreaza” la statul mafioto securist,motiv pentru care a avut asemenea”succesuri”in afaceri si politica si a ”scapat” de puscarie pana acum.
  Ce este mai UMILITOR pentru cei care au ales SCHIMBAREA votand PNL este faptul ca acest fake personaj cu studii fake in R.Moldova a FOST PRIMIT in PNL,promovat SECRETAR DE STAT si candidat in prezent la functia de ”PRESEDINTE de organizatie”la Neamt.
  Acest lucru demonstreaza ca statul mafiot securist transpartinic conduce aceasta tara iar cei pe care ii votam nu sunt decat niste MARIONETE.
  VOTUL este INUTIL.
  NIMIC nu se SCHIMBA.
  Si sub PNL statul securist e bine merci cu pensii speciale/serviciu de sute de milioane/luna luate la 40 de ani si salarii halucinante in contextul disolutiei totale a acestui stat din cauza coruptiei si incompetentei.
  PSD=PNL=slugile statului SECURISTO MAFIOT

 2. Liviu 16 iunie, 2021 at 18:59 Răspunde

  O intreaga gasca de habarnisti, sub conducerea raspopitului ciripitor Piti. E debusolat, Muguraș a disparut, nimeni nu-i mai crede minciunile iar zicerea lui Harbuz e proverbiala: Piti e in faliment moral si financiar. A incercat sa angajeze slugile altora in speranta ca il mai sprijina Mos Craciun. S-a grabit sa se anunte candidat si sustinator al lui Câțu. Pe cine credeti ca va lua in echipa lui premierul, pe Panaite sau pe Carabelea? Omul e într-o derivă continuă si nici el nu stie ce sa mai mintă. Un lucru e cert, este slugoiul din umbra al psd-istilor. Asa si-a angajat si nevasta, un simbol al intelectualitatii, dupa ce a ratat functia de viceprimariță. In plus, il asteapta vremuri grele in dosarele pregatite in cuptorul procurorilor anticorupție. Oricum, este un perdant pe linie si are incheiata cariera politica si administrativă. La muncă, combinagiule marunt.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.