Mutare surpriză la ABA Siret-Bacău. Găină nu mai este director

4
2686

Răzvan Găină (FOTO) nu mai este, începând de astăzi, director al Administrației Bazinale de Apă Siret Bacău, șefii de la „Apele Române” luând decizia să nu-i mai prelungească detașarea pe funcție. În locul lui a fost numit Irina Lucavețchi, director tehnic în cadrul ABA Siret. Oficial, lui Răzvan Găină i-a încetat detașarea, însă nu este exclus ca decizia să aibă legătură cu ancheta pe care procurorii anticorupție o desfășoară cu privire la angajarea lui pe post. Răzvan Găină a fost numit, în ianuarie 2020, în funcția de director interimar al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret, instituție în subordinea căreia se află Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, SGA Bacău și SHI Pașcani.  Numirea a fost pe criterii strict politice, partidul care l-a susținut fiind PNL, din care face parte și Găină. Pentru a da o aparentă legalitate acestei numiri într-o funcție atât de importantă, Răzvan Găină a ajuns pe scaunul de director al ABA Siret în urma unei detașări. O manevră binecunoscută, folosită și la SGA Neamț, unde a fost numit director liberalul Marius Nechita,  fiind detașat de pe postul de consilier al secretarului de stat Gelu Puiu, de la Mediu, Ape și Păduri.

În primă fază, Răzvan Găină a fost angajat pe postul de consilier la cabinetul deputatului PNL de Satu-Mare, Florin Romeo Nicoară. Este evident că la mijloc a fost vorba de o manevră, pentru ca, ulterior, Găină să poată fi detașat în funcția de director de la ABA Siret-Bacău. Așadar, Găină a fost pus de funcție la cabinetul lui Nicoară în ianuarie 2020, iar după câteva zile a și venit detașarea la ABA Siret-Bacău. După alegerile din decembrie, Găină a rămas fără locul de muncă de la cabinetul deputatului Nicoară, pentru că acesta n-a mai prins un nou mandat. În aceste condiții, a picat, cum era și normal, și detașarea de la cabinetul deputatului la șefia ABA Siret-Bacău.

Problema a fost rezolvată rapid, Găină fiind angajat în funcția de consilier personal al viceprimarului municipiului Bacău, Liviu Miroșeanu. Liberal ca și Găină, Miroșeanu declara presei băcăuane, în decembrie 2020, că l-a angajat pe Găină la cabinetul său, pentru exepriența sa în administrație. Numai că Găină a rămas în continuare director la ABA Siret-Bacău, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, el a fost angajat consilier al primarului Miroșeanu ca să fie detașat, ulterior, în funcția de director de la ABA Siret-Bacău. Cel puțin, spre asta conduc informațiile pe care le deținem. Faptul că cele două personaje implicate, Găină și Miroșeanu, au refuzat să ofere relații despre aceste manevre, nu face decât să confirme varianta detașării lui Găină de la Primăria Bacău la ABA Siret-Bacău.

Sursele atacul.ro arată autoritățile verifică modul în care, în ultimii ani, au fost făcute mai multe angajări la ABA Siret Bacău, printre care și cele amintite mai sus.

D.M.

Citește și:

Manevra care-l ține pe Găină pe fotoliul de director al ABA Siret-Bacău. Actorii mizeriei politice

 

 

 

4 comments

 1. dan.@ 14 iunie, 2021 at 19:56 Răspunde

  Vorba lui Vali Sterian : “ …Unde s-au dus , cand au apus vremea gloriei lor …alde MARCOCI VLAD, POPESCU MICHI zis “ spaganini” cercetati penal de DNA, agariciul NECHITA MIHAI ex SGA NEAMT, GAINA RAZVAN GRIGORE, fantele sau COSTELUS ALEXE ministrul parat al Mediului, sau ..” animalul politic..” AVRAM PETRU, sau ministrul secretar de stat GELU PUIU, cel care santaja pentru functiile politice pentru PNL ????

 2. miha 14 iunie, 2021 at 21:52 Răspunde

  Vineri, din nou cetateni ai comunei FORASTI, Judetul Suceava au depistat un utilaj care era parcat ilegal in albia minora a raului MOLDOVA; fapt interzis de actele de reglementare de gospodarire a apelor ca si activitatea in albie in aceasta perioada anului ! Daca exdirectorul gaina grigore nu mai poate trimite sa se cerceteze situatia in cauza, poate noul ” director interimar ” pus de catre ANAR, poate se misca si trimite in control SGA Suceava si Inspectia Apelor de la ABASIRET BACAU; evident daca nu deranjeaza pe careva de la PNL !!???

 3. PMD 15 iunie, 2021 at 12:51 Răspunde

  Vai, Gaina macar era un parvenit aterizat pe functie la luat si el o pomana, complet afon dar binenteles complice tacit la toate mizeriile facute prin semnatura lui dar Lucavețchi….oh fratica, Lucavețchi este din trupa veche unsa si roasa de toate alifiile, bagata cu dejtele adanc in toate borcanele cu miere. V-as arata eu ineptii semnate frumos de aceasta cumatra, sarita ca arsa la a musamaliza repede mizeriile celor de la SGA Neamt…

 4. Liviu 16 iunie, 2021 at 19:12 Răspunde

  Unde au găsit asemenea specimene, care au distrus o institutie strategica? Un combinagiu marunt, caruia i se parea ca imparte resursele statului dupa bunul plac, cu o individa de joasa speta pe functia de adjuncta Lucavetchi care a pupat si visat mereu pt a ajunge sefa la ape. Asa a procedat si cu Miky si cu Marcoci. Gainușă, sper ca esti pregatit sa dai cu subsemnatul pentru ilegalitatile facute, pentru ca sunt cel putin 2 dosare care stau sa iasa public. Sper sa se materializeze ca sa dea un exemplu ca nu se mai poate cu astfel de indivizi. Au distrus Moldova si Siretul, pentru interese marunte ca si ei.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.