„Incubatorul de afaceri” cu iz penal din Borlești și investiția misterioasă de 1 milion de lei a unui basarabean

2
11290

 

Informația că un cetățean moldovean investește 1 milion de lei într-o firmă de sondare a opiniei publice, pe care a înființat-o în România, în comuna Borlești, județul Neamț, este una dintre cele mai importante din zona mediului de afaceri. Pentru că, de regulă, investitorii ocolesc județul Neamț și Moldova, din cauza infrastructurii rutiere în special. De altfel, investiția moldoveanului este una dintre cele mai mari investiții străine noi din județul Neamț, înregistrate în ultimii ani. Conform informațiilor oficiale de la Registrul Comerțului, Vladimir Bajenov, domiciliat în satul Ocolina, raionul Soroca, din Republica Moldova, a înregistrat, în data de 7 aprilie 2021, firma Bajenov Market SRL, cu un capital social de 1.000.000  de lei, integral vărsat, echivalent a 205.338 de euro. Societatea, care are ca principal obiect de activitate „activități de studiere a pieței și de sondare a opiniei publice”, își are sediul pe strada Poieniței (FOTO), nr. 27, în comuna Borlești. Verificările atacul.ro au scos la iveală faptul că la aceeași adresă – Poieniței 27 -, își au sediul și alte firme, iar în trecut, mai multe societăți au avut sediul acolo. Cu puține excepții, toate firmele au fost dizolvate după 2-3 ani de funcționare, iar cele mai multe dintre ele nu și-au depus bilanțul la Ministerul Finanțelor Publice. Interesant este că la adresa str. Poieniței, nr.27, Borlești, au funcționat firme de construcții, IT, școli de pilotaj, transport etc, cu administratori și asociați din alte țări, respectiv Bulgaria și Macedonia. Nici firma bulgarului, dar nici a macedoneanului nu și-au depus bilanțul la Finanțe. De asemenea, verificările noastre au dus la identificarea unui personaj, asociat și administrator al uneia dintre firmele de pe Poieniței 27, care, în trecut, a fost cercetat pentru sprijinul pe care i l-a acordat unuia dintre cei mai mari țepari cu cecuri fără acoperire pe care I-a avut județul Neamț – Sorin Crîșmariu. Respectivul personaj se află în prezent în executare silită pentru două credite bancare în valoare de 100.000 de lei, credite pe care le-a contractat în perioada în care și-a înființat sediul firmei din Borlești. Probleme cu băncile are și asociatul și administratorul altei firme cu sediul la aceeași adresă.

Redactorii atacul.ro au încercat să identifice imobilul de la nr. 27 de pe strada Poieniței, din Borlești, care adăpostește sediul a numeroase societăți comerciale, însă nu au reușit, deoarece doar câteva imobile sunt numerotate. În plus, persoanele pe care le-am întrebat au ridicat din umeri, neștiind sau nedorind să ne arate unde se află „incubatorul de afaceri”.

În lungime de aproximativ 1,3 kilometri, strada Poieniței (FOTO) este una greu accesibilă, nefiind asfaltată. Accesul se face doar din DJ 156 A,în perioadele ploioase accesul cu mașina fiind o adevărată aventură.

Investitorii străini din Borlești

În acest moment, în afară de Bajenov Market SRL, la adresa Poieniței nr.27, din Borlești, mai figurează cu sediul trei societăți: SBR Business IT Consulting SRL, Magic Ops Forever SRL și Radvini Trans SRL.

SBR Business IT Consulting SRL, cu obiectul principal de activitate „Activități ale portalurilor web”, a fost înființată în octombrie 2017, de Cătălin Andrei Siberescu, din Suceava. Până în prezent, firma nu a depus niciun bilanț. În septembrie, la cerererea Registrului Comerțului, Tribunalul Neamț a dizolvat societatea, însă administratorul a atacat decizia la Curtea de Apel Bacău, unde apelul i-a fost aprobat. Așa se face că, în prezent, firma, care nu are niciun bilanț depus, funcționează, iar administratorul deține facturi, chitanțe și ștampilă.

Magic Ops Forever SRL a fost înființată în noiembrie 2018, de Claudiu Pungilă, din Caraș-Severin. Societatea, care are ca principal obiect de activitate „restaurante”, a declarat la Finanțe, în anii 2018 și 2019, cifră de afaceri zero. Firma este activă și în prezent.

Societatea Radvini Trans SRL a fost înființată în noiembrie 2019, de vasluianul Radu Vasiloi, asociat unic și administrator. Firma, care are ca principal obiect de activitate „transporturi de mărfuri”, nu a depus niciun bilanț la Finanțe până în prezent, ceea ce nu înseamnă că asociatul nu a avut la îndemână facturi, chitanțe și ștampilă.

Miros puternic de evaziune fiscală

În ultimii ani, mai multe societăți comerciale cu sediul la adresa Poieniței, nr. 27, Borlești, au fost radiate sau și-au schimbat sediul.

Todcalesoo SRL a fost înființată, în februarie 2017, de cetățeanul bulgar Todor Dimitrov, având principal obiect de activitate „transporturi rutiere de mărfuri”. Societatea nu a depus niciun bilanț la Finanțe, iar în anul 2020 a fost dizolvată prin sentință a Tribunalului Neamț.

În noiembrie 2017, macedoneanul Nehat Marevci, cu reședința în Franța, înființa firma Europa Metaux Vlora SRL, cu sediul pe Poieniței, nr. 27, Borlești. Cu obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”, agentul economic nu a depus niciun bilanț, iar în mai 2020, Tribunalul Neamț a dispus radierea din registrul comerțului.

Baltic Distribution Grup SRL, cu obiect principal de activitate „școli de conducere (pilotaj)”, a fost înființată de bârlădeanul Andrei Marian Brașoveanu în mai 2018. În data de 10 martie 2021, firma și-a schimbat sediul în comuna Banca, județul Vaslui, ca două zile mai târziu să-și schimbe sediul în Suceava, pe strada Curtea Domnească. Firma nu a depus nicio situație financiară, iar în februarie acest an Tribunalul Neamț a dispus radierea ei din registrul comerțului. În urmă cu 11 zile, Curtea de Apel Bacău a admis apelul formulat de reprezentanții firmei, iar aceasta a rămas activă.

În ianuarie 2019, Edit Savastre, din Târgu Mureș, înființa societatea Leather Serv SRL Production, cu principal obiect de activitate „fabricarea articolelor de voiaj și marochinărie și a articolelor de harnașament”, cu sediul în Borlești, Poieniței, nr. 27. În iulie 2020, Savastre își cesionează părțile sociale către Marian Grecea, din Coșereni-Ialomița, care devine asociat unic și administrator. Tot atunci s-a schimbat sediul social din Borlești în orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu. Firma a avut două sedii secundare declarate, în Giurgiu și Argeș.

Firma Art Construct Bygg & Renovering SRL este singura dintre cele cu sediul la adresa Poieniței, nr.27, Borlești, care și-a depus bilanțurile la Finanțe. Firma, cu principal obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”, a fost înființată de nemțeanca Maricica Cercelaru în martie 2017. În aprilie 2018, societatea și-a schimbat sediul social în Piatra-Neamț, unde funcționeză și în prezent. În 2017, firma a avut o cicfră de afaceri de 1,82 milioane de lei, profit de 634.793 lei și 17 angajați; în 2018 – cifră de afaceri de 2,44 milioane, profit de 457.800 lei, 21 de angajați; 2019 – 954.224 lei cifră de afaeri, 88.371 lei profit și 10 angajați.

Daniel MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. constantin 30 mai, 2021 at 10:55 Răspunde

    Iata cum ies la iveala mizeriile facute de fostul (*”*) si amenintarile pe care le face in continuare ca are interlopi de partea sa si nu ii este frica de nimeni.Totusi la infiintarea unei societati comerciale trebuie sa depui dovada sediului social si cine este propietarul acelui spatiu.Nu cred ca la Registrul Comertului Neamt nu s-a cerut acest lucru la nici o societate.Numele prezentate nu sunt a unor cetateni din comuna Borlesti ci de aiurea si care au misiunea de a drena banul public si de a proteja anumiti indivizi.

  2. Ion 30 mai, 2021 at 20:19 Răspunde

    Clar prin aceste firme, Mafia romano-moldoveana cu membrii in mun Piatra Neamt isi spala banii din infractiuni. Se stie clar cum „fostul” era sclavul unor interlopi locali si legaturile lui de afaceri cu acesti. Pana si masina ce o folosea, BMW-ul X5 negru, acum inmatriculat in Romania era furat din Italia. Oricum rutele acestea din Moldova care trec prin Suceava, Vaslui, Neamt inspre Bulgaria ne pot duce cu gandul la anumite acte de contrabanda ce se fac prin intermediul unor firme de transport ale acelor „investitori”

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.